Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,662

VitaEsMorte

Zirve
Mesajlar
2,896
Tepkime Puanı
39
Dostlar kaporta, boya, jant vb. gibi koruyucu maddelerden kullanan varsa deneyimlerini burada paylaşabilir mi? Ziebart, Nano vb. bir çok marka var, bunları deneyen oldu mu acaba?
 

Etiketler

Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

evt tam isteğim konuyu bulmuşken sorim .CJ ler için aracın içine ne tür korumalar yapılabilir,kataloglarda durabak fln görüyorum ama burda bulmak mümkün mü ?
 

Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Bir kez yaptırdık. Kuzenim yeni araba almıştı, galeriden çıkarmadan boya koruma yapalım da öyle çıkaralım dediler. Eyvallah dedik. Bir hafta içinde, kaput üzerinde gitgide büyüyen ve sonunda kuş pislemiş de üzerine pvc kaplatılmış gibi bir leke oluştu. Geri kalan yerleri de korunmamış araçlara göre bir fayda sağlamadı. Neticede sıfır bir arabanın garanti kapsamında da olsa parçası değişmiş oldu, hoş olmadı. Ciddi bir marka ve ciddi bir servis bu arada, dandirikten yerde yapılmış değil. O gün bugündür eskidikce cila yaparız ailece, sık sık eskir zaten. ;D ;D
 

Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Bizim memlekette pütür var, benim ön tampona (ne tamponsa) astar boya ile uğraşmıyayıp direk demirin üstüne attığımız kaba bir malzeme, pütür pütür boya gibi :smiley:..
Aslında görünüşüde hoşuma gitti, arabanın rengini maviye değiştirmesem komple pütür attırabilirdim...

Bide benim paslı taban sacına atmaya planladığım, Polisan'ın direk kabası temizlenmiş pas üzerine atılan Polisan Düz diye astarsız bir boyası var. Tabiiki otomobil uygulaması değil, dış cephe için ama şartlar aynı gibi... Polisan ın websayfasında ürünler/ inşaat grubu / metal yüzey ürünleri arasında bulabilirsiniz.. Flash olduğu için linki atamıyorum...

Pütürlü tampon resmi bir ara koyarım..
Selamlar..
 



Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Yabancı malzemeleri ( Durabak gibi) bulmak mümkün Atatürk San'de süper malzemeler var ama metrekare başına kıyamet para, genelde pick up ların kasalarına atıyorlar (luks pikapların)....
 


Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Maslak sanayide aracı komple sticker kaplıyorlar yada aracı kaput koruyucu filmin en kalınıyla kaplıyolar çizilmelere ve darbelere karşı aşırı bir dayanıklılık sağlıyor 4mm 6mm 8mm 12mm seçenekleri var fiyat hiç sormadım ama benim araca yaptırmayı düşünmüyor değilim öğrenirsem foruma eklerim...
 

Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Ben aracımı galeriden çıkarır çıkarmaz Ziebert boya koruma yaptırıp komple body film kaplattırdım..İğne deliği kadar bile çıplak açıklık yok...Dallar yapraklar rahat rahat geziyorum...2-3 sene sonra aşırı çizileceği için söktürüp tekrar yaptıracağım...Off_road yapıyorsak bile araçlarımızı korumaya çalışmalıyız...Kimse 20 yaşındaki aracını bile çizdirmek istemez...
Ama off-road sevgisi hepsinden önde ...Yoksa caddelerden çıkmazdık :D
Cadde Cj si ile Off_road CJ si bir olabilir mi?

Biri bol kromajlı süslü cadde maymunu, diğeri dağ aslanı :D
 

Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Uğur Bey, filmin yararı oldu mu? Hiç söktürüp altına ne olmuş baktınız mı?
 



Ynt: Kaporta Boya Vb. Koruyucu Maddeler

Murat bey altına kaldırıp bakmadım..ama filmi yırtıp kaportaya inen yer olmadı..Sadece bir yerde kalın dal saplandı ve film 2 cm yırtıldı ...o zaman inceledim kapaortada çizik yoktu..

Siz rahat olun..Yaptıracaksanız kesin tavsiye...Bunu ben ilk yaptıranım(Ziebart ta)... Sonuçta şehir içinde bile koruyor ki belki daha çok lazım :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst