Atatürk Silueti

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anerkad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,973

anerkad

Kamp III
Mesajlar
564
Tepkime Puanı
2
Mucize 350 Gün Sonra Görüldü

ARDAHAN'ın Damal İlçesi Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında ortaya çıkan doğal Atatürk silüeti, 350 gün sonra yeniden görüldü.
Damal İlçesi'nde Mustafa Kemal Atatürk’ün her yıl 20 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında Karadağ sırtlarına vuran silüeti, bu yıl 10 gün geçikmeyle ortaya çıktı. Havaların sürekli yağışlı olması nedeniyle her gün 17.55- 18.10 saatleri arasında Ata Mahallesi'nde toplanan vatandaşların yüzü, ilk kez 1 Temmuz günü güldü. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, doğal Atatürk silüetini alkışlarla karşıladı. Bazı vatandaşlar, silüetin hava muhalefeti yüzünden hiç çıkmayacak diye endişelendiklerini söyledi.



DENİZ BAYKAL, ATATÜRK SİLÜETİNİ İZLEYECEK

Ardahan Damal İlçesi CHP’li Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, CHP Lideri Deniz Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 5 Temmuz'da yapılacak olan ‘Atatürk’ün izinde gölgesinde 13'üncü Damal Şenliği’ne katılacağını bildirdi, “Herkesi 5 Temmuz’da Atatürk’ün silüetini görmeye davet ediyorum” dedi.

SİLÜETİN İLK ORTAYA ÇIKIŞI

Atatürk silüeti, ilk defa 1954’te Yukarı Gündeş Köyü'nde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.




Atasoy ERENSAYIN / ARDAHAN (DHA)
 

Etiketler

Ynt: Atatürk Silueti

Acaba tekrar geri dönsen de şu memleketin halini görsen 2. kurtuluş savaşını nasıl başlatırdın.
Seni özlüyoruz
 

Ynt: Atatürk Silueti

Eminim bir cogunuz biliyorsunuzdur; bir de Edremit'i Ayvalik yonune dogru gectiginizde, Gomec'e gelmeden SOL tarafinizda bir kayaliklarda yatar vaziyette silueti vardir ATA'mizin. Yolun sag tarafinda Ataturk Kayalari Izleme Yeri diye de tabela vardir...

[attachment=1]

02 Ata ve 2 ihtiyar
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,448
Mesajlar
1,518,090
Kayıtlı Üye Sayımız
172,103
Kaydolan Son Üyemiz
tolgacevik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst