1973 CJ İçin Yardım...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metin49 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,786

metin49

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
mehaba arkadaşlar .1973 model bir cj 5 im var toplamama yardım edermisiniz? özellikle parça konusunda yardımcı olursanız sevinirim. nerden nasıl alırım . ve teknik tavsiyelerinize ihtiyacım var özellikle cj serisinden anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar diye umuyorum .şimdiden teşkürler.
 

Etiketler
Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

Ne istediğinize karar vermeniz açısından, daha önce arkadaşlarımızın CJ ye yapmış oldukları modifikasyonları anlatan ''GARAJ'' adlı bölümümüzü incelemenizi tavsiye ederim. Umarım size yol gösterir ve burada bunu tekrar tartışırız.
 


Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

Frenlerden başlayın, eğer imkanınız varsa önleri hemen diske çevirin, unutmayın ana merkezinizide değiştirmeniz gerek. Fren borularınızı kontrol edin bakirsa çeliğe çevirin, boruların doğru yerlerden geçtiğine emin olun. Arka kampanaları kontrol edin. Fren tablasi içindeki paslı olan herşeyi atın, tamir takimları çok ucuz, fren merkezlerini Amerikan alin..

Hepsini yaparsanız tebrikler durabildiniz ;)
Kazasiz belasiz gunler!
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

özellikle büyük lastik takacaksanız çamur lastiği gibi, hidrolik direksiyon kesin takın manuel direksiyonlar büyük lastikden dolayı sürekli boşluk yapıyo ve çevirmesi çok ağır oluyor
 



Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

önerileriniz için teşekkürler . firenler bencede büyük sorun önleri disk nasıl yaparım
ayrıca ben bu aracı muş ilinde topluyacagım için bircok iş bana düşüyor kendi garajımda yapmam gerek onun için dogru işi doğru parcayla yapmam gerekli .
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

Segili Metin 49;

Bir 1973 model cj5 i Muş'ta toplamak istiyorsun.. Orada jeep ustası varsa ondan da fikir al öncelikle.. Aynı parca değişik modellerde değişiklik gösterebiliyor. Parcayı ararken modelini bildir. Belki diyelim motorü, difransiyeller, vites kutusu, arazisi üst veya alt modelle değişmiş olabilir, sıkça oluyor. Seri numaralarından anlaşılır. Aracın orjinal mi.. Tespit et ve şaseden teker teker topla..

Sana Ankara'da tanınan deli bir adamın adresini vereceğim.. Çünkü ona gelen herkeze jeepten ötürü o deli diyor..

ahir otomotiv-rauf yalçın hurdacılar sitesi ivedik 0542 623 24 95 veya 312 396 41 58/59 her şey var her şeyi öğretiyor git ve yemeğini ye..:smiley:

Kolay gelsin.

Hidrolik direksiyona hayır:smiley: Ve araç muayenesinden geçmek istiyorsan onlara sor öyle ilaveler yap:smiley:
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

ethem bey hidrolik direksiyon neden takmıyoruz, zararı nedir ?
birde muayenede büyük lastik neden sorun oluyor acaba ?
 


Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

adı üstünde arazi aracı ona binen tekerlekleri hissetmeli... lastik konusuna gelince onu yeni tip muayene istasyonu görevlilerine sorun..
 



Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

ben 4 yıldır kullanıyorum cj yi 2,5 yıl orjinal direksiyonla kullandım son 1,5 yılı aşkın süredir hidrolikle kullanıyorum
cj 33 lik lastikle direksiyonda çok boşluk yaptı, yaptırmaya çalıstım olmadı çeyrek tur kadar olan boşluk biraz azaldı kullandıkça geri arttı
cj yi toplayan usta taktırmadı bana hidroliği ilk başta ama kendiside direksiyonun boşluğunu alamadı. baktım araba geziyor son çare taktırdım, şu anda çok rahatım tavsiye ederim

ayrıca lastikden korkmanıza gerek yok 2 hafta önce ankara akyurt TÜV' ün amir yardımcısıyla 1 saat kadar konuşma fırsatım oldu
lastikde önemsedikleri noktalar ; 1 aks üzerindeki lastiklerin aynı olması 2 lastiğin iyi durumda olması (bombe yırtık yetersiz diş derinliği olmaması ) boyutla ilgili bir sorun yok
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

ben bu gezenbilir ailesindeki kardeşlik ve dayanışmaya aşığım arkadaşlar :D herkes mükemmel yeminle; soru,sorun vs.her ne varsa !!! bi SOS yolla gezenbilir yanında sonuna kadar muhteşemsiniz arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrr herkese ,herkes adına çoooooookkkkkkkkkkk teşekkürler :D :D :D
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

merhaba arkadaşlar konuya gösterdiginiz ilgiye teşekkürler.
hidrolik direksiyona karşı olan arkadaşıma katılmıyorum daha özce normal direksiyonla arazıde çok zorlanıyordum hele taşlık bir arazıde aniden dönen direksiyon elime çarparak inçinmelere yol açıyordu ayrıca bilirmisiniz bilmem buralarda bir metrenin üzerinde kar yagar ve kara saplandıgınızda normal direksiyonu çevirmek pek kolay olmaz
bende kendi imkanlarımla cj ye bir mercedes hidrolik direksiyonu taktım tabı orjinalınden büyük oldugu için kutu yukarda kaldı buda yolda gezinmelere neden oldu şimdi orjinalini denemeyi düşünüyorum.
bu arada muş ve civarında jeep ustası yok yaptıgım iş tamircilikden çok uzak olsada iyi bir amatör tamirci oldugumu söyleyebilirim ve benim hobim aslında kendi emegim ve marifetimi ortaya koymak onum için bu jeep i tamamiyle kendi garajımda toplayacagım tabiii sizlerimde yardımı ve destegiyle .
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

kolay gelsin eğer mekanikten biraz anlıyorsanız işiniz biraz kolay
 

Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

Amerikanların çoğunda direksiyon kutusu ve pompası aynıdır, sadece kutularda tur sayıları ve bağlantı şekilleri faklıdır. Adapte edilebilir. Hayatımda bir kere park etmek için normal direksiyonlu CJ kullandım, benden uzak olsun ;) ayrıca arazide hidroliğe göre daha tehlikeli.. parmakları hiçbir şekilde direksiyon simidinin içine sokmamak gerek.
 



Ynt: 1973 CJ İçin Yardım...

zaten CJ arazi taşıtıdır hidrolik ne kadarda iyi olsa asfalta biraz gezer
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,907
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst