L 200 Magnum için VİNÇ yardımı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan magnum06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,354
Ynt: L 200 Magnum için VİNÇ yardımı...

Sevgili Arkadaşım, ustanın eline koluna sağlık çok güzel olmuş. Ancak resimde ki bu aracın modelini biliyormusun? Benim aracım 2001 model, tampon ve iç yapısı resimdekilerden çok farklı, aracın eski kasa olması birşey değiştirmiyor 2001 ile 2002 model arasında bile fark var. Bence imkansız, senin ustan yapabiliyorsa eline sağlık...Yada ustanın telefonunu ver ona götüreyim aracı..2001 model....
Konu hakkında bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen:smiley:

Etiketler

hunter303' Alıntı:
Sevgili Arkadaşım, ustanın eline koluna sağlık çok güzel olmuş. Ancak resimde ki bu aracın modelini biliyormusun? Benim aracım 2001 model, tampon ve iç yapısı resimdekilerden çok farklı, aracın eski kasa olması birşey değiştirmiyor 2001 ile 2002 model arasında bile fark var. Bence imkansız, senin ustan yapabiliyorsa eline sağlık...Yada ustanın telefonunu ver ona götüreyim aracı..2001 model....
Konu hakkında bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen:smiley:

Bu kasaların tümüne bizimkiler gibi oturuyor vinç.

Ustamız İLFER OTO İlyas Usta (0216 353 36 37)

hunter303' Alıntı:
Ne tür farklar var acaba? Benim bildiğim kadarı ile 1996-2006 arası araçlar altyapı olarak 100% aynı araçlar. Tampon ebatlarında belki 1 cm civarı fark olabilir ama montajı imkansız hale getiren durum nedir merak ettim doğrusu

Arkadaşlar, 2001 ve 2002 modellerin orjinal tamponunun içine vinç gizlenmesi mümkün değildir. 2003'ten 2006'ya kadar olanların ön tamponunun içine iyi bir işçilikle vinç montrajı yapılabilir. 2001 ve 2002'lerin tamponları fardan itibaren 5-6 cm dışarı taşarken 2003 yılından itibaren tampon fardan itibaren yaklaşık 13-14 cm dışarı taşmaktadır, sığmak ya da sığmamak tampon boyutlarından kaynaklanmakta yani :smiley:
Ama 2001 modele 2003 ve sonrası model tampon ve 2003 model ve sonrası ön ızgara bulursanız içine vinci gömebilirsiniz...

bcvsorhan' Alıntı:
Arkadaşlar, 2001 ve 2002 modellerin orjinal tamponunun içine vinç gizlenmesi mümkün değildir. 2003'ten 2006'ya kadar olanların ön tamponunun içine iyi bir işçilikle vinç montrajı yapılabilir. 2001 ve 2002'lerin tamponları fardan itibaren 5-6 cm dışarı taşarken 2003 yılından itibaren tampon fardan itibaren yaklaşık 13-14 cm dışarı taşmaktadır, sığmak ya da sığmamak tampon boyutlarından kaynaklanmakta yani :smiley:
Ama 2001 modele 2003 ve sonrası model tampon ve 2003 model ve sonrası ön ızgara bulursanız içine vinci gömebilirsiniz...
Piyasada tamponu ve ızgarayı rahatlıkla bulabilirsiniz. Bence uğraşmaya değer, aracınıza uyguladığınız çözüm yaklaşma açısını kötü etkilemiş.

Yahu arkadaş tapmon ölçüleri birebir aynı milleti yanıltmayın!

Ha illada aynı değil diyorsanız 2001-2002 model aracı olan varsa getirsin eğer ustamız vinç i tamponun içine Cihat beyinki gibi yerleştiremezse ücretsiz olarak sıfır vinç i kendisine hediye edicem.

Eğer yerleştirirsede ustaya taktırdığı vinçin parasını takdim edecek.

Varmı daha ötesi ?

Fantastic Light' Alıntı:
Yahu arkadaş tapmon ölçüleri birebir aynı milleti yanıltmayın!

Ha illada aynı değil diyorsanız 2001-2002 model aracı olan varsa getirsin eğer ustamız vinç i tamponun içine Cihat beyinki gibi yerleştiremezse ücretsiz olarak sıfır vinç i kendisine hediye edicem.

Eğer yerleştirirsede ustaya taktırdığı vinçin parasını takdim edecek.

Varmı daha ötesi ?

:smiley: Bence siz yanıltıyorsunuz, ben bu konuda eminim, bahsi geçen model yılına ait araçları çok iyi tanıyorum...

Soldaki fotoğrafta 2001 veya 2002 modelin tamponu,
Sağdaki fotoğrafta 2003 veya 2004 tamponu var;
Tamponların öne doğru fardan itibaren çıkıntısı gördüğünüz gibi çok farklı...
Yalnız fardan itibaren kıyaslayın, ön ızgaradan (panjur da deniyor) itibaren bakarsanız yanılırsınız çünki yeni modelin ızgara eski modelinkine göre oldukça öne doğru taşıyor...
Umarım kimse vinç falan kaybetmeden, kimseyi yanıltmadan ispatlayabilmişimdir anlatmak istediklerimi :smiley:

L200ontampon.jpg

Böyle anlamsız tartışmayla birbirimizi kırmaya gerek yok. Orhan Bey öncelikle belirtmeliyim ki aracınız gerçekten çok güzelmiş, pırıl pırıl. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Evet, 2001 2002 serilerinde tampon biraz daha kısaymış ama Ön tampon ve panjur olmaksızın 2001 model araçla 2006 model araç arasında hiçbir fark yok. Bu konuda sanırım mutabık durumdayız. zaten vinç tampona değil, arka tarafındaki şasi bağlantı noktalarına konulan bir tabla üzerine monte ediliyor. Yani vinç montajında tamponun kısalığı veya uzunluğu ile alakalı bir durum yok. Sizin aracınızda vinç tamponun tam hizasında ya da bir kaç cm dışında görünecektir. İki seçenek var, tamamen gizli olsun istiyorsanız yeni serilerin tamponlarını kullacaksınız veya vinç tamponun birkaç cm dışarda görünecek. Ben aracın orijinalliğini bozmamak için ikincisini tercih ederdim.
Böylece aracınızın dışına yaptırdığınız bull barın olumsuz etkilerini (yaklaşma açısı, ağırlık, uzunluk) de yaşamazsınız.

Ben yazarak çizerek idda etmiyorum ''halep ordaysa arşın burda'' kendine güvenen arabasını getirsin diyorum ..

CİNCİN' Alıntı:
Böyle anlamsız tartışmayla birbirimizi kırmaya gerek yok. Orhan Bey öncelikle belirtmeliyim ki aracınız gerçekten çok güzelmiş, pırıl pırıl. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Evet, 2001 2002 serilerinde tampon biraz daha kısaymış ama Ön tampon ve panjur olmaksızın 2001 model araçla 2006 model araç arasında hiçbir fark yok. Bu konuda sanırım mutabık durumdayız. zaten vinç tampona değil, arka tarafındaki şasi bağlantı noktalarına konulan bir tabla üzerine monte ediliyor. Yani vinç montajında tamponun kısalığı veya uzunluğu ile alakalı bir durum yok. Sizin aracınızda vinç tamponun tam hizasında ya da bir kaç cm dışında görünecektir. İki seçenek var, tamamen gizli olsun istiyorsanız yeni serilerin tamponlarını kullacaksınız veya vinç tamponun birkaç cm dışarda görünecek. Ben aracın orijinalliğini bozmamak için ikincisini tercih ederdim.
Böylece aracınızın dışına yaptırdığınız bull barın olumsuz etkilerini (yaklaşma açısı, ağırlık, uzunluk) de yaşamazsınız.
Evet benim demek istediğim tam olarak buydu, teşekkürler :smiley: 2001 ve 2002 modellerin tamponunun içine vinci gizlemeniz mümkün değildir, mutlaka dışarı taşacaktır. Tampondan dışarı taşmayacak şekilde sadece tamponun altına montajı yapılabilir vincin, bu şekil bir montaj yaklaşma açısını çok kötü etkileyeceğinden montaj değil yanlışlık olur :smiley:

Fantastic Light' Alıntı:
Ben yazarak çizerek idda etmiyorum ''halep ordaysa arşın burda'' kendine güvenen arabasını getirsin diyorum ..
Ben 5 yıl 2001 modelini kullandım bu araçların ve aklınıza gelebilecek her modifikasyonu denedim bu araç üzerinde, bu yüzden yazdıklarım konusunda eminim, bir iddiada da bulunmuyorum, doğru bildiğimi çok sevdiğim bu aracın kullanıcıları faydalansın diye yazıyorum sadece.

Cihat bey bu arada unutmadan belirteyim, benim aracımın hiç bir fotoğrafı bu konuda yok ::smiley: Yanlış anlaşılma olmasın diye belirteyim istedim ;)

bcvsorhan' Alıntı:
Cihat bey bu arada unutmadan belirteyim, benim aracımın hiç bir fotoğrafı bu konuda yok ::smiley: Yanlış anlaşılma olmasın diye belirteyim istedim ;)
Hay bin Kunduz :smiley: Ben Hunter303 nick'li arkadaşın aracını sizin aracınız sanmışım O araç da 2001 model ya ondan dolayı sanırım :p Dalgınlık işte, kusuruma bakmayın lütfen

CİNCİN' Alıntı:
Hay bin Kunduz :smiley: Ben Hunter303 nick'li arkadaşın aracını sizin aracınız sanmışım O araç da 2001 model ya ondan dolayı sanırım :p Dalgınlık işte, kusuruma bakmayın lütfen
Yok yok, kusura bakarmıyım hiç, sadece yanlış anlama olduğunu farkettim düzeltmek istedim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,511
Kaydolan Son Üyemiz
hophealth

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR