2004 1. Nesil Otomatik Terios Sx Ac İlk İzlenimler...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,983

darkcity2000

Kamp II
Mesajlar
268
Tepkime Puanı
3
Herkese merhaba,
Esime 3 gin once bir terios aldim, amerikan aygirlarindan sonra hicbir beklentim olmadan saglamligina guvendigim az yaksin yuksek olsun kisin rahat ettirsin diye arastirip 2004 model araci satin aldim, arac ates kirmizisi renkli, 100 bin km de, cift hava yastigi, Abs, Elektrikli aynalar, Elektrikli on camlar, Uzaktan kumandali Merkezi kilit, Alarm, Klima, Otomatik vites (O/D modu dahil), Domuzluk ve orta diferansiyel kilidine sahip. Lastikleri orjinal 205 lik 15 inc ve vakumlu kis lastigi. arac Lavato Lpg sistemime sahip.

Gelelim ilk izlenimlere, dedigim gibi hicbir beklentim olmadan araci test etmek icin sahibinden randevu aldim, Evin master araci 2010 TSI DSG Octavia bu arada.. Neyse 1.85 boyumla araca zor sigacagimi dusunerek oturdum sofor koltuguna, aman allahim arac cok rahat, ferah beni engelleyen hic bir sey yok, kapiyi kapattim kapi biraz soforun yakininda ama ilginc bir rahatsizlik durumu yok, arac enine dar ancak tavan yuksek ce hemen durumu kurtariyor, on konsol tipik japon plastik aksam ancak yumusak dokusu saglam ve ergonomik, kumanda dugmeleri cok rahat rijit ve kesinlikle ne yerinde sallamiyor ne oynuyor, fabrika cikisi gibi duzgun, Klima oldukca kuvvetli ve iyi sogutiyor hatta kisik acmazsaniz sogugu rahatsiz edecek duzeyde diyelim, on konsol spor beyaz tablo oldukca guzel motor devir saati (dx lerde olmuyor) hararet benzin vites dururumu gibi gostergeler cok iyi pozisyanlanmis konsol alttan isiklandirmali ve ibreler icten isikli kirmizi seklinde, motoru calistirdiginiz zaman saat gibi calisiyor ve sessiz, ilk kalkis cok atik cidden Tsi octavidan daha hizli bir kalkis var, sonralari 1.3 motorun etkisi ile hizlanma azaliyor hali ile, vites gecisleri cok duzgun yol tutusi cok begendim, cevre yolunda 145 e cikardim araci direksiyonu parmagimin ucu ile tutuyordum ne bir cekme ne bir titreme cok ilginc motor buyuk olsa dayayacaktim sonuna ibrenin, neyse hizlanma ve stabilite gecer notu aldi, araci insaat bolgelerinde bozuk yollara vurdum hic bir takilma saplanma soz konusu degil, Terios icin her yol yol, asfalta ihtiyac yok anlasilan, birde araca herkes donup bakiyor cok sevimli asiri ilgi odagi oluyorsunuz, park edip cikiyorum insanlar cok guzelmis bu arac diye konusurlarken duyuyorum...
yakit durumu, aldigimda araci lpg kirmizi da idi 52 tl ye doldu 22 lt lpg aldi, ilk 70 km yi over drive modunda kullanmisin yani sarfiyatli modda kalmis diger km ler sehir ici orta sikisikli yollarda ve otobanda 140 civari 20km kadar gidilmis hali ile 175km de dort yesil isiktan tek yesil yaniyor o sonerse kirmiziya gececek tahminim 200 km yi gececek, octavia da 220 tl ye 600 km kkadar gidebiliyorum bu aracta ayni paraya 850 km civari yapacagini dusinuyorum.

ARaci esim icin aldim ama suan bahane bulup araci cikariyorum , cok sevdim bu araci servis bize arizali terios gelmez ya kazali gelir yada bakima gelir, biz on takim da yapmayiz, bu arac bozulmuyor, 1 milyon km ye yaklasmis musterilerimiz var, telefonda terios bulduk alalimmi diye sorduklarinda araci begendiyseniz bizden onay hicbirsey olmaz bu arabalara alin binin dedigini soyledi,

Benim ilk izlenimler bunlar zaman zaman ekleme yaparim, genelde bakimlari yetkili serviste 250-300 tl tutyor,100bin bakimi 500 civari tutacak, bakim araliklari 10 bin km 15 e yolu var zaten bu araca kum koysam calisacak gibi :smiley:
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst