Afrika - Kenya Safari Kampları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Elif Anıl Doğrul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,998

Elif Anıl Doğrul

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Yer
Mersin
Herkese selamlar...
Nisan ayında yapmış olduğum Afrika gezisini paylaşmak istedimm sizlerle:smiley: Afrika'da Kenya-Nairobi'de gitmiş olduğum safari kamp olayı benim için unutulmaz bir deneyimdi. Her ne kadar çok görmek istesemde ancak göremesemde leoparları veya aslanları, onlara yakın bir yerde kamp kurmak bile heyecan vericiydi. Eğer bir gün Kenya dolaylarına yolunuz düşerse Lake Nakuru ve Naivasha kamp alanlarını ziyaret etmenizi önerebilirim.. Hem Nairobi'ye yakın kamp yerleri, özellikle hafta sonu bile kolaylıkla gidilebilir, hem de çeşitli hayvanlar görebilme (onlarla kamp yapabilme:smiley:) imkanına sahipsiniz. Sabahları zebralarla uyanmak, makarnanızı çalan babunun peşinden koşmak:smiley: ,geceleri yıldızları yakalayacakmıs kadar onlara yakın olmak, sırtlanların sesiyle ateşe daha çok yaklaşmak:smiley:, aslan veya leopar görme umuduyla safari alanında saatlerce turlamak:smiley:, pelikan ve flamingolarla kaplı pembe ve beyaz renkli bir göl izlemekk, zürafaların danslarını görmek...
Şimdilik bunlarla yetindim kısa zamanımda. Ama önümüzdeki aylarda tekrar gitme fırsatım olacak. Umarım bu defa belgesel tadında bir safari deneyimim olur :smiley::smiley::smiley: Fotoğraflar çok iyi değil ama hiç yoktan iyidir sanırım :smiley::smiley:
Sevgiler..

N560628654 1537773 5458902


N560628654 1537770 6609240


N560628654 1537785 1751927


N560628654 1537789 7172536


N560628654 1537857 469049
 

Etiketler



Ynt: Afrika - Kenya Safari Kampları

Burda bir geyik görünce seviniyoruz, kalanlarıda köylüler avlayarak bitirmeye çalışıyor. Ne kadar güzel doğal çeşitlilik, umarım korumayı başarırlar...
 




Ynt: Afrika - Kenya Safari Kampları

ben henüz batı afrika notlarımı yazamadım, sabıkalıyım:smiley: geldim sıtmaya yakalandığımı öğrendim, zarureten de işten geri kalmak eklenince ofise çok zaman ayırmam gerekti. ardından işe güce daldım, bir de fotoğraf nasıl yüklenir bilemedim, zira benim çektiğim fotoğraflar bu sitenin alışverişine göre çok yüksek yer kaplarmış öyle dedi kardeşim, olmadı bir türlü.

Kısmetse, önümüzdeki çarşamba akşamı nairobiye uçuyorum, geciktiğimin farkındayım, büyük sürülerin masai mara geçişi tamamlanmak üzere ki zaten muhtemelen masai mara geçiş noktalarına kadar çıkamayacağız, zamanım az, hafta başında döneceğim. Hiç değilse, mombasaya ineceğiz, oraya kadar gidip de Zanzibara geçmeden mi geleceksin diye sorulabilir, ben de üzgünüm ama zamanım yok dönmek zorundayım.
 

Ynt: Afrika - Kenya Safari Kampları

Eftalya, umarım birgün fırsatın olur gerçekten görülesi yerler ki ben burda çok özet geçtim. Bir de başlangıç olması ve forumuda yeni keşfetmiş olanın tecrübesizliği diyelim:smiley::smiley: zamanım oldukça bahsedeceğim tabiki:smiley:
Aslına bana herşeyi ilginç geldi Afrika'nın. Ama en sevdiğim yanı insanlar rahat yani bir yere ya da birşeye yetişme derdinde değiller stres yok panik yok rahat bir şekilde hareket halindeler:smiley::smiley:.Onun dışında ilginç hikayeleri var yerlilerin onları ayrıca yazmaya devam edeceğim.

Afagan Bey umarım notlarınızı en ksıa zamanda görebiliriz. Zira Temmuzda tekrar Afrika'da olacağım ve tavsiyelerinizi okumak isterim mutlaka.. Masai Mara mutlaka görmek istediklerim arasında. Umarım en kısa zamanda görebilirim...

Zamanım oldukça yazmaya devam edeceğim:smiley::smiley: Çünkü o kadar çok detay var ki aslında tabi benim gezim biraz kısa oldu.Biraz ondan biraz bundan şeklinde özet bir geziydi:smiley:
 

Ynt: Afrika - Kenya Safari Kampları

Herkezin ilgisini çeken ekranlara kitleyen güzel ve bir okadar da gizemli bir kıta paylaşım için teşekkürler devamını bekliyoruz.


[attachment=1]

AFRKA
 

Ynt: Afrika - Kenya Safari Kampları

elif merhaba.özellikle fotolar muhtesem. bizde düşünüyoruz kenyada safari yapmayı. ama zamanımız kısıtlı. 2 gün için gitmeye değer mi sizce? 2 günlük safari turları var mıı?cevabınızı bekliyorum...
 



Ynt: Afrika - Kenya Safari Kampları

eftaLYa' Alıntı:
inşallah bir gün bana da nasip olur Afrika..

Başınızdan geçen enteresan olaylar var mı böyle seyehatler sırasında?

esra uyuzum bu afrikadaki hayvanlara gelen giden antilloplara s aldırıyo :smiley:)
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst