lc prado hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,182

Etiketler


Ynt: lc prado hakkında

Motor özellikleri3.0 D-4D 5 A/T4.0 V6 VVT-i 5 A/TLoading...
Yakıt Tüketimi

Yakıt türü Dizel Kurşunsuz Benzin
Birleşik 8,1 lt/100km 10,8 lt/100km
Şehir dışı 6,7 lt/100km 8,6 lt/100km
Şehir içi 10,4 lt/100km 14,7 lt/100km

Motor

Silindir adedi 4 silindir, sıralı 6 silindir, V tip
Yakıt Sistemi Common-rail direkt püskürtme EFI, Elektronik yakıt püskürtme
Supap mekanizması DOHC, 16 supap DOHC, 24 supap, Dual VVT-i
Motor hacmi 2982 cc 3956 cc
Maksimum güç 173/ 3400 PS/dd 282/ 5600 PS/dd
Maksimum tork 410/ 1600-2800 Nm/dd 387/ 4400 Nm/dd


http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/land_cruiser/fullspecs.aspx
 

Ynt: lc prado hakkında

İstediğiniz yere gitmekte özgürsünüz. Şaşırtıcı motor performansı
ile bir sonraki ufka koşun. Güçlü 4.0 litre V6 Dual VVT-i benzinli veya
3.0 litre Turbo dizel motordan birini seçin.
Elektronik olarak ayarlanan Kinetik Dinamik Süspansiyon Sistemi
(KDSS), Değişken Akış Kontrollü (VFC) hidrolik direksiyon ve sürekli
4 çeker sistemi asfalt yolda ve arazide benzersiz konfor ve denge
sağlar. Yaşayacağınız maceralar tamamıyla sizin kontrolünüzde.


http://turkiye.toyota.com.tr/middle/ebrosur/brosur/LandCruiser_Prado.pdf
 



Ynt: lc prado hakkında

günlük olarak kullanabilen ender ciddi 4x4 araçtır. bitik asfalt lastikleri ile geçen hafta çamurdaki inanılmaz performansı hepimizi şaşırttı doğrusu. en önemlisi ne zaman hangi düğmeye basacağınızı bilmek :smiley:
4.0 litre benzinli alacaksanız 2005 ve sonrasını tercih edin 2004 ve öncesi 4 ileri otomatik. 2005 ve sonrası 5 ileri otomatiktir.
4.0 litre çok iyi bir perormans sunarken (0-100 9.1sn) dizel olan oldukça hantaldır.
Bunun yanında 4.0 litre şehir içinde 21-22 lt/100km yakarken uzun yolda 16 lt/100km yakıyor.
Ekonomi derseneiz dizel, performans derseniz benzinli çok net bir ayrım.
yaklaşık olarak 2005-2006 model benzinli 60 000 TL iken dizeli 90 000 TL dir.
yani yılda kaç km yaptığınız ve aracı ne süre ile kullanacağınız çok önemli...
 



Ynt: Lc Prado Hakkında

KILINÇ' Alıntı:
Merhabalar prado kullanan arakadaşlar bu araç sürekli 4x4 müdür 4.0cc benzin-lpg ve 3.0cc dizellerinin yakıtı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

Konuyu dirilteyim biraz :smiley:

LC Prado sürekli dört tekerden çekişli olarak çalışır, ancak bu sistemden biraz bahsetmek isterim. Toyota 2003-2009 Prado modellerinde, audi quatro ve bmw x5 gibi poüler modellerde de kullanılan torsen diferansiyelin t3 yani en gelişmiş versiyonunu kullanmış, bu diferansiyel lastiklerdeki çekişe göre gücü değişken olarak dağıtabilen bir sistem, iletilen gücü aracın ön yada arka veya sağ yada soluna 20/80 orana kadar değişken olarak gönderebiliyor. Prado normal asfalt kullanımında önde %25 arkada %75 çekişle ilerlemekte, yol ve kullanım şartlarındaki değişikliğe göre güç iletimini yukarıda anlatılan şekilde ayarlamaktadır. Sistem dönmekte zorlanan yada saplanan tekerlekteki gücü diğerlerine iletmekte başarılı ancak bir handikapı var....Tekerleklerden biri yada ikisi havalanıp yada tutunma sağlanamayıp boşa dönmeye başlarsa sitem tüm gücü bu tekerleğe yönlendirmekte, bu durum elbette, özellikle arazi koşullarında aracı ilerliyemez duruma düşürebilirdi. Toyota bu sorunu aşmak için iki sistem kullanmış birincisi sürekli olarak aktif halde bulunup tekerleklerdeki momentumu izleyen bir çekiş kontrol sistemi, 'TCS' tekerleklerden biri yada ikisinde patinaj algılanırsa devreye girip bu tekerleklere fren uyguluyor ve gücün diğer tekerlere aktarımını başarı ile sağlıyor(https://www.youtube.com/watch?v=uoaW5OHHq18), diğeri ise gücün ön ve arkaya 50/50 oranında sürekli ve eşit olarak sabit dağılımını sağlayan bir orta diferansiyel kilidi, kilit bir tuşa basılarak devreye alınıp işini yaptıktan sonra aynı şekilde devre dışı bırakılabiliyor...
Prado 'TCS' çekiş kontrol sistemi yanında, stabilite kontrol, yokuş kalkış desteği, dik yokuşlarda kontrollü iniş desteği. 4 kademe süspansiyon sertlik ayarı, üç kademe yükseklik ayarı sistemlerini standardında bulunduruyor. Zaten Pradolar ülkemize en üst donanım seviyesinde ithal edilmişler, Türkiyedeki tüm pradolar aynı donanımlara sahip. 4.0 lt 6 silindir Prado nun sürüş dinamikleri çok başarılı, kullanımı son derece konforlu ve keyifli en azından ben 7 yıllık vw golf 5 deneyimi sonrası aradaki farkın dramatik olduğunu söyleyebilirim, araç son derece sessiz, yumuşak süspansiyonları ile yoldan gelen darbeleri iyi emiyor, performansa zaten söylenecek söz yok, gaza bastığınız anda motor tok bir homurtu eşliğinde işini yapmaya başlıyor ve gücünü sürücüsüne hissettiriyor.
Gelelim tüketim değerlerine, aracımı İstanbuldan satın alıp Bursaya gelirken Benzinle uzun yol ölçümü yaptım, Bostancıda fullediğim depomu Bursada tekrar doldurdum, 95 km/saat i hiç geçmeden ve araçta sadece benim ağırlığım olduğu halde ortalama 11,5 lt/100km tüketim değeri beni oldukça sevindirdi, daha sonra şehir içi kullanımla tüketim tabii arttı ancak değerler oradada 14 lt civarlarında seyretti, iki haftalık benzin kullanımı sonrası Prins VSI2 lpg sistemi uygulandı ve ilk 400 km tamamen şehir içi ve dikkatli, sakin kullanımda 17-18 lt/100km tüketim değeri elde ettim, 1000 km kontrol bakımı sonrası bu değerin bir miktar daha düşebileceğini düşünüyorum, lpg de uzun yol kullanımında 14lt nin altında bir tüketim yakalamak mümkün görünüyor. Aracın 0 km güncel satış fiyatının 400.000 TL üzerinde olduğu düşünülürse şu andaki ikinci el fiyatlarıda çok makul, can sıkıcı yanı vergisi 2004 ve üstü modeller 6000 tl üzeri yıllık vergi ödemesi gerekiyor ancak buda kasko indirimi ile 4000 tl ye geliyor. Varsa sorularınız yardımcı olmaya çalışayım...
 

Ynt: Lc Prado Hakkında

Hakan bey merhaba,2000 model GC-wj4.7 aracımı sattım ve bir LC almak niyetindeyim.Bazı sorularım olacak,cevaplarsanız sevinirim.
Öncelikle prado için 2005 ve öncesi(120 kasa) 5.vites dışında önemli bir fark varmıdır? Yani gerek teknik-donanım ,gerekse konfor ekipmanları açısından fark varmıdır?Birde km konusunda hangi rakamlar kabul edilebilirdir?
 



Ynt: Lc Prado Hakkında

MEDİCUS' Alıntı:
Hakan bey merhaba,2000 model GC-wj4.7 aracımı sattım ve bir LC almak niyetindeyim.Bazı sorularım olacak,cevaplarsanız sevinirim.
Öncelikle prado için 2005 ve öncesi(120 kasa) 5.vites dışında önemli bir fark varmıdır? Yani gerek teknik-donanım ,gerekse konfor ekipmanları açısından fark varmıdır?Birde km konusunda hangi rakamlar kabul edilebilirdir?
Selim bey, bahsettiğiniz modeller arasında yenilenmiş otomatik şanzıman (5 ileri) ve bundan kaynaklı %10 civarı yakıt ekonomisi dışında fark yok, zaten 120 kasa Pradolar ülkemize 'Grande' olarak anılan en üst donanım seviyesinde ithal edilmiş, 2005 üzeri benzinli V6 modeller malum vergi politikalarından dolayı hemen hiç satılmamış, 2009 model yılı pradolarda, çok fonksiyonlu direksiyon simidi de eklendi, 2010 model yılından itibaren yenilenmiş 150 kasa gelmeye başladı... Toyota nın sahip olduğu 'sorunsuzluk' imajı yanında, Land Cruiser arazi araçları dayanıklılıkları ile ün yapmışlardır, bakımları düzenli olarak yapılmış bir LC, sadece sarf malzemeleri değişerek 500K üzeri km leri rahatlıkla görebilir. Belirttiğim şartlardaki bir LC için 200K - 250K km ler kabul edilebilir değerlerdir.
Almadan önce bu araçlardan anlayan bir servise mutlaka ekspertiz yaptırın, malesef km si ile oynanmış araçlar çokça var, aracın iç durumu km hakkında fikir verici olabilir, koltuk dış kenarları ve direksiyon derisi yenilenmiş bir araca 170K km de deniyorsa şüphe ile yaklaşın, şimdiden hayırlı olsun...
 

Ynt: Lc Prado Hakkında

Hakan bey teşekkür ediyorum.Bu aralar bir arayış içindeyim.Eğer bulursam bende aranıza katılacağım. :smiley: Daha sonra, bilgi almak amaçlı sorularımla rahatsız edebilirim,şimdiden kusura bakmayın :smiley:
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,689
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst