Fotoğraf Kitaplığı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahasan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,728

seyyahasan

Kamp II
Mesajlar
453
Tepkime Puanı
4
Yer
BURSA

Fotoğraf, 19. yüzyılın en şık ve en önemli buluşlarından birisidir. Bünyesinde hem teknolojiyi, hem de sanatı barındırır. Bugün dahi, birçok iletişim diline rağmen fotoğraf, popülerliğini korumaktadır. Doğaldır ki çok büyük kitlelerin fotoğrafa karşı olan ilgisinin temelinde bu popülerlik yatar. Ancak aynı kitlelerin bu teknolojinin kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu konusundaki yanılgısı, bazen uygulama esnasında hüsran yaratabilir. Çünkü, az da olsa bu teknolojiyi uygulayabilmek için bazı temel bilgilere sahip olmak gerekir. Fotoğrafın sadece teknik kısmı söz konusu olduğunda, bazı temel teknik bilgiler insana çekim için yetebilir. Ama amaç sanat ise; o takdirde bu bilgilerin daha da genişletilmesi gerekir. Bu da sizin fotoğraflarınıza doğal olarak yansır. Daha rafine, daha akılcı fotoğraf elde etme şansını size sağlar. Elinizdeki kitap, bu amaçla yapılmış bir kitaptır. Bu kitap hazırlanırken tüm literatür taranmış ve bu bilgiler, fazla kafa karıştırmadan, öz olarak ve bol örnekle anlatılmıştır. Fotoğrafa ait her türlü bilgi, bölümler halinde sunulmuştur. Kitabın ve dolayısıyla fotoğrafın daha iyi anlaşılması için bölümlerin baştan itibaren sırasıyla okunmasında yarar vardır. Umarız büyük emekle hazırlanmış bu kitap fotoğraf yaşantınıza renk katar.
Özer KANBUROĞLU
 

Etiketler
Ynt: Fotoğraf Kitaplığı



Küçük bir kasabada fotoğrafçılık yapan Almanza, bölgenin en büyük şehri olan La Plata'yı tanıtımında kullanılmak üzere fotoğraflamak için kısa süreli iş teklifini kabul eder, ve macera başlar.
Yakın arkadaşı ve ortak kitaplar yazdığı Jorge Luis Borges'in deyişiyle, doğaüstü'nün, anı bir hüznün ve insafsız bir mizahın ancak büyük bir usta tarafından altından kalkılabilecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşmuş hayranlık uyandıran bir roman...
 

Ynt: Fotoğraf Kitaplığı



Fotoğraf edebiyatının iki başyapıtından biri sayılan Camera Lucida, aynı zamanda Roland Barthes'in en bireysel ve kurgusal yapıtı. Camera Lucida'da fotoğrafın ne olduğu sorusuna yanıt ararken, fotoğraf ile ölüm -belkide yaklaşmakta olan kendi ölümü- arasındaki ilişkiyi de ortaya çıkarmıştır. Barthes kitap tamamladıktan kısa bir süre sonra ölmüştür.
"Fotoğraf üzerine yazma tutkumun açığa çıkardığı bu karmaşa ve ikilem, aslında sürekli olarak çektiğim bir sıkıntıyla ilgiliydi: biri anlatımcı, diğeri eleştirel iki dil arasında savrulan bir özne olmanın sıkıntısı."
 

Ynt: Fotoğraf Kitaplığı



Çağımızın Tanıkları

Belgesel fotoğrafçılar çağımızın can alıcı sorunlarını ortaya çıkarıyor ve belgeliyorlar. Öncüllerinin gelenek ve tutkularıyla, medyadaki hızlı değişimin ve yoğunlaşan kültürler arası etkileşimin yarattığı engelleri ve olanakları dikkate alarak yeni strafejiler gelişiriyorlar.
Çağımızın Tanıkları, sosyal belgesel fotoğrafçılığın yakın tarihini, önde gelen yirmi iki fotoğrafçı, editör ve küratörün sözleriyle aktarıyor, bu mesleğin hala canlı, yaratıcı ve sosyal değişime adanmış olduğunu gösteriyor.
Her fotoğrafçının güçlü bir fotoğrafının eşlik ettiği bu söyleşiler, belgesel fotoğrafların nasıl üretildiği, kullanıldığı ve dağıtıldığı konularını içeriden bir bakışla aydınlatıyor, sanat ve gerçek üzerine sorularla yüzleşip her ikisinin tanımlarına ulaşıyor.
 

Ynt: Fotoğraf Kitaplığı



Ünlü fotoğrafçı ve dijital uzmanı Tom Ang özel terimlerin bulunmadığı bu kitapta, dijital fotoğrafçılığın temelleri konusunda ustalaşmanıza yardımcı oluyor. Ne tür bir makine almanız gerektiğinden, fotoğraflarınızı internette yayınlamaya kadar, ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla bilgiyi içeren bu kitabı keşfedin.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,698
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst