1998 explorer hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brnmtm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,219

brnmtm

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar merhaba;

Ben hem forumun yeni bir üyesiyim hemde hevesli bir explorer kullanıcısı. Danışmak istediğim bir konu var. Bir tanıdığım 1998 model benzinli explorer satıyor. 12.500 tl. araç 1 yıldır hicı alsam başıma çok masraf çıkarır mı?ç kullanılmamış. aküsü de 6 aydır yok. Frenler biraz yumuşamış. Fiyat bu yuzden ucuz diyor ama araçta bir sıkıntı yokmuş. Tamamen araç fazlalığı ve zenginlik:smiley: bu yuzden satıyorlar. Açıkçası çok fazla bütçem yok. Bu aracı alsam çok fazla masrafım olur mu? Tavsiye edermisiniz? Yada ne tavsiye edersiniz?

Baran
 

Etiketler
Ynt: 1998 explorer hakkında

Merhaba, Bursa'da ve bir radyodan satilik olan arac mi acaba?
Eger oysa daha once forumda bir arkadas baslik acip sormustu.
Degilse yazdiklarimi dikkate almayin lutfen.
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

http://en.wikipedia.org/wiki/Firestone_and_Ford_tire_controversy

Buradaki hikayeye göre lastik basıncına dikkat edilmesi ve her lastikle kullanılmaması gereken bir araç.

Tercüme lazımsa http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FFirestone_and_Ford_tire_controversy

(otomatik tercüme biraz tarzanca oluyor ama iyi kötü anlaşılıyor. anlaşılmıyorsa özeti: Ford tasarım sırasında aracın kolay devrildiğini keşfetmiş mühendisleri süspansiyon sisteminde değişiklik önermiş ama onun yerine yapılan ufak tefek değişiklikler olmuş ve durumu idare edebilmek için önerilen lastik basıncını düşürmüşler. Kağıt üzerinde bu idare edilebilen bir durum gibi görünse de pratikte bazı lastikler buna dayanamamış ve kullanım sırasında yırtılmışlar birkaç yüz kişi bu şekilde ölmüş. Ford ve firestone birbirini suçlamış kimin haklı olduğu belli olmamakla beraber belli olan bu araca ekstra sağlam lastik lazım olduğu)
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

Tek sikinti lastik olacaksa onemli degil. Sonucta 1 yildir hic calistirilmamis?
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

Tek sikinti lastik olacaksa onemli degil. Sonucta 1 yildir hic calistirilmamis?

Durum pek iç açıcı gözükmüyor ama olur da aracı alırsanız en az 2.5 tonluk minibüsleri çeken lastiklerden bakın... Araç o kadar ağır değil ama önerilen lastik basıncının kullanılan lastik ebatı için pek te sıradan bir değer olmadığı anlaşılıyor.
 




Ynt: 1998 explorer hakkında

Peki, motor? Sanziman vs ?

1998 model aracın sorun çıkartmayacağını hiçkimse garanti edemez ama çıkartabileceği masrafın boyutunu ustası tahmin edebilir. Bursa'da ondan anlayan birileri mutlaka vardır (araç bursa'da mıydı? öyle yazıyordu sanki yukarıda biryerlerde). Benzinli aracın motoru çok korkutmaz ama şanzıman otomatikse ona özellikle baktırmak lazım.
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

Arac istanbulda:smiley: acikcasi ustalarada guvenmeli mi bilmiorum. Sonucta sikinti cikinca ona gidicez:smiley: para kazanicak.
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

O yaşta bir arabada illa ki sorun çıkar günün birinde. En masraflı sorun da otomatik şanzımandan çıkar. Tamir edildikten sonra tekrar etme ihtimali olan arıza da otomatik şanzımandan çıkar, anlamayan tamircinin ya da bakımını ihmal eden kullanıcının eline düşese de adamı deli eder. Bıktırır. Öte yandan motorda sorun çıkarsa belki birkaç bin lira masraf yaparsınız ama yaptırınca konu orda kapanır tekrar etmez.
 




Ynt: 1998 explorer hakkında

Otomatik sanzimanin yenilenmesi masrafli midir?

Mesele yenilenmesi değil kaş yaparken göz çıkarmayacak tamirciyi bulmak ;) En basit otomatik şanzımanı bile söküp dağıttınız mı içinden en az 300 parça çıkma ihtimali olan bir alete el atmış olursunuz. O eli atacak adam fazla meraklı olmasın daha önce aynı türden bir şanzımanı açıp tamir etmişliği olan biri olsun...

Transmission
 


Ynt: 1998 explorer hakkında

Istanbul sanayide meshur bir usta varmis. Belki care olabilir

O isterseniz zaman şansınızı bi deneyin ama 12000 e ilave cepte en az bi 8000 bulunsun (motor şanzıman vs çıkabilecek diğer sorunlar için).
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

Peki sizin onerebilevegibiz baska model bi 4*4 var mi? Explorer disinda, daha az masraf cikarabilecek. Butce 15-16000 tl
 

Ynt: 1998 explorer hakkında

Bu araç ta hiç masraf çıkarmayabilir. Temiz gözüken araç ta hiç beklenmedik masraf çıkarabilir. İkinci el araç sonuçta şans işi. 1998 model corolla olsa heryerde bir anlayanı çıkardı o zaman fazla bir risk almamış olurdunuz. Bu mantıkla piyasada en yaygın araçlar hangileriyse onlara bakmak daha mantıklı. Çok kullanılan aracın ustası da ona göre daha kolay bulunur. 15-16 bin bütçeyle ben olsam bu işe hiç girmezdim. Orda kalacağının bir garantisi yok. Yine de 4x4 lazım diyorsanız düz vites suzuki vitara, jimny, samurai, lada niva vs bakılabilir. Benzinli ve düz vites olması önemli.. 15bin ytl bütçe ile hem motorundan hem de şanzımanından sorun çıkma ihtimali olan araba ile uğraşılmaz.
 



Ynt: 1998 explorer hakkında

Sizin bu konuda bir deneyiminiz var mi? Yada 4*4 kullandiniz mi. bu arada cok tesekkur ederim yardiminiz icin
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst