2009 Yazı Böyle Geçti

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,481
Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Yazı ve fotoğrafları dün gece gördüm ama mutlaka devamı gelecektir diyerek araya girmek istemedim. Çok güzel bir başlangıç. Çok güzel fotoğraflar. Yerinizde olsam anılarımı yazarken uzatabildiğim kadar uzatırdım. Ne de olsa önümüz kış.. Bizim hiç acelemiz yok :smiley:
 

Etiketler
Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Sn. orsaalabanda,

İlginize teşekkürler.. Bundan sonraki yazılarımızda daha detaya inmeye çalışacağız. Yeter ki sıkılmayın..
Saygılar..

Ülker&Yavuz
 


Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Merhaba Sayin egeli cok güzel bir güzergah Resimler de cok güzel . Ne yazik degindiginiz gibi Güzellikleri mahvetmekte üzerimize yok.

Daha güzel geziler dilegiyle Isvicreden selamlar. :smiley:
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Selamlar...

Önceki yazımızda Kovada Gölünü yanlışlıkla baraj gölü olarak belirtmişiz. Oysa Kovada Gölü, Eğirdir Gölü'nün bir uzantısıdır. Özür diler, düzeltiriz.
Şimdi geziye devam...

Kumköy'de arkadaşlarla vedalaştıktan sonra, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde savcı olarak görev yapan yeğenimizi ziyaret amacıyla yola çıktık. Manavgat-Alanya yolunun 12.km.sinden Akseki yoluna giriyoruz. Gündoğmuş'un Manavgat'a uzaklığı yaklaşık 75 km. Yol virajlı.. Ancak bir o kadar da güzel.. Rengarenk kır çiçekleri açmış, yemyeşil ağaçlar.. Özellikle çamlar.. Çam kokuları arasında, zaman zaman durup, bu güzellikleri fotoğraflayarak keyifle ilerliyoruz....[attachment=1]

[attachment=2]

100 1605


100 2317
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Birden yoğun bir toz bulutu çıkıyor, karşımıza.. Ne olduğunu virajı dönünce görüyoruz.. Taşocağı.. Sayısız çam ağacı kesilerek, büyük bir taşocağı açılmış.. Kesilmekten kurtulabilen ağaçlar toz içinde.. Bir tek ağaç dikilmesi, yetiştirilmesi için kampanyalar düzenlenirken, yüzlerce yetişmiş ağaç kesilerek, yokediliyor. Nasıl bir anlayışla izin verilmiş buna? Söyleyecek söz bulamıyor, susuyoruz,ikimiz de.. Keyfimiz kaçıyor..

Neyse ki; bir başka virajı döndüğümüzde; çoook yukarılardan akan bir şelale ile karşılaşıyoruz.. Öyle yüksekten akıyor ki; tümünü bir fotoğraf karesine sığdırmakta zorlanıyoruz.. Bu görüntü biraz rahatlatıyor, içimizi... Şelalenin adını belirtir bir tabela yok. Sorduğumuzda 'öyle akan bir su' deniyor.. Hala öğrenemedik..

[attachment=1]
[attachment=2]

Gündoğmuş, Torosların Geyik Dağları eteklerine kurulmuş, 2000 nüfuslu bir ilçe.. Alara Çayı ilçenin ortasıdan geçiyor, ilçeyi doğu-batı yönünde ikiye ayırıyor. İlçe bitiminde sık ormanlar başlıyor. Romalılardan kalma harabeler var, ancak değerlendirilmemiş.. İlçe içindeki 'Çeyiz Mağarası'nı ise, görmeyin, daha iyi.. Doğu yönünde çıkış Alanya ile bağlantılı.. Yolun problemli olduğunu öğrenince geldiğimiz yoldan dönüyoruz.

Alanya yönünde daha büyük olan Alara Şelalesinin varolduğunu öğrendik. Ancak 3o km.lik stabilize bir yol ve yağışlı hava engelledi, gitmemizi.. Bir dahaki gezimize sakladık, onu da..

[attachment=3]

100 1585


100 1593


100 1597
 


Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Konaklı'da bir gece kaldıktan sonra, Alanya'ya yağmurla geldik.. 'yaz yağmurudur, gelip-geçer' dedik. Ama öyle olmadı.. Uzun süren yağmur, havanın da serinlemesine neden oldu.. Ertesi gün de parçalı bulutlu bir hava ve derelerin getirdiği çamurlarla kirlenmiş bir deniz vardı, şansımıza.. Ne varki; kızgın olmayan bir güneş, güneşlenmek için idealdi.. Biz de öyle yaptık..

[attachment=1]
[attachment=2]

Alanya'yı geride bırakıp, Gazipaşa'ya doğru yol alıyoruz.

[attachment=3]

Grnt000 2


Grnt008 2


100 1630
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Antalya'nın en doğusunda yeralan Gazipaşa, her geçen gün gelişen bir ilçe.. Bunu her geçişimizde izliyoruz. Ancak, seraları turizmden fazla ilgi çekiyor.. Oysa kilometrelerce devam eden geniş kumsallar ve pırıl pırıl bir denize sahip.. Ne yazık ki bu yönü fazla değerlendirilmemiş. Liman yönünde öğretmenevine ait şirin bir gazino ve plaj var.. Hava güzel yüzünü göstermedi, hala.. Dolayısıyla deniz faslı yok.. Bir şeyler yiyelim, bu arada da çevreyi izleyelim, dedik. Derken gazinoda aileleriyle oturan bir gruptan davet geldi.. Biz de yemeğimizi bitirince çay için gelebileceğimizi söyledik.. Güzel bir sohbetin ardından tekrar görüşme dilekleriyle ayrıldık, oradan.. Ne varki; sadece tek kare fotoğraf çekebildik.. Gazipaşa'da günbatımı...

[attachment=1]

Yalnız, size tavsiyemiz Gazipaşa'da karavanınızla sakın kent içinde, yol kenarında falan kalmaya kalkmayın. Çocuklar rahat vermiyorlar. Meyve koçanı atmalar, kapıyı çalıp kaçmalarla rahatsız ediyorlar.. Hele son defasında uzaktan bir oto lastiği attılar, aracımıza.. Biz üç kez yaşadık, aynı yerde bu olayı.. Ayrıca Aydıncık'da tanıştığımız Venezüella'lı bir karavancı da aynı şeyden yakındı..

Anamur yönünde çıkışta solda bir petrol istasyonunda konakladık. 24 saat açık oluşu ve şehirlerarası otobüslerin mola yeri olmasıyla eğlenceli ve güvenliydi.. İşyeri sahibi gönderdiği meyve ve gözleme ile misafirperverlik gösterdi.. Bugün şanslı günümüzdeyiz, anlaşılan..

Ertesi gün, çiçekleri yeni yeni meyveye dönüşmeye başlamış bir kiraz ağacının altında kahvaltımızı ettik.. Narlar henüz çiçekteydi.

[attachment=2]

100 1633


Fark
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


[attachment=1]

Gazipaşa'dan ayrılırken, karşıdan gelen bir çoban, eşekçiği, katırı ve ve ve yeni doğmuş, miniik, henüz ıslak ıslak karakuzusunu gördük.. Kuzucuk üşümesin diye sarmış sarmalamış, katırın heybesine koymuş.. Gel de sevme, değil mi? Eşeciğe yaklaşmakta biraz korktuysam da... Dokunmadan edemedim... Nasıl güzeller...

[attachment=2]

[attachment=3]

Kirazlar


Hayvanlar alemi


Karakuzu
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Büyük bir ilgi ile izliyorum.Merakla devamını bekliyorum.Ellerinize sağlık...
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Artık hedefimiz, Anamur.. Yol boyunca tarihi kalıntıları gösteren kahverengi tabelalar var. Nedense bizim pek ilgimizi çekmiyor, bunlar.. Ama bir şelale, bir mağara, bir kanyon dediniz mi, aklımız takılır kalır.. Aracımız farkında olmadan o yöne döner.. Yalan Dünya Mağarasını daha önce gördüğümüz için yola devam ediyoruz. Denize paralel giden yol virajlı.. Herkesin korkulu rüyası.. Yol boyunca öbek öbek açmış katırtırnakları, kaktüsler.. mor dikenler.. Sevdiğimiz yollardan biri burası.. Fotoğraf çekelim, manzara seyredelim, bir şeyler içelim, der, bahaneyle yolu uzatırız.. Çünkü her dönüşte değişik bir manzara çıkar, karşınıza...

Kaktsler2
 


Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Bir süre sonra geniş muz bahçeleri ile Kaledran görünüyor, uzaktan.. Kaledran, .Antalya-Mersin il sınırında yeralıyor. Kaledran Çayı beldeyi ikiye ayırıyor. Bir taraf Antalya, diğer taraf Mersin iline bağlı.. Bir taraf Yakacık, diğer taraf Anıtlı olarak isimlendiriliyor..

[attachment=1][attachment=2]

[attachment=3]

Yol


Kaledran


Muz iei
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Yol kenarında karadut ağaçları var.. Dutlar 'ye beni' diye bağırıyor, sanki.. Yememek olur mu? Hemen girişiyoruz.. Ellerimiz, yüzümüz, hatta üzerimiz kıpkırmızı boyanıyor.. Olsun...

[attachment=1]

Sırada Melleç var.. Denizi çok güzel değilse de kendi halinde, sessiz-sakin bir yer.. Onun için de pek tanınmayan bir yer. Kafasını dinlemek isteyenler için.. Melleç'ten çıktıktan sonra suyu nisan-kasım aralığında sıcak akan çeşmemize ulaşınca çamaşır yıkamak gerektiği geldi, aklımıza..Eeee karadut lekeleri temizlenecek...

[attachment=2]

Karadutlar


100 1655
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Egeli abim,paylaşımın için teşekkür ederim şu soğuk günlerde içimizi ısıttın,acaba burada biraz yüzdünüzmü içim gitti buraya.

100 1585
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,799
Kayıtlı Üye Sayımız
172,072
Kaydolan Son Üyemiz
egedeba

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst