2008 Rav4 At Extra Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz??

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asklepios82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,318

asklepios82

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Merhabalar sitenize yeni üye oldum aracım 65000 km de, alalı 1 ay oldu, biraz acemiyim kusuruma bakmayın vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim..

1. Özellikle soğuk ve yağışlı havalarda artmakla birlikte arka taraftan gacur gucur ses geliyor. Nedeni nedir bilen var mı biraz araştırdım salıncak burçları filan diye yazıyor internette bulunduğum yerde (MUŞ) toyota servisi olmadığı için işin ehline gösteremedim.

2. Aracımın stepne kapağı açılmıyor, kullanma klavuzunu okudum talimatlara uygun şekilde de yaptım hatta iki lastikçiye denettim açabilen olmadı, zorlamakta istemediler zira biraz yüklenince bagaj kapısı yerinden oynamaya başladı onlarda bende korktuk. Aracın ilk sahibiyle konuştum ben bugüne kadar bir kez açtım onu da lastikçi açtı dedi nasıl açılıyor bilmiyorum dedi. Hayır lastik patladı yine açamadık lastiği tamir ettirdik. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

3. Aracın bildiğim kadarı ile eğim kalkış destek sistemi var frene basınca ikaz sesi gelip çalışması lazım bende o da çalışmıyor ya da ben çalıştıramıyorum bu konuda da bilgi verebilirseniz sevinirim. (ya tatlı yokuş diye tarif edebileceğimiz yokuşlarda kaydırmıyor ama dahasında az da olsa kaydırıyor.)

4. Ben görev nedeniyle burdayım çok araçla sağa sola giren biri değilim ama yollar berbat (muş malazgirt) ve muhtemelen önümüzde ki ay kar yağacak, ve 3-4 ay kalkmıyacak bu kar. Sizden ricam bu aracı karlı havada 4*4 konumuna getirmem için lock tuşunu açmalı mıyım yoksa araç otomatik geçer mi 4*4 konumuna. (araç otomatik vites)
 

Etiketler
Ynt: 2008 Rav4 At Extra Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz??

yahu imse ciddiye almadı bizi. Neyse ben cevap vereyim kendime.
1-arkada ki ses halen devam ediyor ilk fırsatta salıncak burçları değişecek veya yağlanacak veya her ne gerekiyosa ondan yapılacak.
2-stepne kapağı, bir tırnağından feragat edilmek suretiyle açıldı...
3- Yokuş kalkış desteği varmış, ben kullanmayı öğrendim sadece, yeterli güç ve doğru açı ile frene basmak çalıştırıyor sistemi.
4-Aracın 4 çeker ve diferansiyel kilidi sistemi halen benim için muamma... Kılavuzda okuduğum kadarı ile 4wd normalde çalışan bir sistem tekerler arasında dönüş farkı olduğunda devreye girip iş görüyor. Diferansiyel kilidi ise kumlu, çamurlu, karlı yolda yoğun patinaj, sıkışma, v.b. gibi durumlarda geçici olarak kullanılması gereken bir sitem bende o tarzda kullanmaya çalışacağım artık...
Yalnız diferansiyel kilidini açtığımda geri viteste motor çok kasıyor resmen aracın altından sürtünme sesine benze ciddi bir zorlanma sesi geliyor bu normal mi değil mi bilemedim fikri olan varsa yazarsa sevinirim. Ya da ben çözersem yazarım...
ARKADAŞLAR OFF ROAD DEMİŞSİNİZ BENİM BURADA HAYATIM OFF ROAD VE İŞİN KIL YANI BURADA ARAÇTAN ANLAYAN KİMSE YOK SADECE BİLGİ TOPLAMA DERDİNDE OLMAMIN NEDENİ BU SAYGIlAR....
 

Ynt: 2008 Rav4 At Extra Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz??

Ben görev nedeniyle burdayım çok araçla sağa sola giren biri değilim ama yollar berbat (muş malazgirt) ve muhtemelen önümüzde ki ay kar yağacak, ve 3-4 ay kalkmıyacak bu kar. Sizden ricam bu aracı karlı havada 4*4 konumuna getirmem için lock tuşunu açmalı mıyım yoksa araç otomatik geçer mi 4*4 konumuna. (araç otomatik vites)

Bulabildiğiniz en iyi kışlık lastikleri almalısınız ve 4x4 konumu dediğiniz şeyi, ki aslı "orta diferansiyel kilidi"'dir çünkü bu araçlarda 4x2 modu zaten yok, normal yollarda (karlı olsun ya da olmasın) kesinlikle kullanmamalısınız. Ona ihtiyacınız olduysa zaten başınız beladadır ve sebebi lastiklerinizin yola uygun olmamasıdır. Benim rav4 eski kasa (1998 model) olduğu için diğer konularda yardım edemeyeceğim fakat şunu söyliyeyim bu öyle orası burası kurcalanmadan, kullanma klavuzunu saatlerce hatim edilmeden binek araç kullanabilen her şöförün elinde düzgün çalışması gereken bir araba. Huyu suyu böyle.
 

Ynt: 2008 Rav4 At Extra Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz??

Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler.. Ya dışarıda sıcaklık -10 derece güneş altında, gece ise -20...-30 arasında seyrediyor bu durumda dün yağan kar aynen buz olmuş vaziyette paten pisti gibi heryer, buralarda öyle tuzlama veya yol açma gbi faaliyetlerde hak getire... Bugün ki tecrübelerimi paylaşacak olursam Şu DAC sitemi resmen hayat kurtarıyor buzlu yolda araç o kadar güzel toparlıyor ki kendini en ufak bi savrulma kayma v.s. hisedemezsiniz... Ben orta diferansiyel kilidi (LOCK) açık ve vites L (Araç sadece 1. viteste kalıyor) konumundayken sürdüm ama ara ara 2. vitese aldığımda oldu hiç bi sorun yok... Bahsi geçen seside çözmüş bulundum bugün aracın altında donan karın geri giderken motor korumaya takılıp sürtünmesinden kaynaklanan bir durummuş... Zira kar seviyesi az olan yerlerde böyle bi sıkıntı yaşamadım ve düz giderkende motor korumaya bi takılma olmadığı için sıkıntı yoktu... Orta diferansiyel kilidi kısmında haklısınız sanırım. Zira klavuzda da mecbur kalınmadıkça kullanılmamalı minvalinde yazılar okudum... İnternette dolanırken karlı havadaki testlerde sürücünün o kilidi açıp yola çıkması beni çok etkilemiş sanırım :smiley:) Herşey için tekrar tekrar teşekkürler başım sıkıştıkça veya bilgi edindikçe paylaşmaya devam edeceğim... Saygılar...
 

Ynt: 2008 Rav4 At Extra Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz??

Geçmiş olsun, sorunların çözülmesine sevindim.


Orta diferansiyel kilidi kısmında haklısınız sanırım. Zira klavuzda da mecbur kalınmadıkça kullanılmamalı minvalinde yazılar okudum... İnternette dolanırken karlı havadaki testlerde sürücünün o kilidi açıp yola çıkması beni çok etkilemiş sanırım

Adam kutuplarda yazlık lastiklerle geziyor sanırım, boşverin onu. O kilit aracın normal kullanımının bir parçası değil sadece başınız derde girdiği zaman dikkatlice kullanmanız gereken bir 'son çare'. Araç battığı yerden kurtulup hareket etmeye başlar başlamaz kapatmanız gerekiyor yoksa çekiş sistemi direksiyonun kırıldığı ilk anda kasılır ve zarar görebilir.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,927
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst