Ve 4x4 Bisiklet Üretildi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iceman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,338

iceman

Kamp III
Yer
Tekirdağ-İstanbul
Jiplere adını veren Jeep'in aynı zamanda bisiklet ürettiğini biliyor muydunuz? Belki. Peki 2x2, iki tekerlekten çekişli tek bisikleti ürettiklerini de biliyor muydunuz? Hem de uzun zamandır.

90018awd2-4-goldm.jpg

Jeep Rubicon SPORT AWD dağ bisikleti, zor arazi koşullarında devreye girip normal bisikletlerle aşılması imkansız gibi görünen durumlarda işe el atan iki tekerlekten çekiş sistemine sahip. Islak ve mıcırlı arazi koşullarında veya dönüşlerde arka tekerlek tutuşu kaybettiği zaman devreye giren sistemde pedal kuvveti
jeepawdfrontgear.jpg

bisiklet şasisi ve gidonu içerisinden geçen şaft sistemi ile ön tekerleklere aktarılıyor. Sistemle ilgili öğrenmek isteyeceğiniz her türlü ayrıntı bu sayfada mevcut. Bisikletin fiyatı bin doların biraz üzerinde ...
jeepawdfrontframe.jpg

http://www.zamazing.org/yazi/jeep-2x2-bisiklet

Etiketler
Ynt: Ve 4x4 Bisiklet Üretildi...

jeep in bisiklet yaptığını duymuştum ama 2x2 olduğunu bilmiyodum , iyi yapmışlar heralde karda da iyi gider ama bu dişliler daha fazla sürtünme yaratmazmı . keşke scott ta yapsa 2x2 .

Bu modeli incelemek istiyorum:

2x2 sistemi sayesinde ön taraf biraz daha ağırlaştığından ve ağırlık dengesi sağlandığından, yokuş çıkmak kolaylaşır. Gidon çantası kullananlar biliyorlardır, ön taraf ağırlaştığında yokuş çıkmak daha zevkli ve daha az zahmetli olur.

Bisikletin kadrosu ve maşasından geçen mil sistemi, bisikleti muazzam bir ağırlığa ulaştırmış olmalı.

Bisikletin 2x2 gibi üstün bir sistemle donatılmasına rağmen Avid BB model mekanik disk fren kullanılması biraz kötü olmuş. Aynakolun düşük model olması da dikkat çekici. Madem o kadar egzotik bir bisiklet yapmışlar, bari en iyi komponentleri kullansınlar.

Bu bisiklet karmaşık bir işleyişte olduğundan tamiri ve bakımı çok zahmetli olacaktır. Yedek parça sorunu olacaktır.

Son olarak söylemek istiyorum ki bu bisikletten olsa olsa iyi bir "cadde" yada koleksiyon bisikleti olur.

Bence biraz lüzumsuz bir icat olmuş, sonuçta bu bisiklet taşıması gereken ekipman sadece kendisi yürüyemiyorsa atar sırtına sen yürürsün.

Sanki Biraz kolleksiyoner işi gibi geldi bana.

Asıl lüzumsuzluk şurada başlıyor, gücü ön tekere de iletmek için o kadar çark ve mil döndürmek zaten direnç yaratıp güç kaybına neden olacak. Ön tekere sarfedilen gücün ciddi bir kısmı daha tekere ulaşmadan yolda kaybedilecek... Kaybedilen bu enerji sadece arka tekere iletilse çok daha iyi bir performans alınır...

Çocukluğumda kullandığım bisikletimin aydınlatma dinamosu vardı, geceleri sırf lambasının aydınlatmasını görmek için bisikletime biner, sokak sokak dolaşırdım. Sonunda kan-ter içinde kalır eve dönerdim. O küçücük dinamo bile canıma okurdu. Bence de fazladan kullanılan dişli ve eklentiler güç dağılımına sebep olacak ve yorgunluğu arttıracaktır. Bunun yerine yük dağılımını dengelemekle daha olumlu sonuçlar alınabilir...

yol' Alıntı:
Asıl lüzumsuzluk şurada başlıyor, gücü ön tekere de iletmek için o kadar çark ve mil döndürmek zaten direnç yaratıp güç kaybına neden olacak. Ön tekere sarfedilen gücün ciddi bir kısmı daha tekere ulaşmadan yolda kaybedilecek... Kaybedilen bu enerji sadece arka tekere iletilse çok daha iyi bir performans alınır...

size katılıyorum gereksiz bi güç kaybı ve üstün bi gösteriş çabası tek die bilecegim bu

arkadaşlar ön tekerde bulunan ayna mahrutı dişlileri açıkta
mazallah yolda giderken dişlilerin arasına ufacık bir taş girse hıza bağlı olarak birkaç takla atarız heralde
ben böyle bir bisiklete binildiğini tahmin etmiyorum.
ya bu dişliler kapalıdır yada protatip bir bisiklettir bu....

pek dağa taşa uygun degil gibi.hem o kadar ağırlık insanı mahveder.pek tutulcağını sanmıyorum

buna elektrikli scoter motoru takıcan vurucan 50 derecelik meyile çok zevkli olur

1993-97 Marmara Güzel Sanatlar Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde okurken 2x2 bisiklet tasarlamıştım... Birçok kişi (hemen hemen herkes) gereksiz bulduğundan ilk kez bir TÜRK tarafından tasarlanan 2x2 bisiklet 12 sene önce rafa kalktı arkadaşlar :smiley:)) 93 te standart ev tv lerini internete bağlıyan klavye ve 97 de internete bağlı akıllı buzdolabı ile okulu bitirmiştim :smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,511
Kaydolan Son Üyemiz
hophealth

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR