Papağan Röle

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yucel3334 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,643

yucel3334

Kamp I
Yer
istanbul
daha öncede açılmıştı konu sanırım ama papağan role almak istiyorum satılan noktalar hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum

Etiketler
Ynt: Papağan Röle

http://www.telsiz.com.tr/?part=shop&gorev=oku&id=78&cat=21&sid=256836878

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-tekrarlayici-simplex-tekrarlayici-role-120-saniye-ses-kayit/detay

tşk kardeşim kırısun pt 558 kullanıyorum papağan roleyle biraz genişletmek istiyorum umarım sorun çıkmaz

Herkese merhabalar papağan röle arayan arkadaş en kolay ve garanti yolu Mobilcom Haberleşme Hizmetleri Hayri beyin (TA0B) yerinden temin edebilirsin. Mobilcom'un sitesinde adres bilgileri mevcuttur, ayrıca ister kendin gidip elden teslim alabilir, istersende kargo yolu ile teslim alabilirsin. Son olarakta almaya niyetlendiğinde gitmeden ya sabahtan yada bir gün önceden haber verirsen italatçı firmadan getirtiyorlar, dediğim gibi uygularsan sorun yaşamazsın. Pmr frekansında çalıştıracağından dolayı bölgendeki tüm pmr frekanslarını uzun uzun dinle gün içinde hangi kanalda muhabere yoğunluğu az ise ona göre kanal ve tonunu belirlemeni tavsiye ederim. Kanalda ne kadar az muhabere olursa sen röleye bastığın da o kadar az sarkma alırsın. Ancak sen mandala bastığın anda kanalda görüşme varsa bu görüşmenin senin muhaberenin sonunda kuyruğundan gelmesine engel olamassın. Kendine özel ayarlayacağın kanal ve tonu da takip etmen tavsiyem çünkü bazı kanallar ve bazı tonlarda çok fazla sarkma almakta ve buda siöplex repeater'ın gereksiz yere çalışması demektir. Kolaylıklar dilerim...

Merhaba
Papağan röle ( Simplex repeater ) basit bir voice recorder ve player dir.

bu devre ile gelen konuşma kaydedilir ve konuşma bitince ( VOX kapanınca 0-3 db gürültü ) devre otomatik olarak Player olur

şimdi öncelik ile bu Papağan röle ,,,,,, nerede , kaç metre yükseklikte , hangi cihaz ile , ne kadar mesafe için , ve...

En önemlisi kime hizmet verecek...

Örnek : istanbul telsiz merkezi'nin istanbul'da çalışan CH:8 / Tone 11 de , 24 saat açık bir Repeater'i var bildiğim kadarı ile
onun için bu kanalı boşaltmaya çalışıyorlar
acil durumda bu kanaldaki diğer tonları kullanmak ve uzun mesafede 8.11 i kullanmak için

bu konuda en ileride olan onlar yaklaşık 2 yıldır bu sistemi geliştirmişler
ve herkes elinden geldiğince kanal 8. e girenleri uyarıyor
hatta dün galiba AKA bile bu kanalda görüşme yapıyordu...

saygılarımla

alibey istanbul telsiz merkezi her mahalleye bu roelden mi kuruyor anlamadım forumlarda sürekli bahsediyorsunuz veya hangi mahallerde var nekadar etkili istanbul koşullarında

CB de 9. kanalı devlet mi tahsisi ediyor...
CB kullanmayı bilmeyenlere bu yaştan sonra ne dediğimizi burada yazmamız gerekir mi....!!!

siz Telsiz ve CB Bayisi siniz... bunu bilmeniz lazım....
Devlet'in PMR kanalları üzerinde yetkisi yoktur ( FREE LICENSE ) ....AMA Digital PMR Kanallarını Kiraya vermektedir....( ne dediğimi anlayın...) ( 446.100 - 446.200 )

İstanbul Telsiz Merkezi bir tane Kurmuş ve Hala o çalışıyor bildiğim kadar ile

saygılarımla

pmr lerde acil durum kanalı olarak 8.11 diyorsunuzda 11 niye niye ton kullanılıyor
acil durumlarda insanlar belkide ton hatırlamayacaklar belkide cihaz uygun deil yanlışmı düşünüyorum söylediğniz role sistemi bir karışıklığa neden olabilirmi

Ali bey

yaşadığımız topraklarda ,havadaki karadaki denizdeki ve bunların altındaki üstündeki ülke coğrafyasının fezaya tekabül eden sahasındaki tüm frekanslar devlete aittir.

Gerekli kanun yönetmeliklerle bunları kiralar devreder vb.

Bu yaşa kadar bunu öğrenemediyseniz...

Saygı bizden

Tüm Frekanslar devlete aitt ise FREE LICENSE nedir...
niye bu frekansların üzerinde HİÇBİRŞEY yapamaz...

Önce biraz kanun okuyun daha sonra bu konuda bana cevap yazın...
ben yıllardır okuyordum hala okuyorum ve bu konuda başlatıp devam ettirdiğim davalar ile alınmış kararlar ( İÇTİHAT ) var...

yani ben sizden biraz ilerideyim galiba ....
önce Dünya Komunikasyon Birliği ( ingilizcesini yazmıyorum zorlanmayın diye ) nin alınmış kararları var...

Hiç bir develetin gücü buna yetmez
ancak sizin dediğiniz belki ÇİNDE hala var eskiden de RUSYA da vardı... yani KOMİNİZM...

Kişilerin Hakları olan ANAYASA ile verilen bazı Hukuki Neticeler var......
Tabii okursanız anlayabilirsiniz...

ama eğer sizin dedikleriniz doğru ise bana bu yazıyı gönderin bende öğreneyim Bu Yaştan sonra
daha sonra da HOCALARIMA mektup yazayım niye bana yanlış şeyler öğretti diye

Gerçi bu kadar Hocama mektup yazmam çok zor olacak ya...neyse artık sizin hatırınız için katlanırız...

saygılarımla

yucel3334' Alıntı:
pmr lerde acil durum kanalı olarak 8.11 diyorsunuzda 11 niye niye ton kullanılıyor
acil durumlarda insanlar belkide ton hatırlamayacaklar belkide cihaz uygun deil yanlışmı düşünüyorum söylediğniz role sistemi bir karışıklığa neden olabilirmi

Tone olmadan dinlemek sadece gürültüdür
ve aynı anda 15 ayrı tonda bulunan kişilerin ( ortalama 3*15 :45 ) konuşmasıdır

hiç kimsenin ( ayrı tonda ) başkasının konuşmasına karışmadan konuşması..

tone Karşılıklı görüşmede karşı tarafı açan anahtardır..
yani aynı anda konuşan 38 ayrı ton ( normalde yakında konuşmaz ) içinde 15 karşılıklı net konuşur ... daha fazlası kaldırmaz

ama istanbulda bakırköy 'de 2 kişi kişi konuşurken
başka tone da da eyüp te iki kişi konuşur ise veya
sultanahmet te 2 kişi başka tone da da konuşur ise kimse kimseden etkilenmez..
işte TONE bu işe yarar

saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,511
Kaydolan Son Üyemiz
hophealth

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR