2010 Ultra Maraton

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baracuda75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,700

baracuda75

Ana Kamp
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Yer
TEKİRDAG
Değerli macera sever arkadaşlar ben uzun süredir maratonlara katılıyorum ve katılmaya da devam edeceğim.Belki arkadaşlarımızın bazıları duydu bazılarıda duymamıştır,2010 yılınınmayıs ayında türkiyede ilk defa yapılacak olan bir ultra maraton var.Lycianwaymarathon şimdiden bu maraton için sıkı bir çalışmaya girdim,fakat önümde maddi sorunlar var biraz masraflı bir katılım şartı var ,Türk sporculardan 500 avro gibi bir miktar istiyorlar ve ayrıca 300 avroda teminat istiyorlar bunun ne için olduğunu anlamadım ama yarışı bitirince geri vericeklermiş ve tabi malzeme için maddiyat lazım.Lakin çok masraflı ve ben bu masrafları karşılayacak miktarı temin edemiyorum ama dalış saatimi ve bisikletimi satarsam belki az bir kısmı tamamlayabilirim geri kalanı içinse destege ihtiyacım var bana sponsor olacak firma sahipleri varsa onlardan destek bekliyorum ve en iyi şekilde onların firmalarını markalrını temsil etmek için elimden geleni yapacagım.Destekleriniz için şimdiden maceracı ruhlu arkadaşlarıma ve büyüklerimize teşekkür ediyorum .SERKAN ÇİLOĞLU
 

Etiketler

Ynt: 2010 Ultra Maraton

teşekkürler maratona katılmayı erteledim ,çünkü ciddi miktarda paralar gerekiyor buda normal bir kişiyi aşıyor
 

Ynt: 2010 Ultra Maraton

Bu maraton ilk değil 2. oluyor geçen sene 1. yapılmıştı.

Ve gerçekten istenen ücret Türkiye şartlarına göre çok yüksek.

İlgili yarışmanın web sitesinde bunada bir açıklama getirilmiş ve yurtdışındaki benzer yarışmaların binlerce euro giriş ücreti aldığını,Türkiyede bu yarışlar henüz yeni olduğu için 500 euro ile başlangıç yaptıklarını belirtmişler.300 euroda depozit alınıyor ki eğer yarışmadan son anda cayarsanız geri verilmiyor.Depoziti almanın tek yolu yarışmayı bitirmek yani 250 km lik koşuda ayağınız kırılırsa koşuyu bitirememiş olduğunuz için depozitonuzda yanacak.

Yurtdışındaki şartları bilmem ama Türkiye şartlarına göre bu istenen rakam çok uçuk. 500 euro vereceğim ve bana sudan başka birşey vermeyecekler üstelikte emek veren,koşan çaba sarfeden ve taa oraya kadar gelen yine ben olacağım.

O zaman yarışmaya girmenin mantığı nedir? Giderim oraya 500 euroyu yarışmaya verecek yerde bir pansiyonda konaklar likyayı baştan aşağı gezerim.Macera ruhu yaşamanın yolu 800 euro harcamaktan geçiyormuş gibi bir izlenim yaratılmış.

Asgari ücretin 250 euro civarlarında seyrettiği ülkemizle 2-300 euroluk geliri olan yabancıları karşılaştırmak,ve yeni bir branşa böyle bir tanımlama ve tarif şık olmamış.Yabancı ülkelerde oldukça yerleşik olan sponsorluk tanımı ülkemizde tam yerleşmediği adı var kendisi yok olduğu içinde yabancılar gibi çalıştığımız şirketlerin sponsor desteğinide alamıyoruz.

Sembolik bir ücret alınsa ve katılımın dahada katlanması sağlansa ilerki yıllarda daha büyük organizasyonlar için zemin hazırlanmış olurdu.Ancak Maalesef bunlar düşünülmemiş.
 

Ynt: 2010 Ultra Maraton

doğru değerlendirmeler yapmışsın bu daha çok cebi sağlam insanlar için bir yarışma olmuş,bizim gibi sporcular ancak uzaktan seyredebilir,sonuçta katılamayacagım için artık düşünmüyorum katılan arkadaşlara başarılar .
 



Ynt: 2010 Ultra Maraton

ARKADAŞLAR,

€500 DEĞİL, €1000
ANCAK 1 TAKIM 4 KİŞİDEN OLUŞUYOR(EN AZ 1 BAYAN)
BERABER BAŞLAYIP BERABER BİTİRMEK GEREKİYOR.
KİŞİ BAŞI €250 DÜŞÜYOR.

İŞTE KURALLAR...

http://likyamacera.com/lmy/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=195

SELAMLAR,
ULAŞ ÖNOL
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,886
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst