2009 Yazı Böyle Geçti

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,479
Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Sabah, gene birlikte edilen bir kahvaltı sonrası vedalaştık..
Bu arada, gelebilecek tehlikeleri gözardı eden bir grup yurdum insanı koya pikniğe geliyordu..

[attachment=1]
[attachment=2]

Papaz Koyu'ndan sonra yol, kilometrelerce uzanan sahile paralel olarak, Mavikent'e dek sürüyor..

[attachment=3]

Mavikent'te, deniz kenarında, halkın yazlık olarak kullandığı, 'oba' denilen çok sayıda yapı var.

[attachment=4]

Kumluca'da fazla oyalanmadan Finike'ye geçtik.. Finike'de kaldığımız gece dolunay vardı, ancak hava bulutlu olduğundan
net olarak izleyemedik..

[attachment=5]

1


2


Kumluca


Obalar


Mehtap
 

Etiketler
Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Finike'de spor tesislerinin yanındaki parkta kaldık.. Ertesi gün hava günlük güneşlikti, biz de kahvaltı etmek için 'Kadınlar Plajı' manzaları bir yere aracımızı çektik.. Daha sonra da gezmek üzere çıktık..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Finike denince akla narenciye gelir.. Hele nisan-mayıs aylarında narenciye çiçeklerinin kokusu öyle bir sarar ki, yöreyi.. Ayrılmak istemezsiniz, oradan..
Finike'den Elmalı yönüne sapıyoruz. Bu yol üzerinde, Arif Beldesinde küçük, güzel bir şelale vardır. Önceki geçişlerimizde; bize çok cazip gelen bu şelaleye ait planlar yaptık.. karavanımızı şelaleyi görebileceğimiz bir yere çekecek, bu güzel görüntü eşliğinde çay keyfi yapacaktık. Ancak büyük hayalkırıklığı.. Şelale; etrafına açılan satıcı tezgahları ve bu tezgah sahiplarinin saçtığı çöplerden görünmez olmuştu.. Gelişigüzel parkedilmiş araçlar, sağa-sola atılmış sebze-meyve sandıkları arasında yok olup gitmişti, bu güzellik.. Bir kaç kuruş için bindikleri dalı kesiyorlar, ne yazık ki.. Tamam, ekmek parasıdır da; şelalenin dibine değil de, karşısına veya 25-50 metre uzağına düzenli bir şekilde açsalar bu tezgahları; , bizim gibi şelaleyi görmeğe gelenler olacak, belki daha çok kazanacaklar.. Çaresiz bir başka yerde mola vermek üzere ayrıldık..

[attachment=4]
[attachment=5]

Finike


Finikeden


Finikede


Arif elalesi


Arif elalesi 1
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

[attachment=1]

Yolun devamında Akçay beldesinden geçiyoruz.. Arkamızda bir çöp kamyonu var.. 'Çöp arabası geliyor, taşlayın!' diye bir ses.. ve kamyonu taşa tutan 5-6 çocuk.. Ellerine büyük-küçük nasıl taş gelirse kamyona atıyorlar.. Hızla uzaklaştık, oradan.. Şans eseri bir zarar görmedik.. Bu taşlar araçlara zarar verebilir, belki de insanları yaralıyabilirdi.. Olayı nasıl değerlendireceğimizi bilemiyoruz.. Eğitim eksikliği mi? İlgisizlik mi? Ailelerinin bu çocuklara öğreteceği birşeyler olmalı, diye düşünüyoruz.

Amacımız, Gömbe'deki 'Yeşil Göl'ü görmekti.. Ancak, göl yoluna düşen kayalar, gitmemize engel oldu.. Bir başka zamana bıraktık, Yeşil Göl'ü.. Geri döndük..

Finike-Demre arası yol sahilden gitmesine rağmen, denize inebileceğiniz bir yer yok.. Denizi yukarılardan seyretmekle yetineceksiniz.. Ancak Beymelek'te iri çakıllı, dalgalı bir denize ulaşabilirsiniz..
[attachment=2]
Bu arada Dalyan da balık restoranları var, sıra sıra..
Demre, 1997 yılında Kale adını almış, alışamamış olacaklar ki, 2002 de tekrar Demre olmuş. Tarihi yönü hayli zengin.. Özellikle Myra ve St. Nicholaus Kilisesi en ünlüleri.. Hergün yüzlerce yabancı turist 'Noel Baba' olarak tanıdığımız St. Nicholaus'u ziyarete geliyor. Kilise önündeki Noel Baba heykelinin yerine koyu renkli, ruhsuz bir heykel dikmişler, şimdi..

[attachment=3] Bu heykel artık yok.

Kilise çevresi hediyelik eşya satan dükkanlarla dolu.. Onları gezmeden gidilmez tabii.

[attachment=4]
Myra, St. Nicholaus kilisesine 2 km. mesafede kayalara oyulmuş yapılara sahip, görülmeğe değer bir yer..

[attachment=5]

Gece kilisenin önünde tur otobüsleri için ayrılmış otoparkta kaldık. Sabah kahvaltımızı ise Çayağzı'nda yaptık. Buraya gelirken, yolun sağında bir su kaynağı var. Su içerdiği kimyasallar sayesinde cilt hastalıklarına iyi geliyormuş. Bir metre derinliğindeki havuzlara şifa bulmak amacıyla giriyor, insanlar.. Su soğuk.

Elale


Beymelek


Noel Baba


Demrede


Myra
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

egeli' Alıntı:
Finike'den Elmalı yönüne sapıyoruz. Bu yol üzerinde, Arif Beldesinde küçük, güzel bir şelale vardır. Önceki geçişlerimizde; bize çok cazip gelen bu şelaleye ait planlar yaptık.. karavanımızı şelaleyi görebileceğimiz bir yere çekecek, bu güzel görüntü eşliğinde çay keyfi yapacaktık. Ancak büyük hayalkırıklığı.. Şelale; etrafına açılan satıcı tezgahları ve bu tezgah sahiplarinin saçtığı çöplerden görünmez olmuştu.. Gelişigüzel parkedilmiş araçlar, sağa-sola atılmış sebze-meyve sandıkları arasında yok olup gitmişti, bu güzellik.. Bir kaç kuruş için bindikleri dalı kesiyorlar, ne yazık ki.. Tamam, ekmek parasıdır da; şelalenin dibine değil de, karşısına veya 25-50 metre uzağına düzenli bir şekilde açsalar bu tezgahları; , bizim gibi şelaleyi görmeğe gelenler olacak, belki daha çok kazanacaklar.. Çaresiz bir başka yerde mola vermek üzere ayrıldık.
[attachment=5]

Tesbitlerinize katılmamak elde değil. Ne yazık ki bir çok yöremizde turizm köylümüze iki numara büyük geliyor. Geçim kapısı olması sebebiyle yerel yönetimler de duruma el atmıyor.
Ama bence bu konuda en büyük pay büyük şehirlerden gelen, hayatında hiç gerçek köy ekmeği, pekmez, bal, tarhana vs. tatmamış turistlere aittir. Sorgulamadan önüne çıkanı satın alan, romantik hülyalar eşliğinde organik ve sağlıklı beslendiğini düşünen bu grup genellikle bu gibi satıcıların yoğun bulunduğu bölgeleri otantik buluyor ve ciddi talep yaratıyor.
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

[attachment=1]
[attachment=2]

Kahvaltı sonrası, nereye gittiğini merak ederek girdiğimiz bir yol bizi, Sülüklü Plajlarına çıkardı. Adı itibariyle itici gelse de; çok güzel bir kumsal, nefis bir deniz vardı, karşımızda.. Akşama kadar yüzdük, güneşlendik.

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Artık Demre'ye veda vakti geldi.. Kaş'a doğru yola çıkıyoruz. Yol, denizden çok uzaklaştı.. Hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkıveriyor, Kaş.. Hemen önünde Meis Adası.. Adanın Yunan adası olduğuna inanmak istemiyor, insan. O kadar yakın ki; iyi bir yüzücüyseniz, yüzerek gidebileceğiniz mesafede..

Ayaz


Ayaznda


Slkl1


Slkl plaj2


Slkl plaj
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Sayın Egeli;
Gezinizi ve resimlerinizi izlemeye doyamıyorum.Güzel olarak gördüğüm heryeri not alıyorum.Ve acaba devamı nezaman gelecek diye merakla bekliyorum.Saygılarımla....
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Sn. mseref,

İlginize teşekkürler.. Gezdiğimiz her yerde internete ulaşmak mümkün olmadığından, günü gününe aktaramadık, anılarımızı.. Dolayısıyla, hepsini birden yazmak zaman alıyor. Fırsat buldukça anlatımlarımıza devam edeceğiz..
Saygılar..

Ülker&Yavuz
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Teşekkür ederim Sayın Egeli (Yavuz)bey,
Bizlerde bu forumda gezi notlarınızı zevkle takip edeceğiz...
 


Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Sn. egeli
Hoş geçen gezinizi imrenerek takip ediyorum.
Aydınlatıcı bilgileriniz,güzel fotoğraflarınız (Özellikle
karavanınızın içinde olduğu kareler farklı ve daha
bir güzel. ),anılarınızı aktarımınız ben gibi bir çok
kişiye yol gösterici nitelikte. Devamını bekliyerek
teşekkürler.
Sevgiler
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Yavuz abi selam,

Hayranlıkla takip ediyorum, 3-5 gün kalmak niyetiyle gidip 47 gün kalmak özgürlüktür... ;) Darısı başımıza...

Yolumuza ışık tutuyosunuz, yollarınız ve bilgisayarınız açık olsun... ;D
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Kaş, bir yamaçta kurulduğu için, araç park edecek düz bir yer bulmak, neredeyse imkansız.. Limana araç almıyorlar, artık..
Kalkan yolundaki bölüme de yat llimanı inşaatı nedeniyle girilemiyor. Biz de Çukurbağ Yarımadasında, Meis'e karşı bir yerde kaldık,
gece..
Kaş'ı gece uzaktan seyretmek çok güzeldi. Tabii Meis'in ışıklarını da.. Yarımadanın denizi pırıl pırıl, tertemiz.. Ancak, bir platformdan
atlamak zorundasınız, mutlaka..Kaş içinde bunun haricinde denize girmeye müsait yer yok, denilebilir. Büyük ve Küçükçakıl plajları
yapay.. Kayalıklar üzerine yapılmış merdivenlerden iniliyor, denize.. ve de dar bir alanda..
Bu arada yamaç paraşütü ve dalış meraklıları için bulunmaz bir yer..Ayrıca kaya mezarları, taş lahitler ve antik tiyatro ilgi
çeken tarihi yerler..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Çukurbağ Yarımadasının her köşesi rengarenk çiçeklerle donanmış..

Ka


Meis


Meis grnts ile


Kata gnbatm


Ukurba yarmadas
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

ÜLKER&YAVUZ ailesine çok ama çok teşekkür ederim inanınki sizlere büyük hayranlık duyuyorum,bütün resimlerinize hayranlıkla devamlı seyrediyorum,paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim,Değerli güzel dostlar.
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

[attachment=1]
[attachment=2]
Kaş'ta çiçekleri tek tek fotoğraflarken zamanın nasıl geçtiğini anlamamışız..
[attachment=3]

O harika Akdeniz'i seyrederek Kalkan'a ulaşıyoruz.. Arada Kaputaş Plajı var.. Ama geç saatte o merdivenleri inip-çıkmayı göze
alamıyoruz..Akşam günbatımına yetişiyoruz, Kalkan'ın..

[attachment=4]
[attachment=5]

Kalkan'da yat limanında, Sahil Güvenlik'in yanında kalırız, her gelişimizde.. Gene oraya yerleştik.. Burada Ankaralı karavancı
Hüseyin Bey ve eşi Sema Hanımla tanıştık.. Karavancının karavancıya anlatacağı çok şey olur ya her zaman.. Bizler de uzun süre
sohbet ettik.. Kalkan'ın denizi bir havuz veya akvaryum berraklığında.. Yüzerken minik balıklarla oynayabiliyorsunuz..

Kan tepeden grn


Gnbatm


Iekler


Kalkanda akam


Kalkanda
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Mendirekte, akşam saati manzarayı fotoğraflamaya çabalayan yabancı bir grup 'genç kız' (!) la tanıştık.. O kadar cana yakın
insanlar ki; bizi de aralarına almakta ısrar ettiler.. Kıramadık, tabii..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

İki gün kaldığımız Kalkan'ı da geride bırakma zamanı geldi.. Gezi programımızda Fethiye var şimdi.. Fethiye'de pazar yerinde,
sağlık ocağının karşısında kalıyoruz.. Salı günleri tekstil ağırlıklı ( yerli halk çaput pazarı diyor) , cuma günleri sebze-meyve pazarı
kuruluyor.. İlginç olan bütün satıcılar İngilizce, Almanca, Rusça bağırıyorlar.. Bağırmak pazarcılığın olmazsa olmazı ya.. Yabancı
turistler şaşkın, dertlerini anlatmaya çalışıyorlar.. Sebze pazarında civar köylerden gelenler, kendi yetiştirdikleri az miktarda sebze-
meyveyi satma çabasındalar..

Fethiye'nin içinden denize girilemiyor. Ya tekne ile koylara, adalara gideceksiniz; ya Çalış Plajlarına.. Ne var ki; yıllardır gideriz,
Çalış Plajında denize girmek kısmet olmadı.. Hep çok dalgalı, karışık... Kumsal diyemiyoruz, iri çakıllarla kaplı.. Turistik gezi
yaptığımız Fethiye'de sokak sokak geziyoruz..

[attachment=4]
[attachment=5]

Kalkandan


Kalkanda


Fethiye Kalesi


Fethiyeye adn veren Fethi Bey
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Katrancı Koyunda kimseler kalmamış.. Böyle ıssız görünce hüzünleniyor insan.. Yağmur yağıyor.. Biz de ancak karavandan görüntülüyoruz, Katrancı'yı..

[attachment=5]

Fethiye Yat Liman


Fethiye


Al Plaj


Ilgin bir aa


Katranc Koyu
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst