2005 Model Sorento 4x4 Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Umutakbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,804

Umutakbay

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaslar;

2005 model 108.000 km'de Sorento aldim. Araci almadan once ekspertize goturdum. Hicbir sorun yok dendi. Fakat 4X4 moduna aldigimda High&Low farketmiyor, on tekerler donmuyor. Gostergeler devreye giriyor, aracin cekerlerinin devreye girdigini hissettiren ince bir ses ve titreme de oluyor. Fakat on tekerlekler kesinlikle cekmiyor. Toprakli rampada, camurda vs on tekerlekleri zorlamadan bi cok yerde denedim. Fakat arac patinajda kaliyor.

Sorun ne olabilir, nasil cozulebilir, maliyeti ortalama ne olur?

Bilgileriniz ve tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.
 

Etiketler
Ynt: 2005 Model Sorento 4x4 Sorunu

Burda sizin araç hakkında biraz bilgi var, http://www.underhoodservice.com/4wd-awd-hub-service-on-kia-sportage-and-sorento-models/ İngilizce yoksa google translate tarzan türkçesine çevirir ama anlaşılması oldukça zor oluyor. Eski modellerde vakumlu hub varmış zamanla bozulurmuş öyle birşeyler söylüyor. Bozulurlarsa akslar döndüğü halde tekerlekler çekmez. Tabi bu illa bozulmuş oldukları anlamına da gelmiyor çünkü linkteki makalede hubları devreye almak için ayrıca bir düğmeye daha basmanız gerektiği yazıyor. Bence aracın kullanma klavuzunu bulmak lazım herşeyden önce. O düğmeye bastıktan sonra hala daha çekmiyorlarsa ya vakum sisteminde ya da hublarda bir problem vardır. En basitinden vakum hortumu yerinden çıkmış olabilir. Bu arada o vakumlu sistem belli bir tarihten sonra elektronik bir sistemle değişmiş. Sizinki elektronikse araştırmaya baştan başlamak lazım o zaman bu söylediklerim geçersiz olur, ama o sistem 2009 yılında çıkmış galiba. En sağlam bilgi yetkili servisten bulunur ama şu lazım bu lazım diye yüklü bir fatura çıkarırlarsa söyledikleri şeyleri bir miktar mantık süzgeçinden geçirmekte fayda var. Mesela diferansiyel yağı, motor antifrizi ya da motor yağı değişmesi lazım diyorlarsa muhtemelen doğrudur da doğruların arasına gereksiz şeyler de sıkıştıtırlar ara sıra bilmemne lastiği eskimiş gibisinden.
 

Ynt: 2005 Model Sorento 4x4 Sorunu

Suan Kia Ozdemirler yetkili servisinde yaptiriyorum. Vakum hortumlarinin degismedi gerekiyormus. 50 tl gibi bi ucreti olucak dediler, cok sevindim. Vakum arizasi yaklasik 400 lira. Ya da daha buyuk bi ariza cikmadigi/cikmayacagi icin mutlu oldum.

Tskler.
 

Ynt: 2005 Model Sorento 4x4 Sorunu

Merhaba, aracı yeni aldığınız için izlenimlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim. Zira bende 2006 model 155 binde ve 2007 model 120 binde iki arac arasında kaldım. 2007 olan daha pahalı fakat her ne kadar güvenlide olsa ESP ve benzeri fazlalaşmış elektronik ünitenin arıza ihtimalinden çekiniyorum. 2006 da malum ESP ve benzeri elektronik donanım daha az. uysal kullanım ve %50 (hafif) arazi kullanımı için düşündüğüm ve yavaş dürdüğüm için ESP olmasada olur diyorum , ama genel anlamda araçla ilgili fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst