Tarihi Bursa - Mudanya Demiryolu Hattı ve BursaRay Gezisi (Demiryolu Dostluk)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,932

baymineral

Kamp III
Mesajlar
522
Tepkime Puanı
1
Yer
İzmit
Web
blog.milliyet.com.tr
www.demiryolu.net sitesinden alınmıştır.

20 Ocak 2007 tarihinde grubumuzun 11 üyesi ile birlikte Bursa-Mudanya arasına 41 Klm. olarak dekovil işletmeciliği amacıyla dar hat olarak inşa edilmiş ve 1953 yılında sökülmüş olan Tarihi hat ziyaret edilmiştir.Ziyaretimiz esansında Önce başlangıç yeri olan Merinos İstasyonu'na gidilerek burada Beldiyenin çok güzel restore edip sosyal tesis amaçlı kullandığı istasyon ve tesisleri gezilmiş,yemek yenilmiş ve ardından Bursa Ulaşım Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak BursaRay tesisleri gezilmiştir.Daha sonra Bursa-Mudanya hattının bir diğer istasyonu olan ve Cafe olarak işletilen Çekirge istasyonu gezilmiş ardından şimdi özel şahıs mülkiyetinde atıl ve harap şekildeki Geçit İstasyonu ve Su Deposu görülmüş ve son olarak da hattın en büyük istasyon tesisi niteliğindeki ve şimdi Montania Oteli olarak işletilen Mudanya istasyonu ziyaret edilerek,buradaki tarihi değerler incelenmiş otel içerisindeki toplantı salonunda grup faaliyetlerine dair sohbetlerde bulunulmuştur.

Gezimiz esnasında Demiryolu Dostluk Grubu olarak bizleri en iyi şekilde kaşılayıp bizleri konaklayan Osmangazi Belediye Başkanlığı ve çalışanlarına ayrıca yine bizleri tesisleri hakkında bilgi verip gezdiren Bursa Ulaşım Genel Müdürlüğü ve çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyor ve 54 yıl aradan sonra demiryolcular ve demiryolu sevdalıları olarak orada bulunup bu çok güzel gezinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz..

[youtube=600,470]HRv4_19jAnU[/youtube]

MERİNOS İSTASYONU ÖNÜNDE TOPLU HALDE ANI FOTOĞRAFIMIZ

demiryolu_merinosta.jpg


SOLDAN SAĞA (Ayaktakiler) : Gökçen Kılıç(öğrenci),İbrahim Hakkan(3.Bölge Personel Şefi),Levent Vardar(Turizmci),Salih Karayazı(Katerner Baş Mühendisi),Yusuf Sünbül(Makinist),A.Tucay Gürdal(Eski 1.Bölge Baş Müdürü),Selami Ertuğrul(İstasyon Şefi),(Soldan Yerdekiler) : Rahim Koca(Yol Sürveyanı),Bülent Karaca(Sinyalizanyon Şef Yrd.),Hazım Engin(Trafik Kontrolörü),Baki Berk Kayalar(Öğrenci)

demiryolu_merinos1.jpg


TARİHİ MERİNOS İSTASYONU SOSYAL TESİSLERİ

demiryolu_merinos2.jpg


VAGON RESTORAN

demiryolu_merinos4.jpg


VAGON RESTORAN İÇİ

demiryolu_merinos5.jpg


ÇEKİRGE İSTASYONU

demiryolu_cekirgeist.jpg


Çekirge İstasyonu, yemek yenilip, çay içilebilecek bir yer haline dönüştürülmüş. İzmir karayolunun hemen yanı başında ve bir hafif metro istasyonunun karşısında bulunuyor.

GEÇİT İSTASYONU

demiryolu_gecitist.jpg


GEÇİT İSTASYONU SU KULESİ

demiryolu_sukulesibrs.jpg


GEÇİT İSTASYONUNDA RAYLARI SÖKÜLMÜŞ TARİHİ YOL

demiryolu_trenyolu.jpg


MUDANYA TREN İSTASYONU

demiryolu_mudanyaist.jpg


BursaRay Atelye ve Tesisleri

demiryolu_burulas2.jpg


Bursa Hafif Metro Kontrol Merkezi

demiryolu_burulas3.jpg
 

Etiketler
Sevgili bay Mineral,

Tarihi araştırmak için yapmış olduğunuz gezi notları ve resimleriniz için çok teşekkürler, ama YouTube linkiniz herhalde yanlış yazılmış.

Selamlar, Sevgiler
Levent VArdar
yolaselam.com
 

Linki düzelttim. Levent bey, Baki kardeşim, bu güzel gezi için hepinizin ayaklarına sağlık. Bu arada demiryollarının peşini bırakmayacaksınız sanırım Levent bey :smiley: Orada olmayı çok isterdim ama bir dahaki sefere umarım.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,498
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst