1998 As 250 4x4 Kamyonet

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efsane148 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,313

Etiketler
Ynt: 1998 As 250 4x4 Kamyonet

h.ber' Alıntı:
2.5 tonluk´orjinali difransiyel kilitsiz. patinaja kalırsanız arka difransiyel bozulabir. ön tekerlerden biri şaseye kadar çamura battığında traktör' süz çıkmaz... kısaca dodgeden arazı aracı olmaz. boşuna uğraşmayın asfalt arabası.

2.5 ton. Doğrudur ve ben bundan hiçte rahatsız değilim.
Kilit yok. Dogrudur ama bu kilit yapılmaz anlamına gelmez.
Pantiajla kalksa difransiyel bozulur. Doğrudur ancak patinajla kalktığınla difransiyeli bozmayan bir araba henüz üretilmedi. sert kalkışlarda her arabanın difransiyeli bozulur.
Ön tekerleklerden biri ŞASEYE KADAR çamura battığında traktörde çıkaramıyor. Buda doğrudur hatta JCB iş makinasıda çıkaramıyor hatta o kadar vurdurmasına rağmen çıkaramıyor. ama jcb arkasındaki kepçeyi toprağa takarak tırnaklata tırnaklata çıkarıyor. sen ön tekerleği şaseye kadar şaseyi boşverdim difransiyele kadar oturan ve oturduğu yerden kendi başına yani çekmeden çıkan bir arazi aracı biliyorsan söylede onu alalım ;)
Ayrıca ben dogeden arazi arazi aracı yapıyorum istersen gel bi projeme bakıver :-*
 

Ynt: 1998 As 250 4x4 Kamyonet

arkada dana 60 diferansiyel var bozulmaz değil bozulur ama aynı şartlarda diğerleri ( hangi marka olursu olsun ) dağıldıktan sonra hala çalışmaya devam eden tek o olur , dodgenin 3 ton yükle gittiği şartlarda diğerlerinden kaçı yol yapabilir acaba
 

Ynt: 1998 As 250 4x4 Kamyonet

elmalarla armutları karıştırmamak gerekir sanırım.daha sakin ve kırıcı olmadan derdimizi anlatmanın yolu olmalı.koyarsın fotoğrafını olur biter
 

Ynt: 1998 As 250 4x4 Kamyonet

kırıcı olmaktan bahsediyorsunuz ama mesajlarda kimseyi incitecek bir husus yok sadece yaşadığımızı örnek gösterdim.Ben doğu karadenizliyim bizim köy yolları hem dik hemde hamdır dodge araçların hem 4x4 leri hemde 4x2 leri yıllarca bizim köylere sadece yük taşımadı kasasında insanlarıda taşidi çünkü çoğu zaman yollarda diğer araçların yürümesi imkansızdı , benim anlattığım bizzat hayatın içinden bir kesit yoksa kimseyi kırmak incitmek amacında değilim. Ben 4x2 200 lük dodgenin köy yolunda dik çamur rampada üzerinde en az 3 ton yükle çok uzun süre patinaj ederek tırmandığını defalarca gördüm zaten kimse başka bir araçla bü kadar yükle o yola vurmaya cesaret edemiyordu kim ne derse desin bizim bölgenin zor şartlarını bu araçlar yıllarca çekti ve halende 40 yaşın üzerindeki Dodgeler en zor şartlarda bizim bölgede vatandaşın yükünü taşıyor yakınlarımdan birinde halen 4x4 dizel motor koyulmuş bir 100 lük var ve öyle bir rampada hergün çalışıyorki anlatılmaz.Komşuda da bir tane çok övülen dizel bir 4x4 pikap var o da aynı yere yandaki araziye gidiyor ama ancak dodgenin yarısından daha az bir yükle
kalın sağlıcakla
 



Ynt: 1998 As 250 4x4 Kamyonet

Değerli arkadaşlarım benim kimseyi kırmak gibi bir amacım olmadı. yazdıklarımı dikkatli okursanız ben eleştirilere doğrudur deyip eleştiri yapan arkadaşın söylediklerine katılmışım ve sonrasında kendi yaşadıklarımı yazarak forum kullanıcılarımızı bilgilendirmişim. eğer ki benim söylediklerim kırıcı olmuşsa ben özür dilerim.
 

Ynt: 1998 As 250 4x4 Kamyonet

Merhabalar arkadaşlar,
Sakarya-Hendek te bende yaklaşık 6 ay gibi bir süre 4x4 çift kabin 250 doç kullandım.
Tamam yeni nesil özellikle uzakdoğu kökenli araçlar çok konforlu vede yakıt yönünden mutlaka tasarruflu bu konu hakkında hem fikiriz sanırım.
Ben o 250 lik çift kabin doçla nerelere girip çıktım şaşarsınız.En basit mısır hasadı yapıldıktan sonra tarlalar arasında giderken bir kanala düştüm uğraş didin arkadaşım telefon edelim traktör isteyelim dedi hayır dedim (işin içinde rezil olmak var) benim bildiğim doç buradan çıkar dedim vede çıktım işime devam ettim.Tabiki diğer araçlarda çıkarlardı belki daha kolay bile.
Hendek ve Akyazı'nın köylerinde harita ölçüsü yapıyorduk mısır uzamış gitmis ben kasayı tahtayla kapatıp altın ayaklarının yerini ve kör poliğon olarak kullanacak olduğum yeri çiviyle işaretlemiştim, kasaya kör poligon atıp ölçüye devam ediyordum inanın hiç ölçü revizyonu çıkmadı.
Hani yurt dışında çok farklı araçları kablo filan işlerinde kullanıyorlarya bende kadastro ölçü işlerinde kullandım, sanırım bu bir ilk olmuştur.Seviyorum doç'ları.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 



yaklaşık 3.800-4.000 cc bi motor var üstünde..

tahmini 10-15 litre yakar 100 km'de..

bunları kamyon-pikap melezi diye düşünmek lazım..

---

as950 kullandık hafriyatta.. buçuk/takviyeli tip.. normalde lüks/pahalı, asfalt kamyonlarının gidemeyeceği yerlerde giderdi.. hafif yağmurda eğimli tarlalarda, toprak zeminde çok gübre çekmişizdir.. 15-20 ton yükle arazide.. normalde her kamyon gitmez..

konfor/lüks hiç yok.. ama ÇOK sağlam-ciğerliler vesselam..
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst