1993 Pajero Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulentergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,179

bulentergun

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
1
Yer
Ordu
Merhabalar;

Uzun araştırmalar ve Suzuki Vitara ve Land Rover Defender arasında gidip gelmeler neticesinde, Pajero almaya karar verdim. ;D

Vitara küçük kalıyor, Defender çok konforsuz. Pajero tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi geliyor.
Okuduğum kadarı ile 1993 sonrası tavsiye ediliyor. 2600 cc'lik motoru almaya karar verdim gibi.
"sahibinden" sitesinde 1993 model iki araç var. Biri Ankara'da biri Antalya'da. Ben Ordu'da olduğum için aracı çok fazla inceletme şansım olmayacak.

Kabaca nelere dikkat etmem gerekiyor. Ordu'daki ustamda telefonla konuşurken bu aracın çok sağlam olduğunu ve kolay kolay bozulmadığını ancak ağır off-road'da kullanılmış araçtan kaçınmamı tavsiye etti.

Birde merak ettiğim 1993 2600 cc araç, karbüratörlü mü yoksa enjeksiyonlu mu?

Umarım gelecek hafta içinde benimde bir pajerom olur :smiley:
 

Etiketler
Ynt: 1993 Pajero Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

olur canım kardeşim olur ;) ;).benim 94 model v6 3000 benzinli uzun şase pajerom var.2007 den beri bende 187000 de aldım şu an 198000 de gazını 2 sene önce taktırdım hem aile için hem hafif offroadda kullanıyorum ALLAHA SONSUZ ŞÜKÜR iyiki almışım.Sana tek tavsiyem şudur,benzinli alacaksan v6 3000 veya 3500 olsun ki sıralı lpg takılabilsin,dizel dersen 2.8 tdi al ve istanbuldan ilfer oto ilyas usta ile konuş asla ve asla pişman olmazsın.YİĞİT EREN 0536 612 30 35 ARAMAK SERBESTTİR.
 

Ynt: 1993 Pajero Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cevaptan anladığım kadarı ile 2600 cc olan motor karbüratörlü bu yüzden düz LPG takılıyor. Acaba yaz kış tek marşta araba alır mı? Yoksa (daha önce 1 hafta kullanmış olduğum Lada Niva gibi) jikleli mi?

Aklımda bir şey kalmasın diye sorayım.

3000 V6 motorların tamamının şanzumanı otomatik midir?

20 yıllık bir şanzuman yorulmuş olabilir diye aklımdan geçiyor hep. Birde 4 ileri otomatik olması yakıt tüketimini biraz artırabilir.

Bende 3000 V6'ya sıcak bakıyorum aslında. Hiç V6 motorlu aracım olmadı ::smiley:
 

Ynt: 1993 Pajero Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2600 motor lpg de yetersiz kalıyor.3000-3500 olursa daha iyi olur,sıralı lpgde güç kaybı devede pire kadar bir şey oluyor.düz vites ile otomatik arasında 2-2,5 lt.benzin farkeder,otomatik vites tabiki çok rahat ama düz vitesin masrafı çok az,otomatik eğer arıza yaparsa rakamlar çok büyük oluyor,hem düz vites arabayı vurdurup çalıştırabilirsin,otomatikde böyle bir şey söz konusu değil(aslında enjeksiyonlu arabayıda vurdurmak iyi değildir ama oto.vitese göre zarar gören eleman sayısı daha az).her iki motor seçeneğinin de otomatiği var ama 3500 benzinlinin türkiyede düz vitesini bulmak,çok zor.20 yaşındaki bir şanzuman tabiki artık yorulmuştur tavsiyem komple açılıp yeniden elden geçmesi ve yağının değişmesidir.eğer alacaksan istanbulda kartal sanayi ilfer oto ya git komple aracını toplat,biraz başı kalabalıktır ama sabırlı ol memleketin en teknik ustalarından biridir.
 

Ynt: 1993 Pajero Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Benim sıkıntım Ordu'da olmak. :smiley:

İstanbul bana 900 km uzakta. Malum çalışıyoruz da. O yüzden benim için beklemek sıkıntılı oluyor. 93 model araç pek çıkmıyor yakın şehirlerden.

1993 öncesi araçlarla uğraşabilir miyim bilmiyorum. Hafta içi yoğun bir tempoda çalıştığım için sanayiye uğramam pek olası değil. Alacağım aracı yılda maximum 2-3 bin kilometre kullanırım. Her kamptan sonra bakıma verebilirim o kadar.

O yüzden bana sorun çıkarmayacak bir araç lazım. Buda pajero gibi duruyor.

İlan sitelerini inceledim de V6 3000'de pek yok.
 



Ynt: 1993 Pajero Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

93 V6 3000 Pajero duz vites 5 kapi full, bir kac ay once,hem de 23 ten 20 ye indi ve o gun icinde satildi.
O siralarda ciddi bir takipteydim.Satildiktan sonra haberim oldu.Acele etmeyin,sabir edin.
Mutlaka seveceginiz bir araci denk getirebilirsiniz.Gecen yil aralik ayindan beri aradim aradim.
Kismet bayram önüymüş,oldu.Kisa Pajero diye yola ciktik,kisa Terrano oldu,denk geldi.Arazi araclari
yilda 3bin degil,10bin km bile kullansaniz,kirici olmadiktan sonra pek sorun cikarmazlar,saglamdirlar.
Hayirlisi olsun.
 

Selamun aleykum herkese ıyı aksamlar arkadaşlar bende 2600 motor 1993 model uzun sase pajero var bunun dıstırıbıtoru varmı nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinı
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,792
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst