2003 3,0 td vogue şanzıman problemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan niki1212 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,974

niki1212

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
merhabalar. 2 ay önce 2003 model 3,0 td 250000 km de vogue satın aldım. 2 hafta önce akşam aracımı park ettim sabah çalıştırdığımda ekranda transferbox neutral yazısı çıktı ve sarı dağ ışığı yanıp sönmeye başladı. vitesi D yada R konumuna getirdiğmde araç tepki vermedi. tekrar P ye alırsam cııırrrr diye bir ses geliyordu. Bu arada bulgaristanda yaşıyorum ve bu olayda bulgaristanda oldu. yani usta konusunda kıt bir ülke. daha sonra aracı bir ustaya götürdük bilgisayara fln bağladılar ve arazi şanzımanı dediler. bende çıkmasını aldım ve takıldı fakat 2 hafta kullandım bugün yine aynı sorun. araç yerinden kımıldamıyor p de ve r de sanki N deymiş gibi hiç tepki vermiyor. bu konu ile ilgli bilgisi olan varmı. aynı parça 2 hafta da tekrar arıza yapabilirmi. bu kadar nazikmidir bu parça. ayrıca hiçbir belirtisi olmadan bir anda arazi şanzımanı arıza nasıl yapabilir. ikinci defa arıza yaptığına, arıza yapmadan önce aracı stop ettim ardından hemen çalıştırdım ve hiçbir tepki yok. bu sanki elektronik bir arıza gibi geliyor??
 

Etiketler
Ynt: 2003 3,0 td vogue şanzıman problemi

sökülen arazi şanzımanının üzerinde biraz inceleme yaptım. ana şanzıman ile bağlantısını çevirdiğimiz zaman ön ve arka şaftlarının bağlandığı çıkışlar problemsiz dönüyor. arızalı olan bir arazi şanzımanında bunların dönmesi normalmidir.
 

Ynt: 2003 3,0 td vogue şanzıman problemi

sökülen arazi şanzımanının üzerinde biraz inceleme yaptım. ana şanzıman ile bağlantısını çevirdiğimiz zaman ön ve arka şaftlarının bağlandığı çıkışlar problemsiz dönüyor. arızalı olan bir arazi şanzımanında bunların dönmesi normalmidir.
 

Merhaba benimde başıma geldi aynısı bilmiyorum siteye giriyormusunuz ama olurda görürseniz nasıl bir çözüme ulaşacağını anlatırsanız çok sevinirim
 




Merhaba herkese
bu sorundan cok kişi muzdarip benim başıma böyle bir sey gelmedi şükür.
fakat bu arıza " transfer box neutral " range rover L322 de cok sıkıcı bir durum.
tamiri cok pahalı transfer kutusu üzerinde montajlı olan küçük bir motor.
sıfırı 13-14 bin TL çıkması duruma göre 5-6 bin TL
BU konuyla ilgili bulabildiğim bilgileri buradan paylaşacağım
görsel resim..

1604687626807
1604687626807
 

LAND ROVER RANGE ROVER NV225 ACTUATOR MOTOR TRANSFER BOX PART - IGH500010
3.0 td6 larda nv225 transfer kutusu var yukarıda belirttiğim parça kodu ve tam ismidir actuator motor olarak geçiyor.

öncelikle youtube da buldurğum video ekliyorum actuator motoru söküp çalışıp çalışmadığını bu vıdeo bakarak test edebilirsiniz sadece 12 volt elektrik verdim motor döndü değil. videoda belirtilen tüm kontrolu yapmalısınız .

vıdeo da türkçe altyazı var ingilizce olan alt yazıyı türkçeye çevirmeye zorlayınız .

Video: https://youtu.be/OJqd3oTsh1w
 

İngiliz forum sitesinde bulunan çözüm ve test inceleyiniz.. google translate ile türkçe çeviri yapabilirsiniz.

 





herhangi bişey yapmadan önce bu arıza ilk çıktığında kalibrasyon yöntemi alıntıdır

TRANSFER BOX NEUTRAL mesajını alıyordum. Çevrimiçi araştırmalar, Fuse 37'nin yeniden kalibrasyonuna ihtiyacım olduğunu gösteriyor.
Not:
Vitesi her değiştirdiğimde tuhaf sesler geliyor.
Araç hareket etmiyor


Çözüm:
Sigorta 37 yuvasını kontrol edin. Daha önce sigorta takılmışsa, sigortayı 37 numaralı yuvadan çıkarın. Otomatik şanzımanı boş konuma getirin, kontağı açın. vites değiştirin ve sorunun çözülüp çözülmediğini test edin.


Yuvada sigorta yoksa yedek parçayı ana sigortadaki 37 konumuna yerleştirin. Vitesi boşa alın ve kontağı açın. Kontağı kapatın. Sigortayı 37 pozisyonundan çıkarın. Kontağı açın. İzin verilen hızlarda yüksekten düşüğe doğru en az 3 vites değiştirme döngüsü gerçekleştirmek için gezici sürün.


yeniden kalibrasyon yöntemi.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,773
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst