G 300 klima uygulamasi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,452

motogezgin

Kamp II
Mesajlar
450
Tepkime Puanı
19
Huseyin kardes en son bir yazisma yapmistik klima konusunda ben isi hallettim bilgileri paylasayim.istanbulda web sayfasi olan 1959 dan beri klima yapiyoruz falan diyen bir firma buldum randevulastik randevu gunu ben ta izmirden saatinde saat tam 11 de orada oldum abiler olamadi.geldim geliyorum arabaya takilacak ic unite depoda falan diye beni 13.45e kadar beklettiler.Daha evvelden yaptigi isi bilmedigim ama tanidigim bir arkadasim megerse bu isi yapiyormus.dogru onun dukkanina gittim.iyyki gitmisim.
Bir kere sag alt tarafa konacak ic unite orada oturani hasta edecegi gibi soguk havanin asagi cokmesi sebebiyle arka koltugu filan sogutmayacagi gercegini ogrendim.orta konsola kesip bicmeden bir sey takmak mumkun degil.orjinal kalorifer motoru icine orjinal parcalar olmadan evoparator filan sigmiyor yani mercedeste ortadan soguk hava gelen yerden klimatize hava ufleyemiyoruz.
Careyi arka kapiyi actiginizda tavandaki bagaj lambasinin hemen oraya tavan unitesi takarak bulduk.
Sistem kisaca soyle ic unite arka tavana monte 2 yaninda fanlari var hortumlar sagdan geliyor sasiden diger taraftanda drenaj cikiyor.yeni bir klima kompresoru ayagi yapildi bu ayak hem klima kompresorunu hem alternatoru tasiyor.bir kac hortum degisti termostat cikisi yonu degisti hortum radyator davlumbazina surtup zamanla bozulmasin diye.
Bu firma ford vs bircok markanin oem klimasi olmasi dolayisi ile olcum,hesap,10sene sureli bakteri kontrollu petek,radyatorun onune konan klima radyatorunun onune takilan ve istendiginde direk salterle calistirilan bir fan takildi .bu ozellikle ondeki vinc vs yuzunden motor hararetine karsi dusunuldu klima calismasa bile bu fan kumanda ile calisiyor.ama en onemli konulardan biri kompresorun motordan sadece 0,7 beygir calmasi.3 asamali fan 1 ci asamada yeteri kadar sogutuyor yonlendirme kanatlari ile arka koltukta oturana ve surucuye soguk direk gelmiyor.yukardan geldigi icin asagi cokerek homojen sogutma sagliyor.taktirmayi dusunenlere tavsiye ederim.bazi evvelden cekilen fotolari eklemeye calisayim hava yarin gunesli olursa son halini eklerim..maliyeti bana 1150 euro oldu.
 

Etiketler


Ynt: G 300 klima uygulamasi

nerdesin be gardas !! :D

sen naptin ya,,,, kibris'da hepimizin hayal ettigimizi sen gerceklesdirdin kardes. bravo, helal olsun sana !! 460 ve hatta 2000 sonrasi facelift modele kadar 463 G lerin klima'lari hep bos !
nerde o eski w126 ve yeni s kasalarin klimalari. klima onlardi iste , usuturdu insani.



resimleri atarsan cok iyi olacak.

hayirlisi olsun

huseyin.
 

Ynt: G 300 klima uygulamasi

fotolar
iç ünite bagajdan alttan görünüş
iç ünite arabanın içinden görünüş

DSCN4687


DSCN4688
 



Ynt: G 300 klima uygulamasi

motor içi alternatör
klima kompresörü
diğer termostat vs parçaları
aracın termostat cıkışının ayarlanması

DSCN4692


DSCN4690
 

Ynt: G 300 klima uygulamasi

araç içi röleli fan direk düğmesi ayrı çalışması istenirse
klima düğmesi

DSCN4689
 

Ynt: G 300 klima uygulamasi

istanbulda isteyen arkadaşlara adresi veririm taktırırlar.fotoğrafını çekmediğim radyatör önündeki klima radyatörü ve fan fotoğrafı var ki bana göre o fotoğrafın gereği yok karşıdan bakınca sağ tarafa yağ soğutma radyatörüne doğru oturtmuşlar.
bir tek yapılması gereken şasiden giden klima hortumları gırtlak hortum içine alınacak.off road da dal filan takılmasın diye
 


Ynt: G 300 klima uygulamasi

Selamlar,
Valla super sonuna kadar hic acamadim soguk yukardan geldigi icin icerisi arka koltuk bagaj dahil buz gibi oluyor.1de calistiriyorum koltuklardaki naylon cabellas kiliflari bile sokmedim.bu arada ufleme cihazindaki yonlendirmeler ortalari kapali saga sola yonlenmis durumda.
Ama takan kisi soylemisti sadece 0'7 beygir ceker diye yakit ta fark yok cekişte de.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst