Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amatördenizci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,867

amatördenizci

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
iyi akşamlar

Değerli arkadaşlar yeni aldığım 2,7 crd grand cheroke 2004 model arazi aracım ile ekstra herhangi bir donanım yapmadan dağ gezintilerine çıkmak istiyorum pek tecrübem de yok hatta bir akşam arkadaşlar ile kamp yapma niyetimizde var biraz şöyle rotalrı araştırma fırrsatım oldu ilgili rotalarda kolay orta ağır diye nitelendirdikleri dereceler var benim arabam hangi yerlere gider buaralar nerelerdir bilmiyorum bu tür gezen arkadaşlar varsa yardım olurlarsa sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

saygılarımla
 

Etiketler
Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Standart arac ile camurdan uzak durun cok az su birikintisine girin tampon hizzasini gecmesin ama sanzumana difaransiyellere su girmicek sekilde lastik orta seviyesine kadar cikmasin su.yesillikte bol bol gezin kuru zeminlerde rahat edersiniz
 


Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Abicigim o arabayi sat orta halli bi asfalt arabasi al bide ucuzundan bi lada niva yada suzuki al vur daga tasa istedigin kadar oyna sagiyla soluyla kir dok ucuz ucuz parcasiyla tamiriyle ugras zevk al.
 

Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Siz o aracın asfalttaki gücünü ve konforunu bilmediğiniz için bunu tavsiye ediyorsunuz. Zaten offroad değil dağ taş gezmek istiyor arkadaş. Alacağı 30-40 bin tl lik asfalt aracıyla o mukayese bile edilmez. Sadece araziye biraz daha uygun lastik ( o da lastik dişlerinin arasına taş girip balansı bozmasın rahatsız etmesin diye....
 



Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

O aracla uzun yol gidecek gittigi yerdede yaylalara cikicak belki . Niva alsa uzun yolda onu arabaya baglayip cekme durumuda olmayacak belki .

ibrahim IPEK
 

Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Aracınızı güle güle kullanın :smiley: Derin sulardan ve çok ağır çamurdan uzak durduğunuz sürece aracınızla her hangi bir değişiklik yapmadan rahatlıkla gezebilirsiniz. Ancak çamurlu köy yollarına karşı asfalt lastiklerinizi AT lastiklerle değiştirmenizi tavsiye ederim. Zamanla yükseltme, vinç, şnorkel, sis farı, tavan sepeti vs. vs. ekipmanlardan hangilerine ihtiyaç duyduğunuzu kendiniz de fark edeceksiniz. Forumu da takip ederseniz bu ihtiyaçlara göre aracınızda gerekli değişiklikleri yaparken destek de alırsınız.
 

Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Yada soyle bisey yapabilirsiniz belki: tam arazi tipi asfaltya kullanilmayacak bi takim lastik bide ucuzundan jant alin. Araziye cikacaginiz zaman lastikleri degistirin cikin. Heralde kendiniz evde degistirebilirsiniz lastikleri. Asfalt icinde tam asfalt lastigi ve jant takimi alin. Hatta 18-19 jant 50-55 yanak lastik takimiyla arac guzelde gorunebilir. Tabi yukseltme kiti falan takarsaniz olmaz ince yanak lastik. Ama su arazi lastigi tak cikar olayi kafama yatiyor.
 

Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma


Değerli arkadaşlar ilginize teşekkür ederim sanırım bir takım at lastik yetecek bana fazla su ve çamur derken bunun bir dercesi varmı neye göre kriter alacağım

saygılar
 

Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Asfalt agirlikli camura pek hirmezdeniz at all train camur yaparsaniz mt mud train gibi.
 



Ynt: Hafif Ofroad Gezileri Ve Kamp Yapma

Iste klasik at ve mt lastiklervar 31-32-33 inc falan. Ama onunda camurluk olculeri falan ona dikkat ettinmi tamam. Yukseltme kitinide unutma
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,470
Mesajlar
1,518,362
Kayıtlı Üye Sayımız
172,121
Kaydolan Son Üyemiz
tto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst