2006 Vw Caravelle Ile Avrupa Da 50 Gün ( 13.06 / 03.08 .2018 )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,407
Bled Gölünde havanın güzel olması ile günü gölde yüzerek geçirdik, plajın hemen yanındaki otopark alanına günlük 10 euro ödeme ile aracı bıraktık. Otopark plaj yanında olduğu için tüm eşya ve ihtiyaçlarımız ulaşılır oldu. Yine plaj bölgesindeki restoran ve duş tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Akşam otoparktan ayrılarak yine birgün önceki park ettiğimiz yere giderek aracı bıraktık, akşam yine festival konserine katıldık.
Bled...
Festival devam ediyor.
Zimbabwe'den Mokoomba grubu güzel otantik şarkıları ile gece göle ve çevresine ses veriyor.

46.369833, 14.106194 Bled gölü kenarındaki gecelediğimiz otopark yeri



Bled 2 1



Bled 2 2



Bled 2 3



Bled 2 4



Bled 2 5
 

Etiketler
Bled'den ayrılırken yine navigasyonumuza çevre dostu rotayı girdik. Hedefimiz Zadar' dı. Slovenya'nın cok guzel güzel kasabaları , köylerini geçtik . Bir dağ yolunda saatlerce yalnız başımıza, tek bir araçla bile karşılaşmadan ilerlerken Hırvat sınırına geldik. Muhtemelen o saate kadar karşılaştıkları sayılı araçtan biri olmalıydık ki, oturdukları kabinden çıkıp , rahatsız ettiğimizi kibarca hissettirerek pasaportları istediler. Bu kapının sadece Avrupa Birliği vatandaşlarının geçişine izin verilen bir kapı olmasından dolayı yine kibarca geri dönmemizi istediler

45.482286, 14.301105

Hrvat  Sloven Snr Geilemiyen

Tekrar 11 km giderek ana yola çıkış yaptık ve Hırvatistana girdik. Ürkütecek yükseklikteki viyadüklerden geçip önc Rijeka dan geçtik buradan sonra denize ulaşmanın keyfi, bizi hedefimiz olmayan Cricvenika beldesinde durdurdu ve kendimizi Adriyatik sularında bulduk...


Hrvatistana Giri  1



Hrvatistana Giri  2



Hrvatistana Giri  3



Hrvatistana Giri  4



Hrvatistana Giri  5


Adriyatik sularında serinlememiz bitince yola çıktık fakat fazla yol almadan Selce yakınlarında araç farları kesti ve yedek lambalarımızdan bir tane eksik olunca burada gecelemek zorunda kaldık. Beldenin içindeki bir Camping Selce yanında sokakta konumlandık,
45.154096, 14.724851
Camping yönetiminden wifi parolasını istedik ve verdiler. İnternet imkanımız olunca da sabah için çok yakın bir oto elektrik servisini tespit ettik. Sabah servis açılmak üzereyken ulaştık ve lambalarımızı deüiştirdik. Yedek lamba da alarak yola devam ettik.
 


Zadar ...
Hırvatistanın güzel şehirleri başladı.
Zadar şehrine geldiğimiz de önce merkezde bir çamaşır yıkama yeri bulduk. Yıkama ve Kurutma işlemleri devam ederken yandaki güzel bir kafede atıştırdık. Yıkama alanının hemen yanındaki otopark alanını da gece konaklamak için seçtik.

44.114556, 15.234138 Park alanı çok merkezi, eski şehir'e yürüme mesafesinde. Akşam konaklaması sabah 08:00 kadar ücretsiz.



Zadar akam 1


Zadar akam 2






Zadar akam 4



Zadar akam 5



Zadar akam 6
 

Sabah Zadar da dolaştıktan sonra yola çıktık ...

Game of Thrones'un Bravos kenti...
Yani Sibenik...
Bir ortaçağ kasabası


Sibenik 1




Sibenik 2






Sibenik 3



Sibenikden ayrılıyor ve Split kasabasına varıyoruz. Split aklıma küçük yaşlarda televizyonda seyrettiğim kış olimpiyatlarını hatırlatıyor. Geçen sene olimpiyat tesisleri ile ilgili bir yazı okurken bu tesislerin de olimpiyatlar sonrası geçen yıllarda bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldiğini okudum.
Split çok güzel bir şehir...


Split 1


Diocletian Palace

Split 2


Dioclation Palace


Split 3
 



Split...

Bir mahalle şeklindeki Antik Romadan günümüze kadar kendini koruyan 1700 yıllık Diaclatian Sarayı duvarlarının içinde şu anda aklınıza gelebilecek her türlü hizmet var ve yapı hiç bozulmamış. Etrafındaki Riva adı verilen sahil şeridi de otantik durumunu koruyor. Badice plajı güzel olurdu ama çiselemek üzere olan yağmur ve rüzgardan dolayı bakıp geçmekle yetindik.
Planımızda olan Hvar ve Brac adalarını ise programımız iyice sınırlar dışına çıktığından iptal ettik. Split den bir daha buluşmak dileği ile ayrılıyoruz...


Split 4



Split 5



Split 6



Split 7



Split 8



Split 9


Split sonrası Dubrovnik hedefine yola çıktık, otoban dışında yollara devam ediyoruz fakat yorgunluk, bu arada yolun çok viraj ve uçurumlu olması biraz tedirgin ediyor. 40km kadar yol aldıktan sonra ilk girişten otoyola yöneldik. Saat 19:30 gibi otoyol üzerindeki INA Rašćane Gornje tesisinde mola verdik ve akşam yemeğini yedik., saat 22:00 civarı buradan ayrıldık.
Split'ten Dubrovnike giderken Hırvatistan dan çıkış ve giriş yapılan 9,5km lik Bosna - Hersek toprağı .Burada Neum kasabasından istenirse Bosna Hersek içlerine yol devam ediyor, istenirse tekrar yola devam edilerek Hırvatistan'a geri giriş yapılıyor. Biz yorulduğumuz için daha fazla ilerlemeden Neum da yol üzerinde 24 saat açık bir benzinlikte durduk. Oradakiler ile biraz oturduktan sonra yerin araçta kalmak için uygun olup olmadığını sorduk. Sorun olmıyacağı cevabını aldıktan sonra orada geceledik.

42.926205, 17.615696 Auro Petrol / Gecelediğimiz yerin koordinatları...
 

Neum...

Neum


Kanlı Ay tutulmasının olduğu gece , 03:30 ve sabah 06:30

Neum Sabah


Dubrovnik...

Her gezi yazısında araçla eski şehir bölgesine girmeyin uyarısını aldık fakat yanlış bir yola sapınca mecburen bir tur atmış olduk ama park ücretlerini görünce merkezde bir otoparka aracımızı bıraktık. Kale kısmına UBER kullanarak gittik ve dolaştıktan sonra aynı şekilde geri döndük. Eski şehir bölgelerini ve tarihi yerlerin bozulmadan oluşturulan turistik hareketi görünce herhalde 1000 yıl önce yaşayanlar bugün şehre geri dönseler çocukluklarında oynadıkları yerleri bile bulurlar diyerek düşündüm. Arkasından da her otuz senede değişen Türkiye coğrafyasının durumu aklıma geldi. Oniki sene önce vefat eden babam herhalde bugün geri gelse evinin yolunu bulamaz.:tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy:

Dubrovnik 1





Dubrovnik 2





Dubrovnik 3





Dubrovnik 4
 


Yola devam ediyoruz ve Hırvatistan dan Montenegro ya (Karadağ) giriyoruz.
HIrvat Montenegro snr




En son Adriyatik sularından ayrıldığımızdan bu yana ne zaman şehir gezsek sıcaklık 38°, ne zaman kampa girelim çıkmadan yüzeriz desek sağanak yağmur.
Kotor körfezine geldik Autocamp Naluka camping alanına giriş yaparken yağmur başladı, çadır kurmaya başlamadan iptal edip yola devam ettik. Kotor eski şehri gezdik.


Kotor 1



Kotor 2



Kotor 3



Kotor 4



Kotor 5



Kotor da bir süre dinmiş olan yağmur sayesinde biraz dolaşabildik. Buradan sonra Budva yoluna devam ettik fakat geç olmadan yolda yine bir tesiste geceledik.

42.293372, 18.807346 Lukoil, Prijevor

Sabah erkenden Budva ya geçtik...
Kotor ve Budva son yıllarda adı çok duyulan şehirler. Gerek hava koşulları gerekse zaman sıkıntımızdan bu bölgeye fazla vakit ayıramadık. Yukarılara çıkılıp çok güzel manzaralar görme şansı var. Fakat merkez çok eski ve yerleşim alanı çok dar. Ayrıca bölgede bir Rus istilası var. Oturma izni alıp gelecekte problem yaşama ihtimali olan yada Avrupa Birligi ile bir bağ oluşturmak isteyenler bölgede mülk , işyeri alıyorlar. Bölgeyi daha sonra yapılacak bir Balkan turuna bırakarak ayrılıyoruz.
Gerek Hırvatistan gerekse Montenegro sahilleri çok kayalık, geniş plajlar yok ama Hırvatistan Avrupalılar, Montenegro Ruslar sayesinde rahatlıyor. Bölge fiziki yapısından dolayı fazla bir şey yapma imkanı da sağlamıyor.
Montenegro dan Arnavutluk'a geçiyoruz.
 

Çok güzel anılar+fotoğraflar :smiley::smiley:
Sizlerle beraber gezmeye devam ediyorum ben de ...
Hırvatistan sahilleri ve kıyı kentleri , aylarca gezmeye bedel güzellikte .
Hatta hatta ''..Bir YAZ dönemini 3-4 ay orada geçirsem mi?..'' diye düşündüğüm de oluyor bazen .
Antik şehirleri korumuşlar (belki de Almanlar?..Çünkü Almanların orada epey yatırım yaptıklarını duydum??) ve semeresini fazlasıyla görüyorlar .:wink:

Bled de doya doya kalmışsınız ... Belki de doyamadınız?..Kimbilir(?):worried:
Bled'i görünce ''Masal Şehri''(bana göre tabii) Ljublijana'yı da gözlerim aradı ...:smileycat:
Bir daha sefere inşallah:smiley::smiley:
 



Çok güzel anılar+fotoğraflar :smiley::smiley:
Sizlerle beraber gezmeye devam ediyorum ben de ...
Hırvatistan sahilleri ve kıyı kentleri , aylarca gezmeye bedel güzellikte .
Hatta hatta ''..Bir YAZ dönemini 3-4 ay orada geçirsem mi?..'' diye düşündüğüm de oluyor bazen .
Antik şehirleri korumuşlar (belki de Almanlar?..Çünkü Almanların orada epey yatırım yaptıklarını duydum??) ve semeresini fazlasıyla görüyorlar .:wink:

Bled de doya doya kalmışsınız ... Belki de doyamadınız?..Kimbilir(?):worried:
Bled'i görünce ''Masal Şehri''(bana göre tabii) Ljublijana'yı da gözlerim aradı ...:smileycat:
Bir daha sefere inşallah:smiley::smiley:

İklil bey ,siz de hoş geldiniz.Uzun süredir sizde görülmüyordunuz.
 

........ Eski şehir bölgelerini ve tarihi yerlerin bozulmadan oluşturulan turistik hareketi görünce herhalde 1000 yıl önce yaşayanlar bugün şehre geri dönseler çocukluklarında oynadıkları yerleri bile bulurlar diyerek düşündüm. Arkasından da her otuz senede değişen Türkiye coğrafyasının durumu aklıma geldi. Oniki sene önce vefat eden babam herhalde bugün geri gelse evinin yolunu bulamaz.:tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy:

Janberk bey ,yazılarınızı büyük keyifle okuyor fotolarınıza gıpta ile bakıyorum.
Birde arada yukarıda yazdığınız gibi can alıcı tespitlerinizle neden ülkem bu anlayışa sahip olamıyor diye hüzünleniyorum.
Sanırım kalite için gerçek manada eğitim her şeyin başı.
Bled de daha gezilecek çevre açısından çok güzle yerler de vardı.İklil beyin dediği gibi ljubliana da gezilmesi gereken yerlerden.Slovenyada 10 gün geçirdim hala eksik yerler kaldı.

Aslında gezmenin tadı bir yere zaman ayırabilmekten geçiyor. Roma için bir hafta ayırdım.Zaman nasıl geçti anlamadım.Günde en az 18 km yürümüşlüğümüz vardı.
Geldim.... gördüm ... hemen gittim benim için pek zevkli olamıyor.
daha önceki gezileri pdf olarak yayınlamıştınız.Bu kısımlarıda pdf olarak yayınlayacakmısınız?
Toplu olunca çok daha güzel oluyor, çünkü onları kaydediyorum.
 

Çok güzel anılar+fotoğraflar :smiley::smiley:
Sizlerle beraber gezmeye devam ediyorum ben de ...
Hırvatistan sahilleri ve kıyı kentleri , aylarca gezmeye bedel güzellikte .
Hatta hatta ''..Bir YAZ dönemini 3-4 ay orada geçirsem mi?..'' diye düşündüğüm de oluyor bazen .
Antik şehirleri korumuşlar (belki de Almanlar?..Çünkü Almanların orada epey yatırım yaptıklarını duydum??) ve semeresini fazlasıyla görüyorlar .:wink:

Bled de doya doya kalmışsınız ... Belki de doyamadınız?..Kimbilir(?):worried:
Bled'i görünce ''Masal Şehri''(bana göre tabii) Ljublijana'yı da gözlerim aradı ...:smileycat:
Bir daha sefere inşallah:smiley::smiley:

Ljubliana gidiş rotamızda uğradığımızdan tekrar girmedik.
Slovenya gerçekten harika bir ülke daha çok zaman ayırmak gerekiyor.
Almanlar savaş ile Hitlerin yapamadığını para ve AB ile yapıyor gibi. Hırvatistan kıyıları Almanlarla dolu. Fakat Hırvatistan çok pahallı bir ülke. Özellikle adalarda mükemmel tesisleri var.
Sizin de söylediğiniz gibi bu bölgede tüm bir yaz geçirilir...

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Dört yıl önce Yunanistandan feribotla italya’ya geçip dönüşü adriyatik sahillerinden yapmıştık,Split’i çok beğenmiştik,gezimizdeki sürpriz şehirlerinden biri olmuştu.o zaman biz de Adriyatik sahilleri için ayrı bir gezi yapalım demiştik ancak bir daha gidemedik.gezi dönüşlerinde şurayı da görelim,burayı da görelim diyoruz bir çok yer görüyor fakat tam gezemiyoruz.sonraki yıllarda önceliği görmediğimiz yerlere verip az gezdiğimiz rotaları arka sıraya atıyoruz.
 




Janberk bey ,yazılarınızı büyük keyifle okuyor fotolarınıza gıpta ile bakıyorum.
Birde arada yukarıda yazdığınız gibi can alıcı tespitlerinizle neden ülkem bu anlayışa sahip olamıyor diye hüzünleniyorum.
Sanırım kalite için gerçek manada eğitim her şeyin başı.
Bled de daha gezilecek çevre açısından çok güzle yerler de vardı.İklil beyin dediği gibi ljubliana da gezilmesi gereken yerlerden.Slovenyada 10 gün geçirdim hala eksik yerler kaldı.

Aslında gezmenin tadı bir yere zaman ayırabilmekten geçiyor. Roma için bir hafta ayırdım.Zaman nasıl geçti anlamadım.Günde en az 18 km yürümüşlüğümüz vardı.
Geldim.... gördüm ... hemen gittim benim için pek zevkli olamıyor.
daha önceki gezileri pdf olarak yayınlamıştınız.Bu kısımlarıda pdf olarak yayınlayacakmısınız?
Toplu olunca çok daha güzel oluyor, çünkü onları kaydediyorum.


Bu gezimizi daha sonra gezeceğimiz yerlerin belirlenmesinin gezisi olarak adlandıralım. Hızlı gezmek hep bir şeylerin eksikliğini hissettiriyor. Bir şehri sizin dediğiniz gibi yürümeden ve kaybolmadan gezmek tad vermiyor. Gezi sonlarında ayakkabımın altının delindiğini hatırladığım iki gezim var. İtalyaya 3 sefer gitim ama vakit ve imkanların rahat olduğu bir dönem olsa herhalde bir yılımı ayırırım , diğerleride keza farklı değil..
Geziyi tamamladıktan sonra hepsini biraraya getirip tek bir PDF yapacağım. Fakat arada bu halde bile çok boşluklar veriyorum vakit buldukça rahat yazabilmek için devamını bu şekilde yaptım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,775
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst