2010 Wildtrack Vs 2009 Navara 2.5 Le

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scerkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,257

2010 Wildtrack 3.0 mı 2009 NAVARA 2.5 LE 4*4 OTM VİTES PLATİNUM


  • Kullanılan toplam oy
    8

scerkan

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
2
Yaş
39
Yer
Muğla
Merhaba sevgili forum üyeleri,

İsmim Cihan, 31 yaşındayım, ilk pick-up'ımı almayı düşünüyorum ve sizlere Datça/Muğla'dan yazıyorum. Sene başında İstanbul'dan Datça'ya taşınmam ile birlikte uzun zamandır özlemini çektiğim doğa aktivitelerini burada yapma fırsatı buldum. İmkan buldukça hafta sonları arkadaşlarımızla ava, balığa ve kamplara gidiyoruz. Artık benimde kendi taşıtım ile bu aktivitelere katılma zamanım geldi.

Taşlık, çamurlu ve eğimli zeminlerde kullanabileceğim, bütçem ölçüsünde alabileceğim araçları araştırırken öncelik sırasına göre en son aşağıdaki 2 araçta karar kıldım:

1- 2010 Ford Ranger 3.0 TDCi 42.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 347186641
2- 2009 Nissan Navara 2.5 TDI 48.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 349174526

Bu iki araçtan gönlüm Ford'tan yana fakat piyasada bir Navara popülerliğidir gidiyor ve açıkçası opsiyon listesinin zenginliği buna eklenince insanın aklı karışıyor.

Sizlerden ricam bu araçları km'lerini gözeterek:

- motor ömrü
- arazi performansı
- uzun yol ve günlük kullanım konforu
- yıllık bakım maliyeti ve yedek parça fiyatları
- yakıt tasarrufu
- 2. el satım kolaylığı başlıklarında değerlendirir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim

Hayırlı akşamlar

"Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, onu Datça Yarımadası'na bırakır" Strabon
 

Selamlar...
Uzun bi yazı yazmıştım zaman aşımında uğramış paylaşamadım silindi.İlk piikabınız olacaksa pişmanlık yaşmamanız için mıtsubıshı yada ısuzu alın
nissan da ford ta en çok yakan pikaplardır.200bin kmden sonra motorun ne yapacağı kestiremezsiniz satarkende sorun olur.yol tutuşları zayıftır.arazileri için nissanın altı alcaktır takılır ford daha iyidir.Kısaca bunlar mıtsu ısuzu gariban arabasıdır.kolay kolay kırılmaz bozulmazlar.hem mıtsuda difflocta vardır vur istediğin yere,arkası en rahat olandır. Ama 3000 motorun vergisine gücüm yeter derseniz d max alın (2008-2010 model arası) uzun yolda drag yapın arazide ralli çok güçlü performanslı bi arabadır. ford ve nissandan az yakar.
 

Selamlar..
çok uzun bi yazı yamıştım silindi.
ilk pikabınızı alacaksanız ikisinide almayın.ikisede 200 binden sonra ne yapacağı belli olmaz.yakıtları korkutur.yol tutuşu çokta hoş değildir.ford daha rahatsızdır.nissan biraz daha az zıplar.
( o paralara alınabilecek pikaplar için söylüyorum)
mıtsubıshı ve ısuzu ya bakın ve sadece mazot yağ balata değiştirin.

45-50bin liraya ölmeyecek ısuzu ve mıtsubıshı bulabilirsiniz yakıtlarıda ,nissan ve forda göre daha azdır.ısuzunun 3000 motor (2008-2010 model) olan pikabını şiddetle tavsiye ederim ayağınızın altındaki gücü açık ara fark etmeniz için.

iyi günler.
 

Cihan Merhaba,

maalesef herkes verdiği kararın ve kullandığı aracın en iyisi olduğunu düşünüp o araçtan bahseden bir durumla karşı karşıyasın. Bunu al şunu alma demek yerine bence herkes kullandığı aracın sevdiği sevmediği yönlerinden behsetse daha faydalı olabilir.Ben sorularına tarafsız şekilde 1.5 yıllık gözlemlerimi yazım sen seç sen karar ver.

2 seçenek olarak belirttiğin 2009 otomatik navara planityum paket 4x4 kullanıyorum.aracı ilk elden 170binde aldım şuan 185binde.

- motor ömrü :Yağ su,balata harici sadece ekstradan radyatörü değiştirdim alırsan ayrıca nedenini anlatırım:smiley:.özel Servise gittikce görüyorum civardaki maden ocaklarından 400,000-500,000 kmde navaralar geliyor.Su, yağ balata değiştirip gidiyorlar.Motor ömrü dediğin bu kmler ise temizini bulursan düzenli bakım ile görebilirsin.
- arazi performansı: offroad yapmıyorum.Ama 4 mevsim ailemle dağ, bayır geziyorum.hersene en az 1 hafta sırf karadeniz yaylarında bir yayladan diğerine gecerim.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.Kit, AT lastik v.s. yapanlar arada gördüm ama ben yapmadığım için gerçek offroad performansı için birşey diyemeyeceğim.Ama karadeniz en ucra yayla yollarında asfalt lastiği ile bana mısın demedi gerisini sen düşün.
- uzun yol ve günlük kullanım konforu: İlk aldığım hafta kayseriden antalyaya gittim.Bilen bilir konyadan sonra seydişehir üstü giderseniz ciddi virajlı ama bi okadarda zevkli bir yol ile sahile inersiniz.Bu yolda virajlarda binek arabaların frenle döndükleri virajları 110-120 ile hiç savurmadan döndüm.Binek bir opel astramız var.Ondan daha iyi desem hiç abartmış olmam.Aracın ilk sahibinin aracın arka kısmına taktırdığı 100 kg ağırlığın aracın arka kısmını yola yapıştırdığını ve yol tutuşunu artırdığını da belirtmek lazım.Aynı seyahatimde 200 km yi Konya düzlüğünde gördü.Sadece Aynalardan ses yaptığını farkettim haricinde hiçbir titreşim yoktu.
günlük kullanımda ben binek araca binemez oldum.Araçta LE PLATINYUM paket olarak ne ararsan var.Elektrikli ısıtmalı koltuktan, bluetooh, yağmur sensörü,cruise kontrol, far sensörü v.s.ne ararsan var ve Son derece keyifli.Eşim bile alıştı ve severek kullanıyor.Sadece içinde gaza basınca turbonun bir horultusu var oda bence pick upda olmazsa olmaz.
- yıllık bakım maliyeti ve yedek parça fiyatları : Yedek parça diğerlerini bilmediğim için ucuz pahalı demek istemiyorum.Ama örneğin tüm yağlar (şanzıman, ön arka difleri filitreler, mazot filtesi v.s. 700 tl.Rutin yağ filitre bakımları ise 400-500 tl.radyatör 500 tl mesela :smiley:
- yakıt tasarrufu.Yakıt ilk aldığımda beni üzmüştü. Ancak race chip taktırıp birkaç iyileştirme ile şuan 195 beygir civarı güç alıyorum.Yakıt değerlerim ve iyileştirme çalışmaları ile ilgili forumda uzun bir iki yazım var.
- 2. el satım kolaylığı : daha satmadım satmayada niyetim yok bişi diyemicem.

Ancak 1.5 yıl boyunca aradığım ve bu süreçte 3-4 farklı ilde araç baktığım için bir gözlemimi belirteyim.Temizini bulmak zor.Özellikle bakılması gereken kritik birkaç nokta var.Alacağın aracın bu noktalarına özellikle bakmak baktırmak lazım.Navara da karar kılacak olursan her türlü bilgi ve tecrübemi paylaşırım.Sorun olursa hiç çekinme
 

Selamlar..
çok uzun bi yazı yamıştım silindi.
ilk pikabınızı alacaksanız ikisinide almayın.ikisede 200 binden sonra ne yapacağı belli olmaz.yakıtları korkutur.yol tutuşu çokta hoş değildir.ford daha rahatsızdır.nissan biraz daha az zıplar.
( o paralara alınabilecek pikaplar için söylüyorum)
mıtsubıshı ve ısuzu ya bakın ve sadece mazot yağ balata değiştirin.

45-50bin liraya ölmeyecek ısuzu ve mıtsubıshı bulabilirsiniz yakıtlarıda ,nissan ve forda göre daha azdır.ısuzunun 3000 motor (2008-2010 model) olan pikabını şiddetle tavsiye ederim ayağınızın altındaki gücü açık ara fark etmeniz için.

iyi günler.

bilmeden yorum yapmamak yerine öğrenmek adına soruyorum sevgili yesilcell. Navara kullandınız mı ? Konfor kötü ,Yakıtta korkutucu, yol tutuşu pek hoşda değil v.s. yorumlarınızı neye göre yaptınız hangi pick up yada pick upları kullanarak navara için bu sonuçlara vardınız.Yazarsanız bizde öğrenir yanlışımız varsada düzeltiriz.
 




Bu soruyu art niyet aramadan cevaplıyorum.
Isuzu d max kendi arabam mıtsubıshı ise kapı komşumun bi anahtarıda bende nissan da yine bi komşumuzda şimdi ford ise belediyede var.
Yol tutuşu,navaranın arkası yüksek ve önü daha alçak çok savuruyor uçuyorduk ben sürüyodum hadi bu gaza basmaya bağlı ama esp olmayınca nerde ne yapacağını kestiremezsin.
Yakıt,hiç kimse idda etmesin az yakıyo diye 4x2 arabaya 13.5 litreden aşağı yaktıramadık bende karadenizliyim orduluyum.skystar da aynı oda amcamda var korkunç yakıyo aynıgazlamaya göre ısuzuya basabas 11.3 yakıyor konfor ise d maxten iyi mıtsudan kötüdür motor ömrü ise mıtsuyla ısuzuyla kıyaslanmaz bu böyle her gittiğim ustayada soruyorum sizde sorun nissan mı aman aman bide öbür pikaplara nazaran o ön tarafının düşüklüğü yani bu böyle yaşadıklarım yalana gerek yok hiç biriside babamın ortağı değil haa birde şatış rakamlarına bakarak da bazalabilirsiniz​
 

Ben de tam böyle bir cevap bekliyordum.Tesekkur ederim.Art niyet aramadan bildiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalımki varsa yalnış yada eksik noktalarımız tamamlayabilelim.okuduklarımızdN birşeyler öğrenelim.Nissanda bana prim vermiyor:smiley:
Gelelim asıl konumuza. Su arkanın yukarda önün aşağıda olma mevzusunu ilk sizden duydum.Kendi aracımda böyle bir durum ben farketmedim.Savurma konusunda belki tampon içindeki ağırlık illa etkiliyordur belki ama kendi aracımla bu yaz ziganadan gelip gittim.O virajlarda 100-110 ile aynı aracta ve arkamızdaki binek araçtaki arkadaşlar bile şaşırmıştı yol tutuşuna.

Birde olayın şu boyutu var bence.İnsanın sevmesi.Pick upların kasa görünümü çok önemli bence.Kimi arabaya aksesuar daha ii gidiyor.Haa birde gerçek arazi mi yoksa bizim gibi km nin % 70 ini asfaltta yapan kullanıcılar mı.Mitsubishi kullana bir arkadaşım var.Kendisi sürekli arazide telekom vericilerini dolaşır.O hep derki araba asfalt hiç görmüyorsa ya traktöre yada l200 e binicen der.işin şakası bir tarafa hepimiz araçlarımızı seviyoruz. Mesela forumda defender fanatikleri var. Beğeniyle takip ediyorum.Ama bir arkadaşımın defenderına bindim sadece 1 kez.Binmez olaydım.Bana para verse üstüne sahiplenmem,kendinede ddim çok güldü.( lütfen defender kullanıcıları alınmasın) ama uğraşan makyaflayan arkadaşlara beğenerek takip ediyor ve takdir ediyorum.

Sonuç itibariyle Biz kendi gözlemlerimizi yazalım.İsteyen istediğini alsın. Birine bir faydamız olursa ne mutlu.
Yakıt konusunda tecrübe ettiyseniz doğrudur.Sizin aracınız ve bahsi geçen mitsubishi otomatik mi manuel mi ? Ve bildiğiniz kadar aracların yakıt tüketimleri ne seviyede?Dediğiniz 13.5 lt de en azından benim aracın suanki hali olmasada ilk aldığım haline yakınmış




Sent from my iPad using Tapatalk
 

Haklısınız olay zevkler ve renkler kısmına kayıyo burada aslında nissan navaranın tipi ve doluluğu çok hoşuma gidiyor fakat motor ömrü ve yakıt beni soğutuyor.(şimdi motor ömrü derken ısuzu ve mıtsubıshı 4100 devirde gazı keser navara 4600 gibi bi devirde o civarda keser hatta iyice abanıp bassan 5000 devire gider işte bütün sorun bu aşınma daha fazla olur ve motorun ömrü kısalır.)
Isuzu D max 4x2 düz vites kendi aracım 11.5 litre tüketimi var basa bas kırda bayırda yağmurda çamurda çok seviyorum ve favorim 3.0 litresini düşünüyorum onuda kullandım çok farklı bi boyutta o araç inanılmaz güçlü ve serii roket .
Mıtsubıshı L200 otomatik 4x4 esp astc li serisi 12.5litre şehir içi ama arazide 18 litreyi gördük de helal olsun yani yaktığı kedi gibi istediğimiz her yere gittik.
İzneminler böyle.
 

Pikapları seviyorum tek aracım olacaklar başka arabaya binmem o hissi hazı güveni alamam hepsinin farklı artıları var ve eksileride tabi ki ama özünde sağlam dayanıklı araçlar ama alıcıların zevkleri farklı fakat meraklısı olan kişilerin genelde gönlünde yatan bi marka oluyo buda taraflaşmayı yaratıyo ama önemli olan vatandaşın cebi yanmasın.
 



Walla yaylalarınızda dar yollarda tam gaz gidenler sizsiniz demekki:smiley:.1.5yıldır navarayı kullanırım daha 4000 deviri gördüğüm sayılıdır yani ihtiyaç duymuyorum.Araç otomatik olduğu için ancak sürekli dipgaz yaparsanız oraları görür araç yoksa 3000-tam gazda 3500 de vites geciyor.

Yakıt konusunda navaranın manuelini tavsiye ederim.Çok yakın bir arkadasım kullanıyor 2011 ini motoru euro5.yakıt 10-11 lerde.Ama kesin birşey varki otomatik olan 1.5-2 litre fazla yakıyor.
Mıtsubishi ile belirttiğinize göre benim araç aynı yakıyor. Arazide de mesela çamlıhemşin yaylalarında ağır dört çekerde 20 lt- normal 4x4 de ise 16-18 ltyi gördüm.uzun yolda ise 9 lt civariydi.

Motor renault oldugu icin mitsubishi kadar uzun omurlu olmayabilir.Tabi o kmleri gorebilene

Iyi geceler, selamlar


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Selamlar

Biz kışın bayağı aktif oluyoruz seviyoruz gezmeleri yakıt konusu bu şekilde ben kendi aracım d max ile tokata gidip geldim 400 km de 25 litre yaktım klima açık 100 km/l 6.25 yaktırdım 2 kez 160 çıktım birer kilometre civarı geri kalanıda 90 100 den aşağı hiç inmedim 93 ile ceza yemişin bir de.
Sizde tam üstüne bastınız renault motoru işte binekte bile en korktuğum motor.Sizin aracın motoru renault master minibüslerin motoruyla aynı olması lazım bi forumda okumuştum.Renault motoru hiç sevmem Nissanda yansır bu otomatikmen ama şöylede bir gerçek var ki amcam da 2006 renault megane privilege var sıfır almıştı ve hala kullanıyo km si ise 285000 binde yağından suyundan başka bişey değişmedi istanbulda yaşıyo kendisi.
Bu da aracı sıfır almıyosanız motor ömrününde diğer aksamlarının ömrünü de siz önce ki kullanıcıları belirliyo demektir.
 

Selamlar..
çok uzun bi yazı yamıştım silindi.
ilk pikabınızı alacaksanız ikisinide almayın.ikisede 200 binden sonra ne yapacağı belli olmaz.yakıtları korkutur.yol tutuşu çokta hoş değildir.ford daha rahatsızdır.nissan biraz daha az zıplar.
( o paralara alınabilecek pikaplar için söylüyorum)
mıtsubıshı ve ısuzu ya bakın ve sadece mazot yağ balata değiştirin.

45-50bin liraya ölmeyecek ısuzu ve mıtsubıshı bulabilirsiniz yakıtlarıda ,nissan ve forda göre daha azdır.ısuzunun 3000 motor (2008-2010 model) olan pikabını şiddetle tavsiye ederim ayağınızın altındaki gücü açık ara fark etmeniz için.

iyi günler.
Selamlar Yeşilceli,

D-max'ı gerçekten çok istemiştim fakat 40-45.000 ₺ bandında 150.000 km aşağısı temiz bir araç bulamadım.

Tercihimi Ford'dan yana kullandım (yedek parça fiyatları, bakım ve aracın tipi gif i sebepler) cevap ve yönlendirmeniz içim çok teşekkür ederim

Sevgi ve saygılarımla
 

Cihan Merhaba,

maalesef herkes verdiği kararın ve kullandığı aracın en iyisi olduğunu düşünüp o araçtan bahseden bir durumla karşı karşıyasın. Bunu al şunu alma demek yerine bence herkes kullandığı aracın sevdiği sevmediği yönlerinden behsetse daha faydalı olabilir.Ben sorularına tarafsız şekilde 1.5 yıllık gözlemlerimi yazım sen seç sen karar ver.

2 seçenek olarak belirttiğin 2009 otomatik navara planityum paket 4x4 kullanıyorum.aracı ilk elden 170binde aldım şuan 185binde.

- motor ömrü :Yağ su,balata harici sadece ekstradan radyatörü değiştirdim alırsan ayrıca nedenini anlatırım:smiley:.özel Servise gittikce görüyorum civardaki maden ocaklarından 400,000-500,000 kmde navaralar geliyor.Su, yağ balata değiştirip gidiyorlar.Motor ömrü dediğin bu kmler ise temizini bulursan düzenli bakım ile görebilirsin.
- arazi performansı: offroad yapmıyorum.Ama 4 mevsim ailemle dağ, bayır geziyorum.hersene en az 1 hafta sırf karadeniz yaylarında bir yayladan diğerine gecerim.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.Kit, AT lastik v.s. yapanlar arada gördüm ama ben yapmadığım için gerçek offroad performansı için birşey diyemeyeceğim.Ama karadeniz en ucra yayla yollarında asfalt lastiği ile bana mısın demedi gerisini sen düşün.
- uzun yol ve günlük kullanım konforu: İlk aldığım hafta kayseriden antalyaya gittim.Bilen bilir konyadan sonra seydişehir üstü giderseniz ciddi virajlı ama bi okadarda zevkli bir yol ile sahile inersiniz.Bu yolda virajlarda binek arabaların frenle döndükleri virajları 110-120 ile hiç savurmadan döndüm.Binek bir opel astramız var.Ondan daha iyi desem hiç abartmış olmam.Aracın ilk sahibinin aracın arka kısmına taktırdığı 100 kg ağırlığın aracın arka kısmını yola yapıştırdığını ve yol tutuşunu artırdığını da belirtmek lazım.Aynı seyahatimde 200 km yi Konya düzlüğünde gördü.Sadece Aynalardan ses yaptığını farkettim haricinde hiçbir titreşim yoktu.
günlük kullanımda ben binek araca binemez oldum.Araçta LE PLATINYUM paket olarak ne ararsan var.Elektrikli ısıtmalı koltuktan, bluetooh, yağmur sensörü,cruise kontrol, far sensörü v.s.ne ararsan var ve Son derece keyifli.Eşim bile alıştı ve severek kullanıyor.Sadece içinde gaza basınca turbonun bir horultusu var oda bence pick upda olmazsa olmaz.
- yıllık bakım maliyeti ve yedek parça fiyatları : Yedek parça diğerlerini bilmediğim için ucuz pahalı demek istemiyorum.Ama örneğin tüm yağlar (şanzıman, ön arka difleri filitreler, mazot filtesi v.s. 700 tl.Rutin yağ filitre bakımları ise 400-500 tl.radyatör 500 tl mesela :smiley:
- yakıt tasarrufu.Yakıt ilk aldığımda beni üzmüştü. Ancak race chip taktırıp birkaç iyileştirme ile şuan 195 beygir civarı güç alıyorum.Yakıt değerlerim ve iyileştirme çalışmaları ile ilgili forumda uzun bir iki yazım var.
- 2. el satım kolaylığı : daha satmadım satmayada niyetim yok bişi diyemicem.

Ancak 1.5 yıl boyunca aradığım ve bu süreçte 3-4 farklı ilde araç baktığım için bir gözlemimi belirteyim.Temizini bulmak zor.Özellikle bakılması gereken kritik birkaç nokta var.Alacağın aracın bu noktalarına özellikle bakmak baktırmak lazım.Navara da karar kılacak olursan her türlü bilgi ve tecrübemi paylaşırım.Sorun olursa hiç çekinme
Selamlar @cazzcazzy ,

verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, tercihimi Ford'dan yana kullamdım umarım mutlu olurum, toplubir cevapta genel bilgileri paylaşacağım.

Sevgi ve saygılarımla
 

Hayirli olsun, gule gule kullanin.Ilk gozlem ve degerlendirmelerinizi bekliyoruz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın izlenimlerinizi bekliyorum yakıt ve performansı da güle güle kullanın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,748
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst