2007 Ford Focus 1.6 Tdci Trend Cvt Şanzıman Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sehzade.mustafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,376

Sehzade.mustafa

Dağların güzelliği kaldı
Mesajlar
35
Tepkime Puanı
8
Yaş
41
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
Başlıkta belirttiğim model aracımı mart ayında bir takasa istinaden aldım. O günden bu güne beni yolda bırakmadı. Hal i hazırda hala kullanmaktayım. Yakıt açısından ekonomikliği ve gücünden gayet memnunum.
Sorunum şu.
Aracımda aldığım günlerde daha az olan ve şu sıralar iyiden iyiye kendini hissettiren vınlama şeklinde uğultu sesi. Yolda giderken hani geri vitese takarsınız da bir vınlama sesi duyulur işte bu ses aracın çalışması ile başlıyor ve hareket ettikçe artıyor. Durakladığım da ses kesiliyor harekete geçildiğinde yine başlıyor. Tiptronik modda da durum aynı. Geri viteste bu sesi duymuyorsunuz. Rölantide 20 sn kadar sonra yine başlıyor hareket etsem de etmesem de bu ses hep var.

Tabi ileri kalkış ve geri kalkışta da vurmalar başladı. Evvelde trafikte giderken sadece durma seviyesine yaklaşınca muhtemelen 1. Vitese geçişte BAZEN vurma oluyordu.
Aldığım günden beri 90 km üzerinde titreme var.
Yetkili servis titremenin şanzıman kaynaklı olduğunu söyledi. Hatta daha da artacak dedi.
Özel ford servisi sesin şanzımandan geldiğini ve yetkili servise götürmem gerektiği sonucuna vardı. Yetkili serviste şanzıman dağılmış dedi. Yetkili servis kronik sorun olduğunu şanzımanın sökülüp otosana gönderileceği ve yetkisiz kişiler şanzımana yağ değişimi ya da tamirat anlamında bir müdahale etmediyse otosan tarafından revize etmek suretiyle yenileneceğini belirtti. (Ücretsiz)Yetkisiz ellerden geçip geçmediğini onlar anlarmış. Aracı perşembe çetaş ford büyükçekmece servisine teslim edeceğim. Teslim etmemi takiben 10 15 gün süresi içinde ikame araç tahsiz edeceklerini ve bir kaç ay sonunda yeni şanzımanın gönderileceğini söylediler.
Bu süreçten geçmiş sorun yaşamış arkadaşların yada aracımın bu sorunun kaynağının alternatif tespitini yapabilecek birileri var ise beni bu konuda aydınlatabilirse sevinirim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst