2008 Grand Vitara Arazi Vitesleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilarma07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,463

ilarma07

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
1
Cümleten hayırlı haftalar.. 2008 grand vitara 2.0 otomatik araca sahibim yaklaşık 1 yıldır biniyorum. Bir kaç kez kum tecrübem olmuştu sadece fakat son 1 aydır kuma özellikle çok giriyorum. Aracımın kum performansından cok memnunum harika gerçekten. Arazı vitesini kullanmıyorum desem yeridir. Fakat bazen tepeciklere cıkmak istediğimde 4L lock moduna alıyorum aracı tepeye cıkıp hafif manevra yapınca kum da da olsa aracın kasıldığı hissediyorum bişey olur mu diye korkuyorum. 4H lock modunda kumda manevra yapsam bişey olur mu? Veya 4L lock modunda? Bu aracın 4x4 mekanik sistemi hakkında kesin bir bilgim yok. Kimi sitede edindiğim bilgiye göre orta %100 kilit, def ise Lsd kilit olduğunu öğrendim. Efendim bu doğrumudur, ön-arka def ikisi de mi Lsd? Orta %100 mü cidden? Yani sizlerin bu arac hakkında biligisi oldupunu düşünüyorum. Bir de bu LSD normal asfalt modundayken de devrede oluyor mu ? Aracım sürekli 4x4. Bunun dışında 4H lock- 4L lock modları var. 4L lock moduna alınca ESP neden devre dışı oluyor ? Kafanızı ağrıttım ama şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler :smiley:
 

Etiketler
ESP sisteminin mantığı kaymakta olan araçta tekerler arasında güç dağılımı sağlayarak bir tekerin diğerine göre daha az dönmesini sağlayıp savrulmayı azaltmaktır. Kilit sisteminin mantığı ise ön ve arka tekerleklerin aynı oranda dönmesini sağlayarak tekerin biri boşa düşse dahi diğer tekerlerin aracı kurtarmasıdır bu nedenle difransiyel kilidine aldığınızda esp devre dışı kalır. Aracın kasılmasının nedeni ise kilitte iken tekerleklerin aynı oranda dönmesinden kaynaklanır. Nacizane tavsiyem kilitte iken aracınızı sert manevralarla zorlamamanızdır. Forumda çok sayıda profesyonel ve ustalarımız varken bildiğimiz kadarıyla cevaplamaya çalıştık
 

Teşekkür ederim, mümkün mertebe sert manevra yapmayacağım anlaşılan ki ben zaten kilit mantığından yola çıkarak direksiyonu cok cevirmekten korkuyordum. Bi de aracımın lock modunda neleri kilitlediğini öğrenirsem tam olcak. 4H-lock da esp devre dışı kalmazken 4L-lock da devre kaldığına göre 4L-lock modunda bişeyler daha kilitleniyo demek ki
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,443
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst