LR Discovery 2.5 TDI, Yeni Üyeden Sorular :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dynatech Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,797

dynatech

Yeni Üye
Mesajlar
19
Tepkime Puanı
0
Yer
Ankara
Herkese Merhaba,
Merhabalar ismim Cem,
Forumu çok uzun süredir ziyaretçi olarak zevkle takip ediyorum..Kısa bir süre önce gümrükten uzun süredir aradığım ve almak istediğim bir LR Disco I Tdi SE araç aldım.. 1997 model ve 129 bin km de ve otomatik vites....Araç 2 ay kdr gümrük sundurmasında kalmış o yüzden yatmaktan dolayı karışalaşılacak sorunlarla karşılaşmadım..Rutin bakımlarını yaptırdım ve 1 aydır kullanıyorum..Hiçbir sorun çıkmadı yada biryerinden ses fln gelmiyor oldukça memnunum..Ancak teknik bilginizden faydalanarak size sormak istediğim birkaç konu olucak..
1. si aracın ustunde orj kendi sac jantları var ve lastikleri cok sertleşmiş durumda..Ben orj alaşım jantlarını almak istiyorum ve hem arazi hemde şehir içi için en uygun lastik nedir onu öğrenmek istiyorum..
2. si ve en önemlisi ise ben bu araçlardan daha önce kullanmadım, ancak araç gaza bastıgınızda çok gec ivmeleniyor yada gaza cok fazla basmak gerekiyor..Bu bnm biraz garbime gitti, normalde bu böylemidir yoksa herhangi bir sorun varmı onu merak ediyorum..Hızlandıktan sonra sorun ancak rampaya gelince yine bariz yavaşlıyor araç..Süratli bir arac olmadıgını biliyorum ama bana ilginç geldi..Hafta sonu İSt dan Ank ya geldim, uzun yolda sabit 100-110 gibi bir süratle, yaklaşık 140 ytl civarında bir tüketimi oldu..bu normalmidir?? Bir de Ankara da bu araçlardan anlayan ve cıkma parcaları bulabileceğim tavsiye edebileceğiniz yerler varmıdır ve yaşayacağım kronik sorunları nelerdir??
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
 

Etiketler
Selamlar,
aracinizi iyi gunlerde kullanmanizi dilerim.. Sorularinizdan bazilarina cevap verir gibi yapip "soru" sorayim..
Lastik icin.. sececeginiz lastik, agirlikli olarak aracinizi nerede kullanacaginiza bagli.. Eger, agirlikli olarak camur arazisi yapacaksaniz camur lastigi (MT) , yada "tam bilemedim" derseniz genel lastik (AT) yada asfalt lastigi secebilirsiniz.. Lastigin boyutu ayri bir konu.. yukaridaki soruya vereceginiz cevabiniza gore degisir.

Tdi motorlairn ozelligi , Turbo gecikmesinin belirgin olmasidir.. Bu nedenle, ancak turbo calisma devrine gelince "tatminkar" guc verir... Ayrica, Otomatik vites olmasinin verdigi gecikmesini de gozonune almalisiniz.. Bence 140YTL guzel bir yakit tuketimi.. iyi gunler dilerim, reha
 


İlginize teşekkürler arkadaşlar..Aracın üzerinde aşağıdaki resimdeki jantlardan var, bunları orj jantlarıyla değiştirmek istiyorum, bulabileceğim bir yer önerebilirmisiniz?? bir de discovery 1 e range yada başka land rover modellerinin jantları uyuyormu acaba??

Üzerindeki jantlar

S5000523.JPG


İstediğim jantlar

disco_a.jpg
 




Güzel günlerde kullanın
Disco 1 orijinal jant ebadı şöyle
en=7"
çap= 16"
inset=1.5" (porya birleşim noktası ile jant ekseni(ortası) arası mesafedir.
Bold patern = 5 x 6,5 (5 adet bijon ve yerleşim ölçüsü)

Özellikle bold patern ölçüleri nedeniyle piyasadaki diğer jantlar uymuyor. sadece defender ve eski range roverler ve disco1 lerde mevcut.
Aradığınız jantı Bearmach kataloglarında bulabilir ve getirtebilirsiniz. www.bearmach.com


Ancak ayrıca alabileceğiniz adaptörler var, bu adaptörle hem tekerleri 3 cm kadar dışa alabiliyor hem de disco II jantlarını takabiliyorsunuz. Ben önceleri araştırdım 4 adedi 800 YTL gibi bir fiyat olunca vazgeçtim :(

sevgiler
Erdal
 

Merhaba Cem Bey,
Aracınız hayırlı olsun, hantallık otomatik bir Disco 300TDI için gayet normaldir, yakıt tüketimi de normal. Mevcut 1.22 oranlı şanzımanla zaten lastik seçenekleri çok kısıtlı, ancak 30" e çıkabilirsiniz yani 245 75 16R, o bile aracı oldukça hantallaştıracaktır, bunun çözümü de gurup dişlisini 1.41 ile değiştirmek, gayet basit bir işlem ile çok seri hale gelir araç, 32-33 inche kadar da çıkarsınız ebatta, şanzıman oranı lastik ebadına uyacağı için yakıt tüketimi de değişmeyecek, ama mevcut oranla lastik büyüteyim derseniz tüketim artar.
Sizin jantın genişliği kaç inch tir?
 

Teşekkürler arkadaşlar..
Orjinal jant ölçüsünün ebadını bilmiyorum açıkcası yukarıdaki resimdeki jantın aynısı..Ancak üzerindeki lastik oldukça dar ebat olarak, bu da aracı görüntü olarak bozuyor..Stepne de ki lastik ölçüsü 255/70/16 ama üzerindekiler oldukça dar dediğim gibi.. Yani alaşım jantları bnm için tatminkar , eğer bulabilirsem tabi :smiley::smiley: Hantallığa gelince, yavaş yavaş alışıyorum galiba.. Teknik bilgi olarak sizlerin yardmına çok ihtiyacım olucak zamanla.. tekrar teşekkürler..
 

Tekrardan merhabalar,
Aracta dün farkettiğim birşeyi sizinle paylaşmak istedim..Düz yolda yada biraz eğimli bir rampa çıkarken gaza cok fazla basmasam bile arkadan normalden daha fazla duman atıyor araç.. Dolmuş minibüs stili kapkara duman ata ata gidiyorum, arkadan gelenler acısından hiç de hoş olmuyor :smiley::smiley: Her zaman yapmıyor bende anlayamadım..Tam dip gaz yaptıgımda da aynı şekilde hatta daha fazla duman cıkıyor..Aracın 300 km önce tüm sıvılarını, mazot filtresini, ve gerekli diğer herşeyini değiştirmiştim..Ayrıca carbon clean de yaptırmıştım.. Daha önce ya dikkatimi çekmedi yada o sabah opet den yeni yakıt almıştım, acaba bununla ilgili olabilir mi diye düşündüm.. Bu konudaki fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim..
Saygılarımla
 

Malesef size bayağı masraf olmuş, keşke buraya yazsaydınız ben size problemin kronik olduğunu söylerdim, malesef 300TDI lar rampada yüksek vites düşük devir giderken veya yüklendiğinizde duman atıyor, çözümü ise düşük vites orta gaz çıkmak ;) aracın kaba bir sistemi var, çağımızın common rail dizelleri gibi değil, basit bir pompa var, bu nedenle düz mazot istiyor zaten, eski kamyonlar gibi, ama yakıt seçmemesi, kolay kolay arıza yapmaması da duman dezavantajını örtüyör ;)
Opet ile alakası yok yani, traktörcüden bile mazot alıp koysanız bi değişiklik olmaz :smiley: Ancak duman ciddi şekilde ortalığı kaplıyor hiç kesilmiyor ise mazot pompası ile igili sorun olabilir, aşırı ve devamlı kara duman doğru karışım yapamamanın sonucudur.
 



Evet aynen söylediğiniz gibi yüksek vites düşük devir giderken veya yüklenince yapıyor..Ben hep euro dizel kullanıyordum, sizin söylediğinize göre pek de gerekli değil o zmn.. :smiley::smiley: Pompa da bir sorun olup olamdıgını nasıl anlayabilirm en kolay??
 

bahsettiğiniz gibi devamlı yapmıyorsa sorun yoktur büyük ihtimalle, ancak yakıt tüketimini de çok değiştirir sorunlu bir pompa, yakıt tüketimi nedir? Eurodizel ince yakıt, 300TDI da gereksiz, düz mazot koyun
 

Yakıt tüketimini lt olarak hiç ölçmedim ancak 100 ytl lik mazotla 300 km civarı gidiyorum şehir içinde..Bundan sonra dediğiniz gibi normal dizel kullanayım..
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,748
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst