Çekme Karavanın Düz Zeminde Yana Yatık Durması Hk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burakkkkkoca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,341
Yeni bir ṣey öğrendim.

Konuyu Almanca araṣtırırken aṣağıdaki bilgiler dikkatimi çekti.

"Karavanda destek ayakları kaldırıcı değildir. Karavanı kaldırmak veya düz durmasını sağlamak için destek ayakları kullanılmaz. Bu çok hızlı bir şekilde gövdeye ve şasiye zarar verebilir.

Destek ayakları sadece karavanın arkaya eğilmemesi ve içerisinde yürürken sallanmaması içindir."

Wohnwagen ausrichten und abstützen: So geht's - PiNCAMP Magazin

Hüseyin hocam, bu bilgi doğru. Diğer mesajlardan anladığım kadarıyla mantığını anlayamamış arkadaşlar.

Özellikle ön destek ayaklarının bir uçları şaseye bağlı değil, taban tahtasına bağlı. Destek ayaklarını kriko olarak kullanırsak, taban tahtasında esnemeye yol açabileceği için kriko olarak kullanmayın diye uyarıyor üreticiler. Taban tahtası esnerse, başka taraflardan kasıntı yaparak açılmaya sebep olabilir.

Yere değdikten sonra içerde yürürken sallanmayı engelleyecek kadar bir iki tur daha çevrilebilir. Biraz da zeminin sertliğine bağlı olarak sağduyu kullanılmalı. Ama karavanın ağırlığı dingilin üzerinde kalmalı. Adı üzerinde "denge ayağı". Yoksa kriko derdik :wink:

Bununla beraber, çok mecbur kalındığında 1000 kg'dan daha hafif karavanlarda, sırayla her bir ayağı ikişer tur çevirerek karavanı bu ayaklar üzerinde kaldırmak mümkün ama tavsiye edilmez.
Youtube link Nezih Genç'in videosu.
 

.
Böyle her çekme karavancıyı ilgilendiren genel ve önemli bir konuyu, münferit bir konudan ayırmak yerinde olmaz mıydı ?
Yoksa kaynayıp gidecek.

Yahut başlığın devamlılığı açısından sorunluysa, Burak beyden izin alınıp başlığın sonundaki “Hk.” yerine “Ve Destek Ayakları” yazılabilirdi ?



Aslında başlıkları çorbaya çevirenin bir tek ben olmadığımı görmek, hani hoşuma da gitmiyor değil.. 😊
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,955
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

SON KONULAR



Geri
Üst