Suzuki Vitara 1.6/2.0 Arasındaki Farklar Nelerdir

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi offroadçu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,977

acemi offroadçu

Yalnız seni seveni sevmek sevgi değil alışveriştir
Mesajlar
80
Tepkime Puanı
0
Yer
İSTANBUL
VİTARA 1.6 İLE 2.0 FARKLARI NELERDİR.NEDEN PİYASADA 2.0 LAR TUTULMAZ

Bu araçların motor tiplerimi farklıdır,arızalarımı değişir işletim maliyeti(yakıt,vergi,yedek parça vs)olarak hangisi daha uygundur.
Yada direk bi soru linkteki araç uygunmudur,ilginize teşekkürler.
http://www.sahibinden.com/emsalsiz_vitara_v6-64WQQaXQQ13243010WQQpXQQdisplayitem
 

Etiketler
Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

Merhaba sorularınıza amatör bir vitara kullanıcısı olarak üstadlarda cevap gelmediği için cevap yazıyorum. Yine de işin uzmanı diyebileceğimiz Hakan Irıklı, Oğuz Hekimoğlu Beyler'in cevapları size daha net bilgiler verecektir.
Vitara 2.0 'lar 6 silindirli ve silindir hacmi 1.6'dan büyük olduğundan yakıt tüketimleri daha fazladır. Yakıt tüketim farkı emin değilim ama yaklaşık 100 km'de 2 - 2.5 lt civarıdır. Bu iş biraz da şöfore bağlı ben 1.6 aracımla 100 km'de şehir içi 9 şehirlerarası 6,5 lt yakıyorum. Forumda bir arkadaş 2.0 V6 ile km'de 50 krş yaktığını yazmıştı.
Vergi olarak da 2.0 daha yüksektir.Fakat en üst modelleri 98 olduğundan her ne kadar vergi olarak 1.6'ya kıyasla fazla olsa da sonuçta aynı yıl araçlar için fark yıllık 514 ytl.
Motor 1.6'dan biraz daha ileri teknoloji olup beygir gücü olarak da ciddi oranda yüksektir. 1.6'lar 98 HP 2.0 lar 135 HP.
İşletim gideri olarak büyük motor her zaman daha yüksek gidere sahiptir.
Örneğin 2.0 'a koyacağınız yağ daha fazladır. Veya standart halde 1.6 'nın lastiği 15 inch 2.0' ın lastiği 16 inch 'tir. Dolayısı ile 2.0'ın lastiğini daha pahalıya alırsınız.
Diğer bir örnek 1.6'larda triger kayışı vardır ve değişimi uygun fiyatlıdır ama 2.0'larda triger zinciri vardır ve değişimi kayışa göre ciddi masraftır.
LPG taktırmak isteseniz 2.0'a takılacak LPG 1.6'ya takılacak olandan daha pahalıdır.
Kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Daha fazla güç daha fazla masraf.
Buraya kadar olanlar çok da önemli değil sonuçta parayla çözülebilen işler. Asıl önemli olan 2.0 V6'ların üretim tarihleri 96 - 98 arası 1.6 'lar ise 89 - 2003 arası üretilmiş araçlar. Bu nedenle Türkiye'de 1.6 araç sayısı 2.0 V6 'ya nazaran çok daha fazla. Bunun sonucu 1.6'nın yedek parçasının orjinal veya yan sanayisi uygun fiyatlara bulunabilirken 2.0 da parça sıkıntısı olduğu söyleniyor.
Ayrıca satmak istediğinizde 1.6 çok daha kolay satılabilecek bir araçtır.
Son olarak söyleyeceğim; linkte verdiğiniz araç maddi durumunuz ve İstanbul'da yaşayıp yaşamadığınıza göre karar verebileceğiniz bir araç. Fiyat piyasasına göre fena değil.
Saygılar.
 

Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

acemi offroadçu' Alıntı:
VİTARA 1.6 İLE 2.0 FARKLARI NELERDİR.NEDEN PİYASADA 2.0 LAR TUTULMAZ

Bu araçların motor tiplerimi farklıdır,arızalarımı değişir işletim maliyeti(yakıt,vergi,yedek parça vs)olarak hangisi daha uygundur.

bu kişiye göre degişiklik gösterebilen bi durumdur, daha evvel bi 4x4 kullandınızmı ,arac hem günlük + birde gezi amaclımı kullanıcak,arac 2. arac olarakmı sadece off road amaclımı kullanılacak, üstünde asvalt lastigi olan standart bir vitara ile asvalt ta direksiyonunuz saglamsa kendınıze güveniniz de yerinde ise 160 km sürat yapabilirsiniz yolda, gelelim araziye aynı aracla camura girerseniz gideceginiz 10 metreyi gecmez ,nekadar off road yapacaksanız okadar modifiye yapmanız gerekır buda peşinde koşturup para harcama ile olur ,modifiye oranı cogaldıkca arazide rahat ediceksiniz ,fakat asval ta modifiye cogaldıkca yol tutuş ve sürat güvenlik o oranda geri gidecektir ,yükseltme kiti, büyük caplı lastik , defransiyel kılıti vs de aracta oldummu uzun yolda kamyonların arasında sagdan yavaş yavaş gitmesini ögrenmeniz gerekiyor,son sürat 100 gibi ayarlanmalı cok aceleniz var isede 120km sonrası cok tehlıkelidir ,gelelim tüm bunları niye yazdıgıma zaten gidemiyen bi aracın motoru 1.6 olması yada 2.0 veya 3.0 olması pek de bi şeyi degiştirmiyor ,sadece biraz daha konfor v62.0 farkları + vergi,100km de 3lt benzin,150kg agırlık,+40 hp,hidrolik debriyaj farklı (büyük caplı) baskı balata ,16 jant,büyük fren diskleri ve degişik fren balataları,ön takımdada salıncaklar farklıdır geri kalan her yeri 1.6 lar ile aynıdır tutulmamaya gelince 95-96-97 de cıkmış ve satılamıyan son kalanlarda 98 de satıldıgından onlarda 98mod dıye gecer sadece 3 sene üretimi olmuş ve ülkemizde vergi durumundan azsatıldıgından osenelerde mümessili az getirip az sattıgından az bulunur 1.6 lara göre 98 de vitara üretimi durmuş tur japonyada üretime ispanyada devam edilmiş ve orada v6 yı üretime almamislardır , v6 motor 2.5 olarak sonrada grand vitaralarda ortaya cıkmıştır şu anda v6 motor xl7 kodu ile 2.7 v6 olarak 2009 üretimindede vardır bu motor ilki 95 de cıkmasına ragmen fazla teknoloji icerdiginden tamirci esnafımıza ters gelmiş ve yaramaz damgasını yapıştırmışlardır ,cünkü sibob ayarını yag basıncınla kendi ayarlar eksantirik zincirıni yag basıncınla kendi ayarlar gerer bunları yapabilmesi icin kaliteli tam sentetik yag dan başka bişeyede ihtiyacı yoktur bunu vermedinmi motora ortaya cıkan hatalar motorun yaramaz ve dandik oluşudur bu tip hataların ustadan kaynaklandıgını motor konuşamaz cünkü dili yok .fakat ustanın agzı var konuşuyo .güçlü motor daha az yıpranır ve aşınır birde bunu dikkate almak lazım .motor parcalarını cıkma dan yada ojn. almak gerekiyor buda fyat farkı ortaya cıkarıyor bir sey daha varkı vitaraların hic bir türü kolay kolay parca bozmaz .bu işe gönül vermiş bizim gibi insaları uzaktan izleyin misal arabayı 15 e alırlar üzerine 15 daha harcarlar ve hala araca yapacak takacak bişeyleri daha vardır bizim gibilere hazır bi arac verseniz biz onu begenmeyiz ve yeniden yapmaya kalkısırız size tavsiyem hazır bi arac alın bir bilenin onayından sonra keyfinize bakın bizim gibi olmayın hayırlı şürüşler dilerim.
 

Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

ilginize çok teşekkürler,söyledikleriniz doğrultusunda kafamda bişeyler oluştu sanırım.Parça sıkıntısı yaşamamak ve satmak istediğinde kolay elden çıkarabilme sözkonusu olduğunda 1.6 tercih edilmeli kanaatine vardım.Farklı bilgileri olanlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum....
 

Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

linkini verdiğin ilandaki kasadan düşünüyorsan 1.6 al derim.fikir benim karar senin tabiki... selamlar
 



Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

Merhaba Altuncu 57 arkadaşım

Kasanın seçimdeki etkisi nedir,biraz daha ayrıntı verirmisin..Birde bende sinopluyum(boyabat) hemşehriyiz.. :smiley:
 

Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

bu konudada bilgim dahilinde yardımcı olayım vitaralar 3 e ayrılır .. 88-03 vitara ...98-05 grand vitara .. 05-09 yeni grand vitara ve halen üretimdedir .size biraz da tarif etmeye calışayım ,sanayilerde hiç cıplak soyulmuş cj serısı jıp yada eski 56 mod chevrolet benzeri bi arac gördünüzmü bunların altında tren rayı benzeri iki kalın demirden oluşmuş şase denilen bir parca vardır kupa onun üzerine 6-8 vıda ıle baglanır ..vıtara ve grand larda aynı sistem şaseli araclardır arazi sartlarına uygun araclardır ,3-5 kapı kasa secenekleri ..1.6 4 cl / 2.0 4cl / 2.0v6 /2.5 v6 motor secenekleri ...japon -ispanyol üretimi modelleri vardır ..88 den baslayan vitaralar ülkemizde adet olarak cok olanıdır 93 e kadar karbiratörlü olanlarıdır sonra enjektörlü olarak devam eder 97 kadar japon üretimi sonrası 03 kadar olanı ispanyoldur bunların motorunda ise 6-8+beygir fazlası vardır grand ların tamamı japondur, yeni kasaya gelince lada niva gibi monokok sase dir yani sasesizdirler ,vitara alıpda birazda arazide gezerseniz onu kendinize ve ihtiyaclar dogrultusunda ufaktan modifiye ye başladıgınızda ise satabileceginizi sanmıyorum 1-2 sene biniyim sonrada fazla zarar etmeden satıyım düşüncede iseniz 2. elde agır giden ve sadecede bilenin aldıgı bi aractır.kullandıkca kendine aşık eden bir aractır ve alırsanız son sahibi ilan ediceksiniz kendinizi hoşcakalın..
 

Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

Arkadaşlar V6 2.0 Vitara alma düşüncesinde olduğumdan Suzuki'nin ithalatçısına mail atıp yakıt tüketimini sordum. Merak eden olursa gelen mail:
2.0 V 6 AT Vitara aracın 100 km sabit koşullar altında yapılan ölçümlerde fabrika verisi tüketimi şehir içi;13,3 lt. 90 km/h sabit hızda Şehir dışı yakıt tüketimi ise ;8,5 lt.şeklindedir.
 

Ynt: Vitar 1.6 ile 2.0 Farkları Nelerdir? Piyasada 2.0'lar Neden Tutulmaz?

Eşimin 1998 otomatik vites v6 sı var,şehir içinde 10 LT ,şehir dışı 8 lt yakıyor.Bundan fazla yakan araç varsa bence sorun ya araçda yada kullananda.Yıllık vergisi 238x2.Bunun dışında yazılanlara açıkcası çok fazla katılmıyorum.Bir araçda konulan yağın parası gibi bakımsal masrafları hesaplıyacağıma hiç arabaya binmem.Şahsi tavsiyem 1.6 vitara alacaksanız düz vites alın,otomatik vites 1.6 araç hem gitmiyor hemde v6 ile yakıt tüketimi aynı.
 

Konuyu yeniden hortlatıyorum :smiley: öncelikle merhaba ben suzuki vitara 2.0 v6 almak istiyorum ama malum yıllar içinde lpg ve benzin fiyatları uçtu. Güncel olarak kullanan arkadaşlar varsa ne kadar yakıyor bilgisi olan var mı ?
 





Konuyu yeniden hortlatıyorum :smiley: öncelikle merhaba ben suzuki vitara 2.0 v6 almak istiyorum ama malum yıllar içinde lpg ve benzin fiyatları uçtu. Güncel olarak kullanan arkadaşlar varsa ne kadar yakıyor bilgisi olan var mı ?

Bende almayi dusunuyorum aldiysan memnunmusun merak ettim? :smiley:




Öncelikle Merhaba
Malum aranızda yeniyim vitara hakkında işin ehli abilerimiz kadar teknik bilgim yok ancak;
5 Kapı Vitara Hakkında Fikirlerimi söylemek isterim.

Uzun zamandır 5 Kapı Vitara almaya niyetim vardı piyasada hatta çevremde arkadaşlarım vasıtasıyla 1.6 JLX kullandım birçok kez. Tamam dedim hani uygun bir vitara 1.6 bulursam alıcam. Taa ki... 2.0 V6 kullanana kadar. Bütün tabularımı yıkan tek araç diyebilirim. Hani v6 nın kükreyişini kullanırken verdiği hazzı geçtim çekiş ve hız bakımından bariz fark var arasında. Bildiğim kadarıyla boyut olarak cüzi kasa farklarıda var.

Örneğin; V6 kasanın uzunluğu 4.125 1.6'nın ise 4.030 gibi... Motor olarak evet 97 hp 16v ve 136 hp 24v den bahsediyoruz ama Sadece motor olarak bakmamak gerek. Yakıt depo hacminden, ön arka lastik izine kadar ufak tefek birçok farkı var ki 15 ve 16 jant farkı bariz bir fark zaten.

Asıl konuya gelirsek 1.6 tutulan kasa filan diye bir şey yok. Bizde şu var az yaksın büyük olsun çok iş yapsın o yüzden 1.6 olan piyasa olarak daha revaçta. En çok üretilen 1.6 yani v6 ya kıyasla daha fazla üretildi dolayısıyla türkiyeye giren v6 sayısı az bu nedenle az bulunan şey tutulmuyor diye birşey yok. LPG kullanımında Devrini almadığında Rampalarda gitsin diye gaza basarken hem fazla basacak hem fazla yakacak hemde çıkamadığı yerde yığılma durumu olacaktır. Aynı durumda V6 düşük devirde fazla gaza dokunmadan sakin kullanımla bile hakkını verecektir. Bu ve Buna benzer nedenler ile çevremde gördüğüm kadarıyla ortalama bir kullanımda Motor - Kasa oranına kıyasla ( arazi ve yol ) 1.6'nın motor yıpranma payı 3 yıl ise bu 2.0 v6 da 5 yıl. Çoğu Motorcuda aşınmış ve yıpranmış rektifiye bekleyen 1.6 blok sıklıkla karşılaşılan bir durum bu açıdan V6 Uzun ömürlü ve sağlamlık bakımından daha sağlam hissiyatı veriyor ancak bunun yanında karmaşık yapısı ile çoğu motor ustası v6'dan çekiniyor diyebilirim. İşin ehli ustaların bakım yapması şart.

Sonuç olarak 6 aydır 1998 model 190bin km'de Manuel Vites V6 kullanıcısıyım. Aracım 2 parça boyalı ve Değişensiz. LPG tesisatı eski ve bakımsız halinde yani Yeni bir kit ile değişmesi gerek ama o haliyle bile Yakıt olarak günümüz şartlarında şehir içi 52 şehir dışı 38 kr. yakıyor Lt fiyatıda 3.90. Birde tabi ki agresif ve sakin kullanmak arasında ciddi fark var. Ve Tabi ki yedek parçası ve bakım olarak fiyat farkı var ama bulunmayan bir parçası yok. Aldığımda rutin bakımlarını yaptırdım şu ana kadar sorunsuz Keyifle kullanıyorum.

Yaşadığınız yer Dağ bayır dik yamaçlar değil ise yada Off Road yapmıyor iseniz sadece şehir içi veya düz bir arazi yapısı ise 2.0 almanız gereksiz diyebilirim. Ancak benim gibi karadenizde yaşıyor iseniz doğayla dağla bayırla iç içe yaşıyor iseniz emin olun 2.0 dan aşağı araçlara bakmayın derim.

Son olarak içtenlikle söylüyorum ki 4x4 hazzını V6'nın sesini yaşamak istiyorsanız 3.0cc - 5.0cc araçlara gerek yok. Temiz yıpranmamış bir 2.0 V6 Alın keyfinize bakın.

Yanlış bir bilgi vermiş isem affola hepinize saygılar Sevgiler...
 
Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar bnde vitara almayı düşünüyorum...96 ve 2003 arası ama bu 1.6 mı olmalı yoksa 2.0 mı karar veremedim.iş makinası işi yapıyorum ve ordunun her yerini hemem hemen geziyrum orduyu bilen bilir arazi şartlarını.yani kısacası sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst