Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,251
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

aracımı alalı 1 ay(2. el 4x4 110 beygir) ve 1200km oldu.ortalama tüketim 6 lt. Yük ve yolcu sarfiyatı etkiliyor. ona göre. Klimada genelde açık.

Etiketler

Yakıt lambası yandıkça fullüyorum. Son depo ile 750 km gittim, yarısı şehirler arası yolda. Ortalama 6.8 lt. görünüyordu yol bilgisayarında (depoyu doldurunca resetlemiştim.) Kışın 8 lt'nin altını hiç görmemiştim, baharda 7.2'nin altını. 14.000 km'yi geçtim. Yakıt tüketimi gittikçe düşüyor.

aman düşssün... bizde 5.000.km...deyız... ş.içi 8,5-9,5 arası geziyor...şoklu felç durumdayım... az yakıyo dıye aldımdı... yosam chayenne alacadım... ??? ;) :-\

Bir tecrübe daha paylaşalım.
cizre-denizli arası 1430 km
ortalama tüketim 5.2 lt
araç 4*4 110ps (2wd modda)
2 kişi ve 50kg bagaj var. hız olarak 100 km üzerine pek çıkılmadı.Klima açık.

biraz daha beklicem... enson arabayı ya satıcam ya yakıcam... ??? :-[

Sayın Bilalr bey diğer başlıklarda da yazmıştım. Siz aracı sürekli olarak şehir içi ve kısa mesafede kullanıyorsanız tüketim ortalamanızın yüksek olmasının bir sebebi de bu. Şehir dışı uzun yolda ortalamanın düşmesi lazım. Böylede düşmezse yapacak birşey yok. Şehir dışına çıkınca sıfırlayıp birde öyle deneyin.

şehirdışı 7-8 arası oluyor, hıza göre ort.100-120.km. arası... yani şehirdışı çok sorun etmiyom, basarsan yakar hesabı da, şehir içi kafam takılıyor... bir sorunmu var ki, sonuçta şehiriçi çok agresif kullanmıyoz da... kısa mesafeler ama 9-9,5.lt.de olmamalı dıyom... beklices biraz daha, 6-7.000.km olsun, olmadı servise chekup yaptırcam... ??? :-X

Arkadaşlar bende Nisan / 2012'de aldığım 4x2 110 bg. Duster var. Km. şuanda 2.300'de. İlk full depoyla şehiriçinde 580 km (Ortalama= 8,6 lt /100 km) gittim. 3 üncü depoda 53 lt mazot ile %70 ş.içi %30 Ankara - Beypazarı arasında uzun yolda kullandım ve 780 km (Ort.= 6,8 lt / 100 km)yaptım. Yakıt tüketimi giderek düşüyor. Şuanda 4. depoyu fulledim ve kullanıyorum. Ama şunu söyliyeyim uzun yolda tüketim belirgin şekilde düşüyor. Keşke ilk 10.000 km.de sürekli uzun yolda kullanabilseydik ;D

arkadaşlar merhaba, sanırım önümüzdeki hafta duster 4x4 90hp ambiance modelini almayı düşünüyorum. burada okuduğuma göre genelde 110 hp için yakıt sarfiyatları yazılmış, 90 hp modeli için de aynı değerler geçerli olurmu acaba ? Ayrıca haftada 3 kere istanbul çanakkale arası gidiş gelişlerim var onun için 90 hp'lik modeli yeterli olurmu acaba bana ?
saygılar..

Hafta sonu İstanbul-Düzce arası git gel vs. toplamda 500 km yol yaptım. Harcadığım mazot 22 LT.
Tüketim 4.5 gösterdi. Hızım 100-120 arası. 3 yetişkin bir çocuk, bagaj ise yok denecek kadar azdı.

wolfart' Alıntı:
arkadaşlar merhaba, sanırım önümüzdeki hafta duster 4x4 90hp ambiance modelini almayı düşünüyorum. burada okuduğuma göre genelde 110 hp için yakıt sarfiyatları yazılmış, 90 hp modeli için de aynı değerler geçerli olurmu acaba ? Ayrıca haftada 3 kere istanbul çanakkale arası gidiş gelişlerim var onun için 90 hp'lik modeli yeterli olurmu acaba bana ?
saygılar..

4x2-90.ps. olanı daha az yakıyor gibi,,,, 4x4-90.ps. olan hem 4 çeker hemde araç ağırlığı nedenıyle bıraz fazla yakabılır,,, 4x4-110.ps. genelde diğerlerine göre biraz fazla yakar, bazılarında teknık bır sorundan dolayı fazla yaktığı da oluyor sanki(benım araç gibi)... 4x4 artıları daha çok tabiki(kışın yol şartlarında özellikle).... ıyı araştırın, sonra kafanız takılmasın.... 8)

arkadaşlar kearadeniz gezisi 4200 km yol yaptım.300 ltre yakıt harcama gösterdi bilgisayar. bölün kmye çıkan sonuç 7.1 gibi.yani 100 kmde 7 litre hiç fena degil ve ben memnunum.veri bilgisayar verisidir.4000 km kadar de klima hep açıktı araçta 2 kişi idik.bu arada araç 4x4 140 hp yazılımlıdır.kmetrem 27000 binde araç. 2012 model

JUNİOR' Alıntı:
arkadaşlar kearadeniz gezisi 4200 km yol yaptım.300 ltre yakıt harcama gösterdi bilgisayar. bölün kmye çıkan sonuç 7.1 gibi.yani 100 kmde 7 litre hiç fena degil ve ben memnunum.veri bilgisayar verisidir.4000 km kadar de klima hep açıktı araçta 2 kişi idik.bu arada araç 4x4 140 hp yazılımlıdır.kmetrem 27000 binde araç. 2012 model

Arman Bey 140hp'lik Duster'ınız hayırlı olsun

ümiterkan' Alıntı:
Arman Bey 140hp'lik Duster'ınız hayırlı olsun
teşekkürler kaner yaptı yazılımını.çok memnunum.tavsiye ederim

bu arada sizin oralar muhteşemmiş valla hiç geri gelesim yoktu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR