Vitara Hararet Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,604

Etiketler
Selamlar, Evet. Tıkalı su borularıymış. Daha önce kalörifer radyatöründen su sızdırmıştı ve ben de radyatör kapatıcılardan motor suyuna koymuştum 1 yıl önce. Bu kapatıcının boruları uzun vadede tıkadığını düşünüyorum. Ayrıca kalörifer radyatörünü de değiştirdik ve 3 LT antifirizi saf su ile koyduk. Şuan yüksek devirde uzun süre zorlasam da hararet normal yerinde çakılı duruyor. Damla su eksiltme yok.
Burada öğrendiğim. Eğer ikinci el daha önce antifiriz görmemiş bir vitara alınırsa ilk iş motor suyunu boşaltın ve 3lt antifirizi mutlaka saf su ile doldurun. Eğer radyatör ve kalörifer radyatörü akıtırsa demek ki ömürlerinin sonlarındalar (akıtmazsa tebrikler.) ve yakın zamanda size sorun çıkaracaklar. Sızma yapan radyatörü yenisiyle değiştirin derim. Sakın kapatıcı işine girmeyin benim gibi. Sonra tüm soğutma borularını ve termostatı söktürün temizletin kontrol ettirin. Ondan sonra tekrar antifiriz ve mutlaka saf su ile doldurun.
Antifiriz eksi sıcaklıklarda evet donmayı engeller ama sadece bu bir fonksiyonudur. Diğer faydaları:
Motor ve soğutma elemanlarının korozyonunu paslanmasını ve kireçlenmesini önler. Radyatörlerin ömrünü uzatır.
Antifirizin kaynama noktası su gibi 90 derece değil 110 derecelere kadar çıkar ve motor kolay kolay su kaynatmaz.
Sıcak havalarda motorda daha iyi soğutma sağlar.
Masraftan kaçtıkca daha sonra kapak conta yakmaya kadar olay gidiyor ve masraf büyüyor. Vitara hararete hassas bir motora sahip. Yani iyi bir motor soğutma suyu solaşmıyor ise size sorun çıkarabilir. Bu yüzden işi baştan sağlam yapın derim.
saygılar.
 

Teşekkürler cevap yazdığınız için.
sorun: aracımla 7 km yol yaptım vuvv diye bir ses hararet göstergesi oynamadan suyu kaynatıp radyatörden fışkırtıyor.
radyatör ustasıyla motor ustasını birbirine düşürdüm :smiley: radyatörcü ben şişledim kanalları açtım su devirdaim yapıyor ancak daha önce radyatör tıkalı olduğu için contayı yeni değimiş olsanız bile yakmıştır diyor.contayı değiştiren usta conta sağlam termostatında sıkıntı var diye termostatı söktü biraz kullan sonuca bakalım dedi.bakalım
 

Yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen vitara hararet konusunun özeti: Motor 2 lt den küçükse LPG takmayacaksınız.
 

Merhaba renault twingolar icin üretmetkte olduğğum dijital devir ve motor ısı göstergesi.

Suzuki Jlx modeline başarı ile uygulanabilmektedir.

jlx dashboard daki hararet göstergesi sağırlığına bir çözüm olarak kullanılabilir ayrıca cihazda uyarı özelliği bulunmaktadır.

facebook'ta Rpmmeter araması yapıp ürün sayfasına erişebilirsiniz.

RPMmeter
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,697
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst